Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Ole René Hansen

-

Manden bag Vesterbro Rock Radio og frontfigur i Ole Og De Navnløse, Ole Hansen, har også svaret på vores spørgsmål, lige inden NOFX-koncerten sidste tirsdag.

 

Foto: Privat

 

Hvorfor tager du til koncerter? 

“For at have en undskyldning for at stå med en iskold fadøl i hånden og være en del af et fællesskab. Og helst små steder. The Courettes på Märkbar fornyeligt. Hold kæft, det var fedt.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig? 

“Det er meget nemt besvaret: Suede på Roskilde Festival 1995. Den koncert overskinner alt. Nummer to må være Slayer i 1988 i Saga. Hold kæft, der var en ond stemning den aften. Men på den gode måde.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Ja, det er jo desværre ikke så længe siden, og mange husker sikkert stadig den fatale Strokes-koncert på Roskilde (2022, red.). Det er sgu at pisse på sit publikum, som er mødt op i hobetal. Hvad fanden bilder de sig ind. Total mangel på respekt.”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed, for nylig? 

“Nej, ikke nogen artist. Men dansksproget punk dyrker jeg af en eller anden grund meget lige i øjeblikket. Ofte har de bands en fed energi og gode humoristiske politiske tekster, som ved gud er en mangelvare i dansk musik i øjeblikket. Jeg tænker på bands som Beskidt Service, Social Nedtur og ikke mindst Ræzårmave. Udover det sker der jo ikke en skid i dansk rockmusik.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark? 

“Roskilde Festival står virkelig mit hjerte nærmest. Jeg er kommet der siden 1985, og den har haft stor indflydelse på, hvem jeg er som menneske. Når det så er sagt, så er den bedste festival, jeg nogensinde har været på, Gutter Island Rock Festival 2022. Der er en frihed over den festival, som du ikke finder andre steder. Folkene bag er fantastiske. Publikum er de bedste. Og øllet smager vidunderligt.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig? 

“Copenhell er jo som Roskilde var i 80´erne, og derfor er der da også en vis form for nostalgi for mig ved at komme på en rendyrket rockfestival. Faktisk så meget, at jeg har skrevet en hyldestsang til festivalen. Det bedste år må være 2016. Den der Scorpions-koncert i øspisregnvejr. Hold kæft, det var fedt.”

 

Spiller du selv i et band? 

“Jeg er frontfigur i et band, som hedder Ole Og De Navnløse. Synge er jo ikke ligefrem min spidskompetence, jeg er først og fremmest en ret kompetent sangskriver og skriver nogle ret ‘catchy’ rocksange. Seneste udspil er dog ikke rock, men i forbindelse med udgivelsen af digtsamlingen ”Gud bevare Vesterbro” En Spoken word-EP til at supplere bogen.”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Favorite artist: Iggy Pop. Genre: Grunge. Jeg ELSKEDE grungen. Dr. Martens, skovmandskjorter, jeg tog det hele ind. På det tidspunkt var jeg røvtræt af 80´ernes ”hår-metal”, og der kom grunge som en redning, en hårdt tiltrængt åbenbaring. Desværre forsvandt den hurtigt igen.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Ja, desværre. Jeg har to helt vildt grimme tatoveringer. På min venstre arm står der ”Vesterbro Rock Radio”. Jeg fik lavet den på Copenhell. Den anden tatovering skulle forstille slangen fra Metallicas The Black Album. Den sidder på højre skulderblad og blev tatoveret af en fyr på en bondegård nede på Stevns. Ude i gården stod der en palle, læsset med karatkaffe, der var stjålet nede i det lokale supermarked. Nogle gange kan det også blive for billigt… både kaffen og tatoveringen.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Hvis jeg kan få fedtet mig ind på en gæsteliste, bliver det NOFX i Den Grå Hal (d. 21. maj, red.). Det nu ligeså meget for at høre opvarmningen, The Meffs, som jeg første gang stiftede bekendtskab med til min makker Mathias Schwartzbachs festival Vesterbro Rock Fest – et fedt lille to dages event, hvor jeg er konferencier. “

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

De pæne metalmøer

Fest som i ’99!

De heldige helte

Populære kategorier