Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Sonja Rosenlund Ahl

-

I morgen, d. 5. januar 2024, udgiver Panzerchrist en ny EP, All Witches Shall Burn. Derfor spurgte vi forsangeren, Sonja, om sine musik-relaterede minder.

 

Foto: Sebastian Dammark / @idoconcerts

Hvorfor tager du til koncerter?

“Musik skal mærkes. Der er noget magisk og samtidig dybt menneskeligt over at samles om at nyde livemusik. Kombinationen af lyden, lyset og musikernes personlige udtryk og energi, der smelter sammen med fællesskabet i salen, er noget helt særligt.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Dysgnostic på Odense Metalfest var dette års (sidste år. red) suverænt fedeste koncert. Blændende dygtige musikere og en nærmest spirituel oplevelse. Tårerne trillede, og jeg var helt i en anden verden. Det er sjældent, at musik rører mig så dybt. 

Vader og Hate har turneret sammen nogle gange og leveret alt, hvad en koncert skal være for mig.

Jeg nyder generelt de lokale bands fra Odense bl.a. Terrorpy, Black Tritonus, Crown the Beast, Tardus Mortem, Blodrus og Mite. Plaguemace, Lucid Grave og Maceration gør det også godt.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Det er svært at svare på. Uoplagte musikere, der undskylder fra scenen er totalt turn-off. Og så fik jeg lidt for meget af vikingmetal i år.”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Dysgnostic, som nævnt. Og så er jeg begyndt at høre gammel blackmetal igen.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Vi er jo så ekstremt heldige, at vi har rigtig mange skønne og velorganiserede metalfestivaler i Danmark, så jeg må nok sige Odense Metalfest, hvor jeg selv er konferencier 😂 Den perfekte blanding af oldschool lyd og familiært fællesskab i et virkelig velfungerende venue.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Hmm, det må være det år, hvor Red Warszawa spillede deres famøse cover-koncert med klassiske popsange. Jeg mener, det var samme år, Candlemass, Kreator og Satyricon spillede. Copenhell er generelt for stort til mig. Hovednavnene siger mig ikke så meget, og de fleste af de bands, jeg gerne vil se, kan jeg ligeså godt opleve andre steder.”

 

Spiller du selv i et band?

“Ja, jeg er vokalist i Panzerchrist og tidligere i Arsenic Addict.”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Den er nem. Oldschool dødsmetal. Upoleret lyd og fanden-i-voldskhed.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nej, jeg lader typisk tatovøren designe. Jeg er selv tatovør og har engang lavet en hyldest til dansk plade-art fra 80’erne. Og så har jeg lavet et cover-up af et virkelig træls Nine Inch Nails-logo 😂”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Godt spørgsmål. Efter konkursramte Kansas City i Odense lukkede, kommer jeg ikke så meget ud til koncerter, udover når vi selv skal spille, så jeg har ikke planlagt noget i den nærmeste fremtid.”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier