Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Amanda Gaarsdal

-

Fotograf Amanda Gaarsdal har også nogle elskede koncerter og en enkelt hadet koncert på hjertet i vores voxpop.

 

Foto: Privat

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg tager til koncerter af flere grunde – skærer det lige ned til tre for læsernes skyld.

Den ene er det genkendelige ved at se et band, som man har skamlyttet og stå og skråle med og mærke energien, de lægger i deres live-koncert. Man bliver så lykkelig indeni, at intet kan måle sig.

Den anden grund til det er det uigenkendelig, ved at se bands, som man har intet kendskab til og få den der: “nå, for satan, hvem er det som spiller?!” Overraskelsen ved at have ingen forventninger og blive væltet bagover det kan noget!

Og min tredje grund er nok, at jeg bliver så påvirket af at se spilleglæden ved nogle bands. At se dem blive revet helt med, og hvis publikum bliver det samme, ja, så står jeg sgu nok og flæber et sted midt i det hele.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det her spørgsmål er jo umuligt. Hvis du nu havde spurgt i år, så havde det hjulpet. Igen laver jeg mine egne regler og vælger tre: Grand Magus på Wacken i 18′ var virkelig magisk og ellers Carpenter Brut til Brutal Assault i 19′. Og altid Judas Priest ❤️”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Den værste koncert? Guns N’ Roses i Parken i ’17. Kommer mig nok aldrig over den. Brokker mig faktisk glædeligt stadig over den. Kæft, noget lort!”

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Hm, i juni blev jeg introduceret for Sleep Token. Det kan et eller andet, desværre gjorde det ikke så meget for mig til Copenhell. Men måske Sumerlands! Kæft, det er fedt! Det burde alle lige give en chance! “

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Okay, de er godt nok helt forskellige, meeeen jeg hygger mig altid helt vildt til Viborg Metal Festival. Det fungerer sgu bare! Og Metal Magic ❤️. Det er sgu bare den fedeste metalfestival i Danmark!”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Copenhell ’22 var absolut sindssygt! Måske var det fordi, det var lige efter corona, og man skulle bare UD, men, for helvede, et lineup. Av, det kan de sgu aldrig slå 😅”

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Speed metal. Det skal bare gå hurtigt og vokalen skal bare være høj!”

 

Spiller du selv i et band?

“Haha nej, det kan jeg sgu ikke finde ud af, jeg nøjes med at tage billeder af dem og sørger for, at de ser pisse godt ud.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Ja, jeg har et citat på min venstre arm fra en kunstner, der hedder Dubfx. Det behøver vi sgu egentlig ikke snakke mere om 😂”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Næste koncert, som er planlagt, er I’ll Be Damned i 87dobbeltskudhul (Horsens, d. 20. oktober på Platform K). Men om der ryger noget ind i kalenderne inden, det er ikke til at sige!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier