Alice Cooper

Behøver vi virkelig at lade som om?

-

Anmeldelse af: Red Warszawa – Lade. Udgivet 24. april 2020. Gusten Fætter/Target Group.

EFTER ET ÅRTI ER DER NYT FRA ALTID AKTUELLE, HVIS IKKE SENSATIONELLE, RED WARSZAWA. DE HAR I 32 ÅR SPILLET OP TIL DANS OG SPILLET BUKSERNE NED OM ANKLERNE. DE ER ELSKET. DE ER HADET. DE ER RED WARSZAWA, OG NU ER DE TRUKKET I SMÆKBUKSERNE FOR AT LEVERE OS ET STYKKE MED MUSIK FRA LÆNGERE UDE, END HVOR KRAGERNE VENDER.

 

For at være ærlig har jeg aldrig helt forstået fascinationen af Red Warszawa. Måske de blot er de der onkler, der til alle familiesammenkomster fyrer de samme lommeracistiske jokes af, som egentlig er voldsomt upassende, men man griner, fordi det gør alle andre.
Red Warszawa er det samme nu, som da de startede, bare en del ældre. Selvom de ikke har kunnet bibeholde udseendet og holde alderstegnene på afstand, har de alligevel formået at bevare samme humor og lyd. De har den samme garage-lyd, som de altid har haft, og teksterne på Lade er lige så uhumske og politisk ukorrekte, som de altid har været. Mon Red Warszawa-folket lever af sure underdrenge og hvidplettede plakater fra teenageværelser?

Red Warszawa formår at gå over grænsen gang på gang, men hvor andre spurter og ikke ser sig tilbage og tonser over grænsen mellem det socialt acceptable og det, ja, noget grænseoverskridende spektrum, er Red Warszawa dovne og lade og nærmest slæber nosserne. Men de gør det på en måde, der har gjort dem til folkeeje, om ikke andet i visse kredse af de danske subkulturer. De gør det okay at synge med på sange om racisme, mordsager, homoseksuelle, you name it. Og så gør de det endda nemt for dig! Børnesange som eksempelvis ”Der sad to katte på et bord” bliver hevet igennem Red Warszawa-maskinen og kommer ud på den anden side mere morbid og, vover jeg at påstå, mere uengageret sunget, end du før har hørt.

Den bekvemte ubekvemthed, som Red Warszawa gang på gang disker op med, findes også på Lade. Der er ingen overraskelser, for man ved aldrig helt, hvad man kan forvente af de forvoksede teenagere. Når Red Warszawa igen byder op til dans, kan du glæde dig til at have brugt Corona-karantænen på at indstudere teksterne til “Fuck Fuglene”, Erling Og Pøller”, “Fuck Mensa” og “Premenstruelle kvinder og sexfikserede fyrer”. “Dildoparty For Mænd”, “Bøsser boller bedre” og “Bollet ihjel af hest” kommer (desværre) helt af sig selv efter blot få gennemlytninger.

God fornøjelse med studierne!

ANTAL STJERNER

Red Warszawa - Lade

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Red Warszawa – Lade. Udgivet 24. april 2020. Gusten Fætter/Target Group. EFTER ET ÅRTI ER DER NYT FRA ALTID AKTUELLE, HVIS IKKE SENSATIONELLE, RED WARSZAWA. DE HAR I 32 ÅR SPILLET OP TIL DANS OG SPILLET BUKSERNE NED OM ANKLERNE. DE ER ELSKET....Behøver vi virkelig at lade som om?