Alice Cooper

Al ventetid værd

-

Anmeldelse af: Lamb of God m.fl. Forum, Kbh. 22. februar 2023.

Efter en ventetid på godt og vel 3 år skulle mastodonterne i Kreator og Lamb of God ENDELIG spille i Forum!

 

Foto: Mark Stoumann

Municipal Waste

For satan, hvor har jeg sjældent set så veloplagt og stærkt et opvarmningsband. Der er ingen tvivl om, at Municipal Waste også er et ret stort thrash-navn, så det hjælper nok en smule på det, men hvor blev der bare leveret stærkt fra starten af. No fucks given. Den del af publikum, der også var mødt op indtil nu, var fandme også tændte. Der blev festet, moshet og sunget med fra start til slut. Derudover, så sørgede Municipal Waste for noget jeg ALDRIG har oplevet i Forum før… der var fandme god lyd! Dette var uden tvivl hjulpet til ved at afskærme en ret stor del af Forum med lydtæpper, men hvor var det lækkert.

Municipal Waste var kommet for én ting, og det var at feste, og festet blev der fandeme! Eneste ”kritikpunkt” er måske, at når de skulle spille deres sidste sang, nævnte forsangeren det og lagde op til en god slås og bolle-fest for så at spille ”Born to Party”, som ganske vist er fed, men varer altså kun 1min og 16sek, så det virkede næsten lidt ufrivilligt komisk at slutte aftenens sætliste af med sådan en kort basker.

 

Kreator

Jeg har oplevet Kreator et par gange efterhånden, og hver gang har været en kæmpe fest. Masser af konfetti, ild og kæmpe thrash-anthems. Konfettien havde Kreator dog valgt at spare lidt på denne aften, men de havde så lagt pengene i dukker, der faldt ned fra scenemasterne og en MASSE backdrops. Endnu engang leverede Kreator simpelthen bare en koncert, man sjældent ser lige. Masser af showmanship fra alle musikere og især ikoniske Mille Petrozza på vokal. For satan, hvor kan den mand bare råbe/skrige, så det er en fryd! Derudover er han bare ikke bange for at interagere med publikum selv på tidspunkter, hvor det ikke nødvendigvis var lige oplagt.

Når man så har et bagkatalog med sig så solidt som Kreator har, så var det nærmest en koncert, der ikke var til at skyde igennem. Dog må jeg sige, at trommeslageren til tider godt kunne være en kende utight især på de hurtigere stykker, som nogle gange kunne være lidt forstyrrende.

Hvis du ikke har oplevet Kreator endnu, så fucking gør det! Det er simpelthen et af de fedeste thrash-bands at se live!

 

Lamb of God

Lamb of God er et band, jeg nærmest er vokset op med. Jeg blev introduceret for dem, da jeg var omkring 13 år i 2010, og de har sidenhen været et af mine absolut yndlingsbands. Derfor har jeg også oplevet dem et par gange, den fedeste af dem var nok på Copenhell i 2012; en koncert så episk, at det stadig er noget, man snakker om som et af højdepunkterne for koncerter på den københavnske festival.

Hvor episk var denne aften så? Absolut ikke på højde med 2012, men det kan næsten heller aldrig nogensinde nås igen, men derimod stadig en sindssygt flot og imponerende magtdemonstration! Sjældent har jeg stået et godt stykke væk fra den store moshpit og i gulvet kunne mærke, hvor massiv en moshpit det er! Der var ikke rigtig nogen tvivl om, at Lamb of God umiddelbart var aftenens egentlige hovednavn set med publikums øjne. Der blev skrålet med på alle de store sange som ”Laid to Rest” ”Now You’ve Got Something to Die For” og ”Redneck”.

Igen vil jeg lige nævne, hvor fantastisk lyden var. Stort set alt kom helt tydeligt igennem i lydbilledet, og der var ikke gjort noget kompromis (andet end man godt kunne have ønsket sig en lille smule mere bas i mixet). Derudover, så havde forsanger, Randy Blythe, et kæmpe vokalmessigt overskud, på trods af at han konstant løb, hoppede eller på anden vis gav den gas på scenen. Simpelthen imponerende.

 

Se flere billeder fra koncertbraget her. Billederne er taget af Mark Stoumann:

ANTAL STJERNER

Municipal Waste
Kreator
Lamb of God

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Lamb of God m.fl. Forum, Kbh. 22. februar 2023. Efter en ventetid på godt og vel 3 år skulle mastodonterne i Kreator og Lamb of God ENDELIG spille i Forum!   Foto: Mark Stoumann Municipal Waste For satan, hvor har jeg sjældent set så veloplagt og stærkt...Al ventetid værd