Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Anders Lundtang Hansen

-

I 2019 søsatte vi et nyt segment: “MAD Koncertgænger” – nu fortsætter det!

 

Pga. Covid fik vi aldrig gjort mere ved segmentet end én artikel med Gabriel Rasmussen, som nu er blevet anmelder hos os. Så nu prøver vi igen denne gang med primært fokus på… Os!

Anders Lundtang grundlagde sammen med Mark Stoumann Metal A Day over deres fælles lidenskab og dybe passion for den tunge musikgenre tilbage i 2014. Men hvem er Anders Lundtang? Det finder vi ud af med ti hurtige spørgsmål til ham her:

 

Hvorfor kommer du til koncerter?

“Det er en livgivende oplevelse, hvor man ser kunst bliver udfoldet foran sig så direkte og intenst, som jeg dårligt kender andre ekspressive kunstformer, der gør på samme måde. Når det er en god koncert vel at mærke.”

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Slipknot. 2005. KB Hallen (den gamle.) Jeg havde set frem til den koncert i måneder op til, da det var min første. Jeg fik et plekter af bassisten, Paul Gray, og jeg vidste derefter, at jeg i et eller andet omfang ville have noget med den her slags musik siden dag. Jeg har ikke set mig tilbage siden da.”

Hvilken koncert var så den værste?

“Ud fra mit prætentiøse svar til spørgsmål 1 må jeg sige, at det var Sunn O))) tilbage i 2015 alene af den grund, at jeg talte det stort op på et niveau, jeg følte, jeg måtte, fordi… jeg fattede det ikke.
Og efterfølgende har jeg mange gange tænkt: Hvorfor var du ikke bare ærlig? Det var dronende støj. Sikke et helvede!”

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Jeg er SÅ glad for, du spørger! For under en uge siden opdagede jeg Nuclear Dudes. Det kan vist bedst beskrives som synth death metal – jeg elsker det! Tjek det ud!”

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Næstved Metal Festival. Sådan er det i hvert fald lige nu for mig: Rette størrelse, hyggelige omgivelser, store navne og ude i den smukke provins. Og så er det blevet en tradition for min navlebror, Gabriel, og jeg at besøge <3.”

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Uha, her skal jeg sige noget sejt om en genial koncert etc. osv, men jeg siger 2011, fordi festivalen havde den rette størrelse (dér var den igen!) hvor man snildt kunne komme rundt og opleve det meste uden at løbe sig selv ihjel.
Desuden kunne man parkere lige ude foran, sove i bilen og smugle drikkelse med ind… Hov, det skrev jeg ikke! Slet lige det!”

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“KoRn. NüMetal. Og jeg står ved det. Fight me!”

Spiller du selv i et band?

“Jeg spillede (dårligt) på guitar i et metalcoreband tilbage i slutningen af 00’erne. Det er stadig et højdepunkt i mit liv at have været hovednavn på The Rock i København!”

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Der kan lige snige sig to med på listen: DevilDrivers logo med teksten ”I’m a Saint in Sinner Eyes” omkring det. Og så teksten ”All flesh is equal when burnt” fra sangen ”Hail the Apocalypse” af bandet Avatar fra Sverige. Den tusch sikrede mig et klistermærke fra bandet! Hurra…”

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

(Tjekker den fysiske dagkalender) “Primefest! Næh… aflyst. Så bliver det Næstved Metal Festival(!)”

 

I august møder vi en ny koncertgænger… Stay tuned, stay MAD…

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier