Alice Cooper

Årslister 2019 – Thomas Brodersen Stibolt

-

Så er året 2019 jo ved vejs ende, og tiden er moden til at se lidt tilbage på, hvad musikken har bragt undertegnede af fornøjeligheder.

 

Jeg vil gøre det ganske simpelt og lave en top 10, så ikke så meget hokus-pokus her.

Inden jeg når så langt, så vil jeg gerne tilføje, at årets øv-oplevelse eller mangle på samme må jeg hellere sige, var Copenhell, som endelig havde booket Dimmu Borgir. Det og meget andet de dage gik jeg desværre glip af, grundet helbredet ville det anderledes – En blodprop i benet lige op til; det er ikke noget, der kan anbefales.

Jeg fik dog heldigvis slæbt mit ben med mig til King Diamond, som jo var en glimrende koncert uden at være fuldstændigt fremragende. Men dejligt endelig at få set/hørt “The Lake” live! Opvarmningen var dog nok det kedeligste og mest malplacerede band, jeg nogensinde har oplevet, men så kan jeg jo også krydse det af på min Bucket list.

Min egen festival – må jeg godt kalde den – Raise Your Horns blev afviklet for anden gang, og det gik sgu meget godt uden alt for meget stress som det første år. Der var mange højdepunkter, enkelte lavpunkter som en brandalarm, der afbrød Thorium, men alt i alt pisse hyggeligt, så I skulle tage at komme at være med 11. og 12. September 2020.

Sidste år så jeg frem til den nye skive med Naglfar, som skulle være kommet i 2019, det er den så ikke; så må det så blive i 2020, at jeg skal se frem til netop den skive!

 

Min TOP 10 for udgivelser i 2019

10. Her finder vi danske Ættir, som ret sent på året sendte deres første EP (ÆTTIR) ud. Super udspil, og jeg er sgu egentligt ret glad for at de havde verdenspremiere på Raise Your Horns i 2018.

 

  1. Vi bliver i dødsmetallens verden, men rejser til Norge, hvor vi finder Blood Red Throne og deres album Fit To Kill. Der er ikke meget at sige om dem, udover at de er de skønneste gutter, fordrukne og alligevel topprofessionelle. Fedt, at have lokket dem til Bornholm for at headline 2019-udgaven af Raise Your Horns.

 

8. Så rykker vi tilbage til Sverige, hvor vi finder Wormwood – Nattarvet. Hold nu op, det er et af de bands, jeg ikke havde været opmærksom på tidligere, men Spotify har været god ved mig i år og vist mig i deres retning. Det er jeg rimelig glad for!

 

  1. Så er vi tilbage i vores lille land, hvor vikingerne blandt andet engang hærgede. Nu hærger Vanir min Top 10-liste med deres album Allfather. Der skal selvfølgelig også knyttes en lille historie fra årets Raise Your Horns festival omkring dette, da forsanger Martin og hans Helle blev viet på festivalen efter deres show.

 

  1. En tur uden for Skandinavien skal vi også, men ikke så langt for mig på Bornholm, da det bare er en lille sejltur til Polen, hvor vi finder HATE. De polakker kan sgu et eller andet, må man sige.

 

  1. Det bliver sgu ikke lettere at placere de 10 band, dets tættere vi kommer på Top 3. Men Finlands Insomnium tager næste plads med deres fremragende album Heart Like A Grave. Kan kun sige, at det er en af de enkeltstående koncerter, jeg glæder mig allermest til i 2020.

 

  1. Næste band har simpelthen taget mig med storm, betragter det lidt som en gave fra Daniel ”Død” fra Blood Red Throne, for havde det ikke været for ham, så havde jeg ikke hentet dem til Raise Your Horns 2019. Forsinket med færgen og det hele, direkte fra færgen og op på scenen. Der var end ikke tid til, at de lige tømte bilen for deres personlige ejendele, det måtte de gøre efterfølgende. Men hold nu op de er fede… Jeg snakker om Deception!

 

  1. En gammel kending, som også var på min sidste Top 10, Avslut fra Sverige. De har også ret sent på året smidt deres andet album på gaden – Tyranni. Det er jo black metal, som jeg bedst kan lide det, så selvfølgelig skal de have en høj placering.

 

  1. Danmarks fedeste skive står der sgu ORM og Ir på. En utrolig smuk fremførelse af hele Ir for første gang igen på Raise Your Horns, hvor de på deres gamle hjemmebane fik enkelte tilhørere til at knibe en tåre. Det var en meget stor oplevelse. Så tak for Ir og tak for showet!

 

Årets Album

For mig har det på ingen måde været svært at placere årets album (for mig), det har kørt så mange gange i løbet af året, så jeg var i tvivl, om det faktisk var fra i år, men det er det. Svenske Bleeding Utopia har for mig lavet det absolut bedste album jeg har lagt øre til i år. Where The Light Comes To Die

(Artiklen fortsætter efter videoen)

 

2020:

Året, der byder på en masse spændende ting. Copenhell med Iron Maiden, Judas Priest, Mercyful Fate (uden Denner – øv), Benediction, osv, osv. Håber helbredet er med mig i 2020.

Insomnium – WASP, skal da også nævnes som et par af de koncerter, jeg ser frem til.

Årets program på Raise Your Horns ser jeg også frem til at kunne præsentere i sin helhed en gang i løbet af foråret.

Udgivelser, som jeg venter spændt på: Naglfar…. KOM NU! Ellers er der sgu andre spændende ting undervejs, som Zornheym-opfølger eksempelvis, som jeg også ser frem til. Og så glæder jeg mig til at blive overrasket af enten Spotify eller Youtube, når man glemmer at slukke for det.

 

Bornholm, Over & Out

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier