Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Katrine Porskrog

-

Koncertgængeren Katrine er til mange klassiske rock- og metal-events, men hvilke er mon hendes favoritter?

 

Foto: Privat

Hvorfor tager du til koncerter?

“Fordi jeg ikke kan lade vær’! At gå til koncerter er den fedeste måde at være til stede i nuet og bare lytte til fed musik. Det kan være for at opleve nye bands, jeg slet ikke kender, eller skråle med til et band, jeg har set 20 gange før. Det kan bare noget, det er magisk!”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Uh, den er svær, for jeg siger tit: “Det her var den fedeste koncert ever”. Men jeg husker nok særligt Tool på Roskilde 2006 som noget helt særligt – min første store orange metal-koncert, hvor alt bare gik op i en højere enhed.

Første gang jeg så Amorphis live, Metal Days 2014, fordi det var første gang jeg, så dem live, og det var helt uventet fedt og starten på en on-going kærlighed til bandet. 

VOLA på Store Vega i december 2022. En helt vildt fantastisk koncert med Danmarks bedste band.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Puha, det er altid de store gamle bands, der har været de værste. Red Hot Chili Peppers – Roskilde 07. Jeg har dårligt nok kunnet lytte til bandet siden.”

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Ja, mange. Men særligt må det være Species fra Polen, som gav en fuldstændig vanvittig fed koncert i Grenaa til Tornvang Festivals sidste arrangement. Jeg blev helt blæst bagover af deres blanding af prog, thrash og heavy – helt vildt godt og fedt space-tema. Jeg har lyttet til dem rigtig meget siden den koncert.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Uden tvivl Metal Magic.

Metal Magic har altid det bedste program, den bedste stemning og de dejligste mennesker. Generelt de små festivaler rundt om i landet, som er arrangeret af frivillige, kan bare noget. Metal Magic, Heavy Agger, Tornvang, Royal Metal, Dark Mental. Der, hvor jeg kan se bands, som jeg slet ikke har hørt om før og opleve sammenhold og passion for musikken.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Det må være 2012. Klart det år, jeg husker bedst af alle årene. Der var fantastiske koncerter som Gojira, Immortal, Lamb of God. Perfekt stemning, størrelse, og det hele spillede bare.”

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Her må jeg nok sige Opeth. De var det første rigtige metal band, som jeg blev forelsket i, og de har betydet alt for den musiksmag, jeg har i dag, og de bliver ved med at udgive fede nye plader og spille fantastiske koncerter. 

Jeg må også lige nævne Leprous og generelt prog, som bare er min all time favorit metal-genre. Leprous er et band, der formår at gå under huden på, mig hver gang jeg ser dem live, hvilket er pænt mange gange efterhånden, men dem bliver jeg aldrig træt af.”

 

Spiller du selv i et band?

“Nej, det gør jeg ikke.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nope, ingen tatoveringer.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Den næste koncert i kalenderen er Metalucifer med Steel Inferno og Kamp på BETA d. 11. oktober”

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier