Alice Cooper

Fokus på: Viborg Metal Festival 2017

-

M.A.D. Spot på: VMF 2017.

5 gode grunde til at tage turen til Viborg!

Af: Bastian Reinholdt Madsen

I morgen starter den fjerde omgang af Viborg Metal Festival, som har et stærk og varieret line-up. Derfor har vi valgt hos Metal A Day at sætte lidt ekstra fokus på festivalen ved at lave denne artikel om de forskellige grunde til at tage til Viborg for at opleve metal, hvor der ellers ikke findes specielt meget metal. Her kommer fem gode grunde til, hvorfor man skal tage til metalfestival i provinsen!

Personalet:

Viborg Metal Festival er, som så mange andre danske festivaler, styret næsten udelukkende af frivillige. Det kan også mærkes, at personalet, der arbejder under Viborg Metal Festival, er dedikerede. De er der ligeså meget for oplevelsen som for at hjælpe med at gøre publikums oplevelse bedre. Hvis man har et problem, er de altid glade for at hjælpe en videre med et smil. Man er altid i gode hænder til Viborg Metal Festival, og det kommer fra en, der til dato har været til samtlige omgange af festivalen. Altid top god betjening fra det dejlige personale!

Stemningen:

Det er altså bare noget andet at være til metalfestival i provinsen. Det kommer man simpelthen ikke udenom, og Viborg er ingen undtagelse. Man ender på en eller anden måde med at komme flere mennesker, man ikke kender, ved, end man typisk gør til de større festivaler i de forskellige storbyer. Spillestedet Paletten i Viborg skaber i øvrigt nogle dejlige rammer til sådan et arrangement. Det, at man kan stå oppe i baren, som er i et højere plan end selve pitten, og derfor stadig kan se koncerterne, imens man henter forsyninger i form af de våde varer, er altså bare ekstra lækkert. Desuden bør det nævnes, at publikum altid er med til at danne en super god stemning. Folk er glade, hvilket i den grad kan mærkes, når der moshes igennem nede på gulvet. Alt falder bare i hak på Viborg Metal Festival, og netop derfor er det en festival, der i den grad bør opleves.

Lineuppen:

Naturligvis er der ingen god festival uden en solid line-up, og det har Viborg Metal Festival naturligvis styr på. Lineuppen har siden første år været mere end bare habil. Okay, det er givet, at det første år var en opstart, hvor programmet bestod udelukkende af danske bands i forskellige formater. Lineuppen er dog blevet uppet hvert år, og sidste år var det sågar polske Vader som headlinede – og de smadrede i den grad Viborg! I år har vi så fat i en ligeledes totalt solid line-up, hvor det, der specielt virker interessant, er black metal bandet ’’Infernal War’’, som har deres første danske koncert nogensinde på Viborg Metal Festival. Udover ’’Infernal War’’ kommer det meget omdiskuteret dødsmetal band ’’Morgoth’’, hvilket helt klart også er en særoplevelse, som burde trække et publikum til.

Dette er ikke et band, der svinger forbi disse breddegrader ofte, og bør derfor være et must see for alle, der godt kan lide dødsmetal. Derudover byder Viborg Metal Festival på et meget varieret line-up med alt fra det danske melodiske metal band ’’Beneath The Silence’’ til det voldsomme norske dødsmetal band ’’Blood Red Throne’’ over til det stenede fra danske ’’Embryo’’ og dødsthrash fra de gæve gutter i ’’Chronicle’’. Ja, vi får sågar lukket festivalen med de legendariske thrashere fra Artillery. Hele denne herlighed fordelt ud over to dage for kun 250 kroner i forsalg er altså en ret så god deal! Det fulde line-up – plus de respektive bands spilletider – til Viborg Metal Festival 2017 kan ses i bunden af denne artikel.

Rombar:

Sidste år var Whiskeybaren en umiddelbar succes, hvilket nok er grunden til, at Viborg Metal Festival igen i år har satset på et lignende tiltag. I år er ryger vi i rommen, hvilket betyder, at der er gode priser på flere forskellige typer rom, og ja, vi får selvfølgelig også teenage-klassikeren: Morgan og cola! Udover den klassiker kan man få lidt andre sjove ting, som Metusalem eller Zacapa. Det er sgu fedt med en god deal på noget af det lidt mere specielle rom. Kæmpe stor thumbs up for det!

Pølsevognen:

Ja for helvede! Man kan nærmest ikke have været til metal festival i det midtjyske uden at have stiftet bekendtskab med Danmarks yndlings rullende pølsemand, og på Viborg Metal Festival bliver man heller ikke snydt for at kunne tage en slapper med en god pølle i munden og ketchup i mundvigen. Det er altid et sikkert hit, når han swinger forbi, især fordi, man altid når at blive sulten i løbet af så mange bands, og så er det altså bare perfekt, at man kan få en ristet lige udenfor spillestedet. Desuden plejer den gode pølsemand at have nogle lidt mere specielle håttere med, hvor der blandt andet var en chili con carne-håtter et år. Det kan vi sgu lide!

Alt I alt er Viborg Metal Festival 2017 altså nærmest et must med den brede og specielle line-up samt den gode stemning og ikke mindst den gode pris! Spillestedet ligger super dejligt i forhold til Bus- og togforbindelser, så det er ikke noget problem at komme til spillestedet. fem minutter til fods er, hvad det tager, når man er ankommet i Viborg med tog.

For kun 250 kroner i forsalg giver det altså rigeligt mening at tage af sted for at opleve en så god og bred vifte af tråd. Vi hylder det og glæder os til at få oplevelsen igen om end det bliver første gang, at det opleves for Metal A Day. Anmeldelser samt billeder fra festivalen følger naturligvis efter festivalens udførelse.

 

Spilletider og bands:

Fredag:

Chronicle – 18.00

Embryo – 19.00

Seed Of Heresy – 20.00

Iron Fire – 21.00

Infernal War – 22.20

Blood Red Throne – 23.50

 

Lørdag:

SVRL – 17.00

Beneath The Silence – 18.00

LIVLØS – 19.00

Altar of Oblivion – 20.00

Kings of Asgaard – 21.10

Morgoth – 22.20

Artillery – 23.50

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier