Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Louise Petersen

-

Anmelder og fotograf Louise Petersen har også svaret på vores voxpop.

 

Foto: Privat.

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg tager til koncerter af flere grunde. Der er dels det sociale i det, at man kan se noget musik, man måske deler med andre live og sammen få en god oplevelse. Dog er det, der nok er den største drivkraft for, at jeg går til koncerter, det med, at jeg kan få lov til at opleve den musik, jeg elsker, live. Jeg kan få lov til at opleve de bands eller artister, jeg normalt går og lytter til i min egen lille verden, stå der lige foran næsen på mig og spiller det, jeg elsker. Det er i virkeligheden en ret euforisk og følsom oplevelse, da det på så mange måder bare er alt og kan alt. Det med at mærke musikken i hele kroppen på en eller anden måde meget surrealistisk, men det er på samme tid også virkeligt noget, man kan blive høj af og leve længe på.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det her er en smule ligesom at blive bedt om at vælge sit yndlingsbarn, haha, for jeg har i min levetid virkeligt været til mange koncerter, og jeg har virkeligt været til mange gode. Derfor er det lidt svært for mig at bruge udtrykket den fedeste, for jeg kan ikke vælge, hahah, men jeg kan uden tvivl fremhæve en, der virkeligt bare var alt. Jeg er en stor hardcore-fan og vil altid være det! Men jeg så END på Stengade den 10 Maj i ’22, og det var seriøst en af de mest sindssyge koncerter, jeg har været vidne til. Supporten var Lifesick og Rot Away, og i min bog bliver det (næsten) ikke mere hardcore med de tre bands sammen!! END var på tour med deres daværende nye plade, Splinters from an Ever-Changing Face”, jeg kan huske, jeg havde fået lavet en ny tus den selvsamme dag, og da koncerten var færdig, var jeg smurt ind i plasma, sved og en smule blod. DET VAR EN FUCKING FED KONCERT!!” 

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Jah…. Jeg har i min tideligere år hørt utroligt meget 80’er-rock/metal, her var Mötley Crüe også et af de bands…. Men man kan godt se, hvor det her bærer hen af, ikke…. Copenhell 2023, Mötley Crüe var booket som et af de større bands, og jeg kunne lige nå dem, inden jeg skulle på arbejde… Det var jo tydeligvis en fejl, haha. Der var alt for mange ting galt…. Der var et næsten ikkeeksisterende level af energi fra bandet, man kunne ikke høre Vince, John 5 virkede som om, han kedede sig… Nikki Sixx prøvede at starte en fest, (det lykkedes ham ikke), og der var mere fokus på to baggrundssangere end noget andet, fordi de nok ikke havde så meget tøj på… alt i alt en virkelig skuffende koncert, som jeg fortryder jeg så.” 

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Jeg havde taget taget med en veninde til Berlin for at se Knocked Loose, og vi snakker om timer op til, hvor der stadigvæk ikke var kommet et supportband på, men ikke lang tid inden blev det annonceret, at det var tysk DOGBITE, der skulle på, og dét var bare fucking alt!!! Der var smadder fra sekund ét, og på trods af at bandet først var fundet sammen i februar, havde de en EP, de kunne tage nogle numre fra, dog varede deres sæt kun 20 minutter, men der var ikke et roligt øjeblik i de 20 minutter!!! De er virkeligt fede, og er du til hardcore, kan jeg virkeligt anbefale dem!!!” 

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Jeg synes, det med at vælge den bedste er svær, for de festivaler, jeg går til, er gode på deres egne måder og kan lidt forskelligt. Skal jeg dog fremhæve en, så er det A Colossal Weekend. A Colossal Weekend er også blevet refereret til som den danske Roadburn, og det siger vist en del. Det, som A Colossal Weekend kan for mig personligt, er, at den skubber til mine grænser, og introducerer mig til noget nyt; jeg kan ikke fortælle, hvor mange mega fede bands, jeg stadigvæk hører i dag, jeg har opdaget på A Colossal Weekend. Det er virkeligt en festival både for nichebands indenfor genren, men det er også bare en fed festival at tage til, hvis man mangler nye bands at høre.” 

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“For mig er ingen tvivl, i 2022 introducerede Copenhell Gehenna-scenen, og som fan af det mere hardcore/undergrundsmusik var dette jo en glædens dag! Det er ikke fordi, der ikke tidligere har været undergrundsbands på Copenhell, men med Gehenna blev der sat et større fokus på det, og det var lige, hvad der manglede! Det gjorde virkeligt meget for Copenhell, også fordi vi her i Danmark virkeligt har en stærk undergrundsscene, så det var kun på tide, at de fik lidt mere plads at slå flok ned på, haha! Ergo er det bedste år for mig 2022.” 

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Jah, nu er vi vidst stødt på det her band et par gange, men for mig er det intet, der slår Knocked Loose… END er dog ikke langt fra, men Knocked Loose er virkeligt bare DET band, jeg aldrig kommer fra og bestemt heller ikke vil fra. Nu snakkede jeg kort om Copenhell 2022, og jeg endte med at blive gode venner med dem der, så det har bestemt også gjort det endnu mere specielt. Men for mig er det uden tvivl Knocked Loose. Derfor kommer min ynglings subgenre nok heller ikke som en overraskelse, men det er selvfølgelig hardcore.” 

 

Spiller du selv i et band?

“Det gør jeg ikke. Jeg spillede trommer i ca. to sekunder, før jeg stoppede med det, så det var en kort fornøjelse, haha.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nu har jeg efterhånden en del tatoveringer, og det er ikke alle, der har betydning for mig, men dem, der har, er dem, der har en relation til musik, haha!” 

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Amen der er så meget godt!!!! Til at starter med kan man finde mig til Rot Away releasekoncert på War Pigs, ellers kan man finde mig i Vega til Syl og John C. Derefter er der Thy Art is Murder og Alcest! Men sidst med ikke mindst kan man finde mig se Knocked Loose igen igen i Chicago!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier