Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Katrine Wachmann

-

Forsanger i Ikonik og M.A.S.K., Katrine Wachmann, der tidligere også har sunget i Ivy Crown, har også besvaret vores spørgsmål.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen.

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Koncerter kan noget helt magisk. Det giver en oplevelse, som kun sker lige dér i momentet og aldrig vil være den samme uanset, om man ser den samme artist flere gange. Det giver mulighed for at bruge alle sanserne til at høre musik, hvilket gør det langt nemmere at sætte pris på enhver slags musik. Jeg lytter for eksempel ikke normalt til deathmetal og de hårdere genrer, men til en koncert synes jeg, det er noget af det aller fedeste, fordi energien er så overbevisende og gennem-fed.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det er svært at vælge! Den står mellem to koncerter i to helt forskellige genre. Den ene er en Lukas Graham-koncert, jeg var til, da jeg var helt ung. Jeg lytter til alle mulige genrer, og Lukas Graham var en kæmpe inspiration for mig, dengang han kørte sit eget show og sang soul. Jeg ved ikke, om jeg kan beskrive, hvorfor denne koncert var så fantastisk. Han spillede i Lille Vega (det var inden han var særlig kendt) og han er jo bare møgdygtig, men mest af alt fyldte han rummet med en energi, der virkelig fangede mig.

Det var til denne koncert, jeg fandt ud af, at jeg gerne vil stå deroppe en dag. Den anden er en Periphery-koncert, jeg var til for nogle år siden. Jeg mener det var i Pumpehuset, og det var bare sådan en fed oplevelse, altså, HOLD KÆFT, de er pivdygtige. Forsangeren, Spencer Sotelo, har klart været med til at forme min vokal i mit senere teenageliv, og man kan ikke andet end at respektere alle medlemmer i det band.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Uha, jeg har det med at blokere dårlige oplevelser, så jeg husker ikke så mange af de dårlige koncerter… Så den værste koncert, jeg “husker”, må være en Suspekt-koncert et par år tilbage. Det var dog bestemt ikke fordi, selve koncerten var dårlig, det var nærmere min egen skyld, fordi der røg liige rigeligt Red Bull-vodka drinks ned den aften, haha.

Så jeg husker kun, at jeg satte mig på min plads, og derefter blackoutede jeg sgu og kom først til mig selv, da de spillede det sidste nummer, haha. Farvel koncert-penge! Don’t drink too much kids.”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Sidste år så jeg for første gang Ashes of Billy, der opvarmede til en Siamese-koncert. Tre unge drenge stillede sig op på scenen, og man var klar på at høre en skinger drenge-stemme. Hold da kæft, hvor tog jeg fejl! De tog totalt pusten fra mig, jeg var i chok, og min kæreste og jeg stod helt hyped og kiggede over på hinanden med store øjne; vi tænkte det samme: WOW. Ingen af os havde set den komme, at de drenge bare var så ekstremt dygtige og fede. Totalt opturoplevelse, og deres nyeste single har siddet fast i mit hoved SÅ længe nu.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Det må være Copenhell, og det siger jeg bestemt ikke, fordi jeg er et metal-hoved, for det er jeg ikke som sådan. Jeg har været flere gange på Roskilde og har også besøgt andre festivaller gennem tiden, men Copenhell er bare den bedste, fordi atmosfæren er helt fantastisk, menneskerne de venligste, og musikerne i metalindustrien er klasse. Og så kan metal-koncerter bare noget andet end pop og hiphop. Det samler folk på en helt anden måde, og jeg tror, det er derfor, der er et så godt sammenhold i metal-miljøet.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“2015. Det var første år, jeg var der, og jeg var bare blæst bagover, mand! Stemningen derhenne var noget, jeg aldrig havde oplevet før. Det var også et totalt fangirl-år for mig, fordi Asking Alexandria og Rise Against var der, som jeg var helt vild med dengang.”

 

Spiller du selv i et band?

“Det gør jeg, jeg er forsanger i to bands – et lokalt modern rock band kaldet M.A.S.K., som jeg har spillet med i over seks år, og så mit soloprojekt, IKONIK, der henter inspiration fra djent og artister som Bring Me The Horizon og Issues. IKONIK har udgivet tre singler indtil videre, og det er allerede ved at tage fart. Jeg spillede i januar til When Copenhell Freezes Over, hvilket måske er det fedeste gig, jeg nogensinde har spillet.”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Jeg må nok erkende, at jeg er en Bring Me-fangirl – det er dem, der har kørt mest på replay. Jeg synes, de er de fedeste, fordi de ikke hænger sig op på en bestemt genre og har så meget forskellig musik. Der er et album til ethvert humør, og jeg elsker, hvordan de leger med elektronisk lyd og giver en fuck for, om nogen synes, det er pop eller metal.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Jeg har faktisk kun én indtil videre på mit håndled, som faktisk var den første tatovering, jeg fik lavet. Det er en g-nøgle, der går ud i en hjerterytme, som giver mening for mig, fordi jeg også har spillet trompet, siden jeg var otte år, så noder og den slags har en stor plads i mit hjerte.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Jeg er ludfattig i øjeblikket, så det må nok blive den næste koncert, hvor jeg kan snige mig ind!.. Ej, jeg håber på at kunne få en dagsbillet til Copenhell for at se Siamese og Avenged Sevenfold, og ellers finder du mig til de mindre koncerter med upcoming artister, fordi det er pivfedt at se nye talenter, ooog så er det også billigere, hæ.”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier