Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Rasmus “Dio” Kostending

-

Indehaveren af Escobar i Aarhus og bassist i Livedevil, Rasmus Kostending med tilnavnet Dio, har svaret på ugens voxpop.

 

Foto: Anders M. Teibel

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg tager til koncerter for at få en oplevelse. Det at se bands og musikere gi’ alt, hvad de har for at underholde publikum, er helt vildt befriende, samtidig med at opleve koncerten sammen med andre er med til en følelse af sammenhold, der ved de fede shows virkelig kan gøre mig glad helt inde i.

Efter koncerten er det super lækkert at snakke med andre om, hvordan de så koncerten. Og det med at ha’ været til det samme show, men ikke nødvendigvis ha’ haft den samme oplevelse indbyder til nogle spændende samtaler.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det må være en af de fem gange, jeg har set DIO! Udover at musikken altid får det til at kilde de helt rigtige steder, havde Ronnie James en helt unik måde at fange folk på, og man fik hurtigt en følelse af, at alle i salen, eller på marken, sad samlet og godt plantet i hans store fede hænder. Og, ja, så sang han også fuldstændig vanvittigt sejt ;-)”

 

Hvilken koncert var så den værste? 

“Jeg har det med hurtigt at glemme de værste koncerter, men en i nyere tid må desværre nok være Guns ’N’ Roses på Copenhell sidste sommer… Det startede ellers ok, musikken var fed, og det virkede som, at Axl havde, med rette, besluttet sig at ta’ vokalen en oktav eller to ned. Det gik dog ret hurtigt galt, og han forsøgte at pive sig igennem alle klassikerne, der så endte med at lyde som en halvfuld gymnasieelev, der troede, han var inde i Axl… 

Og nu når vi snakker om gymnasieelever, så må en anden af de værste være til en musikkonkurrence på Mulernes Legatskole i Odense engang i slutningen af halvfemserne. Der var et thrashband, som jeg ikke kan huske navnet på, der nok skulle ha’ øvet sig en smule mere og måske ha’ haft lidt bedre styr på sætlisten. Den ellers meget søde, energiske og meget sure forsanger får på et tidspunkt halvt inde i sættet råbt “Det næste nummer hedder “War”, og det handler om krig!” hvorefter bandet går i gang med en ordentlig omgang smadder-thrash for så hurtigt at blive stoppet af forsangeren, der uddeler voldsomme verbale øretæver til bandet og kort efter går til mikrofonen og råber “Det næste nummer hedder stadigvæk “War”, og det handler stadig om krig!” – episk! 

Det kan også nævnes, at til det arrangement spillede et vanvittigt sejt band, der hed Bahrefolke Kaltezahn. De spillede tysk-døds-folke-polka-punk og vandt for bedste sceneshow, dommeren, der valgte dem som vinder, var døv ;-)”

 

Er der et artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed for nylig?

“Mange af mine venner vil nok mene, at jeg sidder en smule fast i den fede musik, der blev lavet fra 1970-1996, og det har de nok også lidt ret i. 

Der har dog sneget sig en del nyt på spillelisten de sidste år, omend meget af det er pænt meget inspireret af de gamle bands som Dio, Rainbow, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, Judas Priest, Anthrax, Metallica, Pantera, D:A:D og så videre.

Her er lige min top fire over nyere bands, jeg virkelig syntes, kan rykke det hele fra hinanden på den fede måde: Crobot, Green Lung, Zeal & Ardor og Rickshaw Billies Burger Patrol”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Efter min mening er det er helt sikkert Copenhell. Den er dog de sidste par år ved at blive lige rigeligt stor for min smag og har mistet en smule af det nære sammenhold og charme, som den havde i de første mange år. Men så længe at man er af sted med en røvfuld af de dejligste mennesker, man kender, er det stadig min førsteprioritet, når festivalsæsonen går i gang ;-)”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig? 

“Jeg burde nok at sige 2014. Med et, som altid, lækkert og alsidigt program, hvor højdepunktet nok var Twisted Sister! 

Men selvom Copenhells vokseværk gør lidt ondt på mig, så var 2022 en fantastisk oplevelse, man kunne virkelig mærke savnet både fra musikerne og gæsterne efter at ha’ måttet undvære store koncerter i en lang periode på grund the ’rona…”

 

Spiller du selv i et band? 

“Jeg har et lille band med to af mine bedste venner, der hedder ’LIVEDEVIL’. Vi spiller stoner-ræs med krydderier, som nok bedst kan beskrives som en sammenkogt suppe af  Black Sabbath, Queens of the Stone Age og langsom Red Fang ;-)”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre? 

“Hvis det ikke allerede er gættet, så er det Ronnie James Dio og de projekter, han har været med i. Lige fra hans tidlige år i Ronnie and the Red Caps, der startede omkring 1957 og spillede sådan noget surfer-rock, og Elf og Rainbow til hans år i Black Sabbath og hans solokarriere. Han fortjener så meget credit for den indflydelse, han har haft på musikken igennem de sidste 50 år.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer? 

“Og her er vi igen inde på ham der DIO der 😉 Jeg har min ene arm fyldt med en tattoo, hvor der er reference til det meste af, hvad DIO har været med. Derudover har jeg et par stykker mere rundt på kroppen, der også har noget med DIO at gøre.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Der er gode chancer for at skåle med mig til Hatesphere, Mercenary, Lighchapter på Voxhall den 7. marts. 

Det er også ved at være et stykke tid siden, at jeg har fået dejlige dødsmetal-tæsk af hjemmedrengene fra BAEST. De har et show på Train den 15. marts sammen med CABAL. 

Og hvis jeg får mulighed for det, vil jeg også meget gerne forbi Radar den 27. marts til en lækker omgang prog med Feather Mountain. 

Men den næste koncert, hvor billetten allerede er købt, er Green Lung i Pumpehuset den 1. april 😉

-ROCK!!!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier