Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Stine Munch

-

Den anden halvdel af metal-fællesskabet Metal Sisters Stine Munch har ligesom Nanette Madsen også svaret på vores voxpop.

 

Foto: John-son.

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“For at opleve bandet og fordi livemusik, når det er godt, er noget af det bedste i verden og oplader mine livsbatterier. Sådan har det altid været – siden min far havde mig på skuldrene til Gasolin’ i 70´erne. Gode liveoplevelser er min ventil fra det rutineprægede og seriøse ved arbejds- og hverdagslivet – at give slip på dagligdagen, bekymringerne og rollerne. Man ”løsner slipset”, når man mærker musikken og er sammen med andre om det. Den der fælles energi og outlet… Haha. Så livemusik bærer et stort ansvar for den generelle sanity og livsglæde – Tak til de hårdtarbejdende, passionerede musikere, der bruger tusindvis af timer i øveren, som vi andre får glæde af!”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det er umuligt at svare på. Men jeg kan nævne nogle, som virkelig har betydet noget for mig: I Coronaperioden, hvor alle os live-elskende folk var ved at visne af savn til livemusik, var jeg inde at høre Alkymist. Det var så perfekt og forløsende med det der onde tonstunge powerfulde doom, og det var som at blive vandet.

Et andet eksempel er, at jeg var så heldig at se Stevie Ray Vaughan spille koncert, to år før han døde – og det var fuldstændig magisk.

Og da Robert Plant spillede med sit verdensband på Roskilde, og de lige spillede lidt Led Zeppelin, og det var så mindblowing, sindssygt smukt og råt – der knækkede benene og tårerne trillede, for der kom historiens vingesus sgu væltende og løftede hele teltet.

Åh, men jeg elsker også Corrosion of Conformity live og Artillery og Metallica og Rival Sons og i den nyere afdeling Timechild og de unge Ashes of Billy. Men der er så mange koncerter, som har været den fedeste og kan måles og mærkes på mange parametre – fx på hvor dygtige bandet er, hvor meget nærvær, hvilken energi de får udover kanten; den fællesskabsfølelse der opstår i publikum.

Og ikke minds, hvordan du har det bagefter – hvor meget sved du har ned af ryggen, fordi du har givet den gas, hvor ondt i nakken, hvor bredt smil, hvor hæs, hvor horny, hvor meget energi og frem for alt, hvor meget fandenivoldsk lykke, du går hjem fra koncerten med.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Dem, hvor man kan mærke, at de ikke gør sig umage – take your pick.”

 

Er der en artist som virkelig har fanget din opmærksomhed for nylig?

“Ja! Og det var en kæmpe psykedelisk overraskelse: Fribytterdrømme! Jeg er fuldkommen på røven over dem live! Nåede deres tre sidste koncerter, og så gik de i opløsning.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Det er jo relativt – hvem spiller, og hvem er man i selskab med. Jeg har været på Roskilde i 20 år, men er vist for gammel til dem nu. Copenhell har altid føltes mest hjemligt og med mest samhørighed.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Kan desværre ikke huske det – jeg synes, det har været superfedt hver gang.”

 

Spiller du selv i et band?

“Nope. Selvom vi har en del instrumenter i huset.”

 

Hvad er din all time favorite artist eller subgenre?

“Fra barndommen er det Zeppelin, Sabbath, Purple, Uriah Heep, Jimi Hendrix og Shel Siverstein, som jeg er vokset op med, så det er i mit blod… Min ene papstorebror spillede altid Deep Purple meget højt og drev vores forældre til vanvid, hvilket jo var et incitament for 13årige mig til at elske det.

Jeg lærte sågar at synge Blackmores soloer. Senere kom Van Halen, Metallica, Pantera og Rage Against the Machine og Motörhead. Jeg har rejst i hele verden, og til de forskellige steder er der knyttet særlige favoritter. Fx lå jeg engang i mange timer på rejse på bagsædet af en bus i Venezuela og hørte B.B. King. I Indien hørte jeg Bowie, på Cook-øerne var det Megadeth osv, osv. I dag er der kommet mange flere til – jeg plukker alle mulige favoritter til forskellige moods og aktiviteter.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Det fortæller jeg gerne efter en 5-6 gin og tonics.
Eller… jeg kan også bare sige det nu: Nej.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“VEGA eller Pumpehuset til hhv. BAEST og CABAL (d. 23. marts, red.) og Green Lung (d. 1. april, red.)”

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier