Alice Cooper

Galla for unge talenter og garvede hunde

-

Odense Live Prisen 2017, 27. januar, Posten, Odense

Odense Live Prisen blev uddelt for ottende år i træk, og der var både underholdning med de nominerede og overrækkelse af fine pengepræmier.

Posten i Odense var næsten ukendelig: Det store scenegulv, hvor svedige kroppe plejer at vride sig i takt til musikken, var i aftenens anledning fyldt med smukt dækkede, runde borde med tilhørende stole, og det sædvanlige publikum var i høj grad udskiftet med et lidt ældre klientel, alle tækkeligt klædt i skjorter og nystrøget tøj, og med håret sat op til narrestreger.

Selvom publikum var atypisk og kameraerne fra den lokale presse snurrede under hele seancen, var stemningen i top. Der var da også rigeligt at være opstemt for: Odense Live Prisen, der er finansieret af Odense Live Sponsorforening, uddeler hvert år to store pengepræmier til rytmiske musikere på Fyn, nemlig Talentprisen, på 25.000 kroner, og Hovedprisen på 50.000 kroner. I år uddeltes tilmed æresprisen på 10.000 kroner, en pris, der kun uddeles, når juryen føler, nogen har gjort sig fortjent til det.

Aftenen igennem blev publikum godt underholdt af alle de nominerede, samt en ekstra optræden af de Fynske legender Lasse og Mathilde. Ingen af de nominerede lod til at lade sig mærke af de fine rammer, og gav alle fede shows, så man kun følte sig en anelse skuffet over, at de kun havde ti minutter til deres rådighed hver især.

Talentprisen, der tidligere er gået til The Eclectic Moniker, Folkeklubben og Annominus, er på mange måder den mest interessante af priserne, da den netop gives til nye skud på den Fynske musik-stamme. De nominerede til årets Talentpris var: De Forbandede, Franske Piger og Bound By Law. Her endte Franske Piger med at løbe med prisen, med deres stemningsfulde musik, der gør os, der husker firserne, lidt sentimentale til mode.

Hovedprisens nominerede var: Juncker, Folkeklubben og Adi Zukanovic. Her vandt Adi Zukanovic. Zukanovic, der blandt andet har arbejdet sammen med Nikolaj Nørlund, var nødt til at forlade arrangementet, så snart han havde optrådt, fordi han skulle spille koncert på Vega i København senere på aftenen. Derfor havde han overtalt sin mor, Edina, til at modtage prisen, hvilket hun gjorde til stående applaus.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier