Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Trine Ulrich

-

Trine Hessner Ulrich, ejer og stifter af Account The Beat, er nomineret til “Årets Knofedt” ved Den Hårde Tone – derfor har vi også snakket med hende.

 

Foto: HeartMatter Artworks.

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg tager både til koncerter via mit arbejde med de bands, som jeg arbejder med, samt som almindelig koncertgænger.

Arbejdsmæssigt er det vigtigt for mig at følge med i, hvad der sker med bandet live både på scenen, men særligt er jeg også obs på publikums respons på koncerten både før, under og efter, så kan man hurtigt spotte, hvad der fungerede, og hvad der skal arbejdes på.

Som almindelig koncertgænger tager jeg oftest afsted for at have en hyggelig aften med mine venner og samtidig blive inspireret og leve mig ind i musikken. Det er der, jeg husker, hvorfor jeg startede med at arbejde med musik nemlig den helt fantastiske følelse, det kan give, når band og publikum finder sammen i en større enhed.

Nogle gange tager jeg også alene til koncert særligt i udlandet. Jeg elsker at rejse alene og kunne være i en oplevelse, som kun er for mig, og hvor jeg kan stå præcis hvor i salen, jeg gerne vil, og ikke skal være obs på, andre end mig selv og leve mig fuldt ind i koncertoplevelsen.
Sidste gang, jeg gjorde dette, var til Noel Gallagher i Hamborg.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det er virkelig svært at vælge en enkelt ud af de over tusind koncerter, jeg har oplevet.

Den nyeste må være John Cxnnor og Hiraki på Ideal Bar. Det var en vild oplevelse! 

Jeg var lige kommet hjem fra Euroblast med Feather Mountain, som spillede den vildeste koncert på main stage. Jeg havde været vågen i næsten 30 timer og kørte hele natten de cirka 800 km til København for at nå koncerten på Ideal Bar dagen efter. Den var det hele værd!” 

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Jeg var på Jelling Festival i år, hvor Westlife spillede, og det er nok den værste koncert, jeg nogensinde har været til. Alt var playback, virkelig kiksede koreografier, og så bestod halvdelen af deres forholdsvis korte set af ABBA-covers, hvilket på ingen måde gav mening, når man er et nostalgiband med så mange numre i bagkataloget. 

Heldigvis spillede Kellermensch en fantastisk koncert senere på aftenen, så det hjalp med hurtigt at glemme Westlife-oplevelsen.” 

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Det må være et band som Kollapse. Jeg synes, at det er et virkelig interessant projekt. Jeg havde fornøjelsen af at møde den ene Peter fra bandet til EYES’ releasekoncert på Loppen tidligere i år. Inden da kendte jeg faktisk ikke til Kollapse, men jeg faldt pladask for deres musik, da jeg kom hjem og fik hørt det. Og jeg fik muligheden for at opleve dem live kort tid efter, da de spillede til Toldermania på VoxHall, og kan bare sige: kæmpe anbefaling herfra!

Derudover glæder jeg mig virkelig meget til debutpladen fra Vulvatorios, som jeg har syntes, er et mega spændende navn, siden at jeg så dem spille på Stengade både i 2022 og i år.” 

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Jeg har ikke som sådan en favorit festival. Jeg er tilbøjelig til at sige Hej Søster Fest, som jeg selv har været projektleder på, de tre gange den er blevet afholdt.

Jeg kan godt lide de mindre festivaler, som tør at gøre noget anderledes. Jeg var til Lasher Fest i Aalborg, som jeg synes, er en virkelig interessant festival. Min største udfordring var, at jeg gerne ville se det hele, men måtte vælge, da nogle koncerter lå samtidig. Det er en festival, som jeg glæder mig til at følge fremover.” 

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Jeg har altid været på arbejde under Copenhell, så jeg har aldrig oplevet festivalen som almindelig koncertgænger. Jeg synes altid, at de har et spændende program, og det er så fedt, at vi har en festival af den kaliber her i Danmark.” 

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Jeg har ikke en favoritgenre, og faktisk er jeg lidt træt af det begreb, da meget af den musik, som jeg elsker at lytte til, er med bands, som låner fra alle hjørner lige fra black metal til eksperimental jazz og skaber deres helt egen lyd, som ofte kan være svær at placere i en genrekasse. 

Jeg kan heller ikke udvælge et favoritband, for det vil være for svært at skulle sammenligne alle de bands, som jeg godt kan lide, da de er meget forskellige.”

 

Spiller du selv i et band?

“Nej, som barn sang jeg i kor i mange år, og som voksen har jeg har spillet både bas og trommer, men det var på ren ”hygge i øvelokalet”-niveau. 

Jeg har altid skrevet en del digte og lyrik, og det er nok mest her, min egen kreativitet kommer til udtryk. Jeg har bl.a. også haft udgivet et par spoken word-numre med elektronisk musik under.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Ja, jeg har to. Den ene er en F- og en G-nøgle, som jeg fik lavet, da jeg fik mit første fuldtidsjob i musikbranchen, hvilket var en kæmpe milepæl for mig rent karrieremæssigt. Den anden er en linje fra en sangtekst, hvor min mormor har skrevet teksten med sin håndskrift.” 

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Jeg skal helt sikkert ned og se The Arcane Order hjemme i Aarhus på Train d. 18. november, og så smutter jeg til København d. 23. november og ser Katla headline i Pumpehuset.

D. 25. november finder I mig på Volume Village, hvor jeg skal ned og stå på forreste række til rapperen Nøx, som lige har udgivet det vildeste album, som jeg glæder mig så meget til at høre live!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier