Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Jeanett von Benzon 

-

Fotograf og anmelder hos MetalSirenerne, Jeanett von Benzon, har også besvaret på vores voxpopspørgsmål.

Foto: Privat

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Fordi jeg gerne vil se og høre, hvordan et band optræder live, og fordi jeg elsker stemningen, energien og det sociale aspekt i det.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Jeg har været til rigtig mange fede koncerter, så det kan jeg ikke give ét endeligt svar på. Rammstein og Ghost ligger dog begge meget højt på listen!”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Guns N’ Roses på Copenhell i 2023! Axl Rose sang forfærdeligt, bandet var forsinkede, og der var absolut intet, der indikerede, at de gad være der!”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed, for nylig?

“Jeg lyttede for nyligt til Copenhells Spotify-playliste, og der blev jeg blandt andet introduceret for Slaughter to Prevail. Jeg har hørt om bandet et par gange, men jeg har faktisk aldrig rigtig lyttet til det. Dem ser jeg frem til at opleve på Copenhell i år!”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“For mig er det Copenhell! Jeg elsker, at man kan opleve nogle af metalgenrens allerstørste musikalske kanoner, samtidigt med at man kan gå rundt og opleve noget nyt. 

Foruden en masse lækker musik så er der altid bare god stemning og kæmpe hygge. Det er vildt at se, hvor stor festivalen er vokset på relativt kort tid, og hvor mange folk man egentlig kan samle om metalmusikken. Derudover er det jo en kæmpe bonus, at vi har så stor en metalfestival liggende så centralt i København!”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“(…Jeg føler, at vi har gang i et lille Copenhell-tema her, haha 😀…) 

Det, synes jeg, er rigtig svært at svare på!
2012 var selvfølgelig en kæmpe oplevelse, da det var mit første år. 2018 var et af de bedste musikår, og 2015 var første år, hvor jeg arbejdede som anmelder og koncertfotograf. Den tjans har jeg haft lige siden, og det har været så sindssygt fedt og lærerigt.

Jeg tror, at 2022 var noget helt særligt for alle, fordi det var efter to års Coronapause… Ja… der var så overhovedet ikke noget klart svar! Alle årene har været gode på hver sin måde 😀”

 

Spiller du selv i et band?

“Nej, det gør jeg ikke, men i mine teenageår dagdrømte jeg meget om, hvor fedt det kunne være at starte sit eget band. Jeg har altid gerne ville lære at spille guitar, og jeg har flere gange prøvet at kaste mig ud i det og endda også fået undervisning… men jeg er simpelthen for utålmodig. Jeg holder mig bare til luftguitaren, haha.”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Ghost er nok det band, som har betydet allermest for mig. Jeg har været fan, siden jeg hørte dem spille i Amager Bio for godt og vel 12 år siden, hvor jeg stod på forreste række og blev taget i hånden og ‘velsignet’ af Papa Emeritus. Jeg elsker kontrasten i deres sataniske tekster, de muntre toner og deres katolske outfits.

Selvom det kan føles en anelse ‘forkert’, så kan man jo ikke andet end at danse med og komme i godt humør, hver gang f.eks. “Dance Macabre” bliver sat på. Det er virkelig fedt at have fulgt et bands udvikling fra at have spillet på de mindre spillesteder til nu at opvarme for Metallica og være hovednavn til nogle af de største metalfestivaler.

Min yndlings-subgenre er nok deathcore, selvom det er et stort spring fra Ghost til det. 😉”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Jeg har kun to tatoveringer, og ingen af dem er musikrelateret. Jeg vil bestemt ikke udelukke at få en musiktatovering, men det vil nok blive noget mere generelt end en bandtatovering.

Min musiksmag har ændret sig utroligt meget gennem tiden, og mange af de bands, jeg lyttede til som yngre, lytter jeg ikke til i dag. Jeg holder mig til bandt-shirtsene i stedet, haha! Med det sagt, så synes jeg, det er pissefedt at se andre dedikerede fans med bandtatoveringer! Masser af det, tak!”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Det bliver nok til Wacken Metal Battle Finalen på Gimle (d. 8. juni, red.).”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

De pæne metalmøer

Fest som i ’99!

De heldige helte

Populære kategorier