Alice Cooper

Da det blev en lille weekend

-

Reportage fra: A Colossal Weekend. VEGA, m.fl. 20. maj 2022.

Nu begyndte den danske hovedstad at emme af ægte sommer, der peger i retning af den første rigtige festivalsommer i tre år – vi tog temperaturen på stemningen ved at slå et smut forbi A Colossal Weekend.

 

A Colossal Weekend – arrangementet over tre dage i København – har altid haft tradition for at tiltrække de lidt mere outrerede og obskure (kender vil sige “de rette”) bands i de mest underfundige subgenrer, hvor man næsten er ude i at kalde det post-post med atmosfære og deslige.

Man kan ikke udelukkende kalde arrangementet en decideret metalfestival, men der er god overlap mellem metalhovederne, dem til post-rock og dem, der gerne vil have musisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Fælles for alle deltagere var dog, at man skulle have indstillet kompasset for at finde rundt mellem vennues og det i god tid, for det ville være umuligt for selv en person med mulighed for at spalte sig selv til at kunne deltage i alle de koncerter, der forløb over de tre dage.

Derfor kiggede vi forbi en enkelt dag for lige at mærke stemningen og arrangementet for at se, hvordan det hele forløb – og hvilken overraskende glæde det blev!

Vi har talt en del om forårsbudbringere af koncert-arrangementer af større eller mindre grad de forgangne år, hvor man kan mærke, at NU er det ved at ske, at man kan snuse, det snart bliver en god sommer (upåagtet af vejret), men præ-sommerstemningen ramte allerede en, da man ankom til hovedstaden, og den stod på sidste skoledagsoplevelser, hvor københavnerne tog del i løjerne og fandt alle ledige grønne pletter og pladser at sidde på udenfor.

Man begyndte faktisk at ærgre sig, som man nærmede sig VEGA, at koncerterne skulle finde sted indenfor, når nu vejret var så godt.

A Colossal Weekend har haft vokseværk de sidste par år, hvor man som så mange andre har kæmpet med corona-komplikationer, men nu kan man i hvert fald fra arrangørernes side præsentere et program af både danske og internationale navne (se blot billedet til denne artikel) af forskellige kaliber.

Men modsat mange andre festivaler, hvor man kan opleve nogle enkelte overlap mellem de optrædende, så var man her tvunget til at tage mange fra- og tilvalg over de tre dage, og dette gjaldt også, hvis man ville opleve hele koncerter, som man helst skal gøre, hvis man skal have fuldblodsoplevelsen med fra de optrædendes side, som – nævnt – kunne spænde i mange vidtforgrenede retninger – og så fandt det hele sted fordelt over tre venues, hvor det ene endda lå en mindre rask gåtur væk(!).

Nuvel, når ret skal være ret gav det jo en anledning til at komme udenfor, og medmindre man var helt uheldig med ens personlige præferencer, så skulle fordelingen over de tre spillesteder ikke spille de store problemer.

Udsendte reporter fik i hvert fald en spændende oplevelse af forskellige artister fra ind- og udland.

Det er også planen fra arrangørens side, at man må udvælge, og så er forhåbningen da også, at man kommer til at opleve både det, man havde glæder sig til, og det, som man måske egentlig ikke var kommet for at se, men som gav en glædelig overraskelse – som tilfældet var for denne journalist.

Jeg ønsker så sandelig for folkene bag, at de får vind i sejlene, så de kan fortsætte med at levere de ultrainteressante oplevelser, som jeg hørte folk fra nær og fjern snakke om.

Blot denne lille smagsprøve har givet blod på tanden til at opleve mere næste år af A Colossal Weekend, hvor dækningen så bliver fulddyrkede anmeldelser og ikke blot en reportage.

 

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier