Alice Cooper

En euforisk aften – og mere til

-

Anmeldelse af: VOLA, m.fl. Store VEGA, kbh. 17. december 2022.

På en ekstrem kold december aften gjorde VOLA det igen, igen klart, at de har alle intentioner om, at deres publikum på INGEN måde skal gå hjem med en følelse af, at det, de lige har oplevet, ikke var fuldstændigt og komplet igennem genialt

 

 

Feather Mountain

Det behøver vel ikke at understreges, hvor helt absurd koldt det har været denne december. Det var det også den 17. december da (heldigvis) varme Vega var stedet for afslutningen på VOLAs Danmarks tour.

De første, der var på scenen, var Feather Mountain. Det er sådan, at dette band for ikke så forfærdeligt lang tid siden udgav deres debut, som er en af de bedste danske udgivelser i år ifølge mig. Det er en plade, der omhandler et sygdomsforløb, og hvordan det og døden kan udvikle sig til musik, der ikke er til at tage fejl af. Dette var bestemt noget, bandet og deres optræden bag præg af.

Der er noget, når Feather Mountain spiller, de fire individer skaber sammen på den scene, der får dem til at gå op en højere enhed. Denne aften var ingen undtagelse. Lige meget hvor man kiggede hen og på hvem på scenen, fandt man et menneske/et individ, der var så optaget og så opslugt af den musik, der blev spillet. Det var et væld af koncentration af følelser, der var i de øjne og i de udtryk; og et sandt visuelt billede af, at de virkeligt brænder for de det laver og spiller.

Dette gør bestemt også at publikum bliver mere inddraget og fanget af det, de skaber oppe på scenen. Der var ikke dukket sådan ekstremt mange op, da Feather Mountain gik på scenen, men der var et godt fremmøde. Lyden skiftede desværre meget gennem sættet, men det kan bestemt også grundet min placering og afstand til scenen og højtalerne, men de glemte ørepropper var bestemt op ad bakke. De havde virkeligt et lækkert setup med blomster, og lyskilder der ikke var langt fra VOLAs, men som passede super godt til dem og deres musik.

 

H.E.R.O.

H.E.R.O var de næste, der indtog Store VEGAs scene, og de var uden tvivl et perfekt match til VOLA. Det var en forholdsvis stille indgang til scenen, de tre bandmedlemmer foretog, men det skulle bestemt ikke være en forudsætning for deres set, for det var lige det modsatte. Man skal på ingen måde undervurdere, hvad tre personer, der elsker det, de laver, kan skabe sammen på en scene.

Grunden til at de på mange måder passer helt perfekt til VOLA, har nok noget med deres lyd at gøre, der er noget med det der meget fine, men som kan skifte på en fingerknips til en rå lyd, der lægger på til moshpits og headbanging. Det er en meget fin balancegang at finde, for det er svært at kunne holde på et publikum, hvor der er meget skiftende tempi, men det klarede de med maner.

Det var alt i alt et super fint set med meget taknemmelighed mellem sangene fra bandet over, at vi var kommet i aften, og hvilken store ære det var for dem at spille med VOLA, og takkede mange gang for det.
Det var på rigtig mange måder den perfekte opvarmning for VOLA, da de som sagt minder om hinanden og virker til at have den forholdsvis samme tilgang til tingene, som bestemt kun gør det hele bedrer. Lyden var til H.E.R.O. forholdsvis bedre, men her havde jeg også fundet et andet sted at stå, så det kan måske være grunden. Men det var en super fed oplevelse at se H.E.R.O folde sig ud på scenen.

 

Vola

Jeg mener stadig, at det er umuligt at beskrive, hvordan det er at høre VOLA. VOLA har noget, som er helt deres eget, og det er noget, der højt sandsynligvis ikke er noget, nogen nogensinde ville kunne gøre på samme måde. VOLA er det perfekte billede af lyd og den perfekte repræsentation af følelser der, ligesom VOLA, ikke kan beskrives.

Et spotlight, en mand, en stemme, et øjeblik. Det var åbningen på afslutningen på VOLAs Danmarks turné, der fandt sin ende i Store Vegas sal. Det var den perfekte start på den helt perfekte afslutning og uden tvivl en koncert, der sent vil gå i glemmebogen. Selvom starten var stille, var det ikke ensbetydende med, at resten af koncerten ville være det.

VOLA havde uden tvivl fået stykket et super godt set sammen både med sange helt tilbage fra pladen Monsters, som der var en stor opbakning til, men selvfølgelig også fra deres seneste plade, Witness.  De havde derfor fundet noget, alle var glade for, og alle havde bestemt også en kæmpe fest.

VOLA havde da bestemt også gjort en del ud af det hele, hvilket de altid gør, men det var gjort en smule ekstra ud af dette.
Har man hørt “These Black Claws” ved man, at der er et stykke med en form for rap, der finder sted. Det stykke er sunget af en, der hedder Shahmen, han var også at finde på scenen den aften, på trods af det normalt er et stykke, der bliver spillet som playback. Det gav noget ekstra energi og en virkeligt fed oplevelse af at havde oplevet det live. Midt i settet nævnte Asger (forsanger) et lille fun fact: det er nemlig 11 år siden, at VOLA sidst spillede i Store Vega, som på daværende tidspunkt var til en konkurrence, og her stod de nu som headlinere til deres eget show! Det sætter tingene lidt i perspektiv.

VOLA var udelukkende højdepunktet for alle i Store Vega den aften, og om det er lykkedes at beskrive VOLA, som den helt fanatiske oplevelse, det er tvivler jeg på, men det var alt i alt en helt fantastisk og euforisk aften – der alt det, VOLA er, kan og mere til!

 

Mark Stoumann bringer dig flere billeder fra aftenen her:

ANTAL STJERNER

Feather Mountain
H.E.R.O.
VOLA

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: VOLA, m.fl. Store VEGA, kbh. 17. december 2022. På en ekstrem kold december aften gjorde VOLA det igen, igen klart, at de har alle intentioner om, at deres publikum på INGEN måde skal gå hjem med en følelse af, at det, de lige...En euforisk aften - og mere til