Alice Cooper

Bulder med ekstra brag på

-

Anmeldelse af Voivod m.f. på BETA, den 11. august 2016

Der var hurtighed med veltilrettelagt smadder på det amagerkanske spillested BETA med det canadiske hovednavn Voivod som hovedleverandør af hurtighed og tyngde

Tre traktementer af herlig Heavy Metal var aftenens menu i denne portion af arrangementerne hos BETA i form af Dark Days of Summer, der både passer i navn med vejret og de musiske indslag, der formentlig nok dækker noget for alle, hvis man bare har en anelse tyngde i hjertet.

Og tyngde fik vi netop rigeligt af denne aften!

Contrition: Den altid utaknemmelige opgave med at fyre op under publikum som op-opvarmningsband er sjældent nem, og undertegnede befandt sig da også udenfor for at opfange de sjældne solstråler på dansk jord om sommeren, da koncertens første toner lød indendørs, men jeg fandt hurtig retræte indenfor.

Lyden var knivskarp og sendte mine tanker i retning af navne som tyske Neaera eller canadiske Threat Signal. Min kompagnon denne aften omtalte dem med reference til Meshuggah. Alle benævnelser er rammende.

Det er blot synd for et band, hvor spilleglæden og energien er som en tasmansk djævel gange fem på speed, at de bliver mødt med et publikum, der er så resigneret som en flok dovendyr på downers.

Flot eksekvering, drenge! Smid snart nyt materiale på gaden!

Illdisposed: Ja, cementeringen af dansk dødsmetal siden 1991 behøver vel næppe nogen introduktion. Den jyske lune og humor er intakt. Angiveligt havde forsanger Bo Summer modtaget færre dødstrusler end sidst, han var i København, og modsat hvad rygtet siger, så glemmer han ikke bandets tekster; han er bare træt.

Vi har anmeldt bandet før, og det er svært at skrabe flere superlativer frem om bandets kunnen og formåen på en scene, men hvis der skal lyde en utaknemmelig klage herfra, så skulle det være, at med et band, der har sådan et rigt bagkatalog, godt kunne ryste (ild i) posen lidt oftere.

Bevares, det er herligt at opleve evergreens som “Submit”, “Reversed” og “Weak is Your God”, som stadig er kradsbørstig i min hals og hornede arm her dagen derpå. Der virker blot som om, at alle plader efter 2004 skal forbigås i en fart eller maks får en enkelt afspilning per cyklus. Det er lidt en skam, da bandet faktisk har hengemte perler, der godt kunne trænge til at blive luftet lidt oftere – hvis de nogensinde er blevet det for den sags skyld.

Voivod: Mægtige Voivod. Det var på en måde mærkeligt, men samtidig herligt intimt at se et band af så stor en betydning for metallen som Voivod betræde sådan et – med al respekt for BETA, de fænomenale frivillige og dygtige bookere – relativt lille spillested, hvor salen sjældent virkede fyldt helt ud med kapaciteten denne aften.

Man forstår godt, at bassist Jason Newsted i sin tid sagde, at hans to yndlingsbands var Metallica og Voivod – og han endte med at spille i dem begge.
Forsanger Denis Bélanger og trommeslager Michel Langevin i Voivod lignede også nogle, hvor alderen trykkede så meget, at de næsten udseendemæssigt kunne have været gudfædre til Black Sabbath, men bandet er immervæk “kun” fra 1982.

Når man oplever Voivod levere deres tekniske og progressive metal, forstår man, hvorfor Voivod uden tvivl har været inspirationskilder for alverdens Thrash Metal og videre til bands som Meshuggah og Gojira. Sangene er velskrevet, dygtige, alsidige og aldrig kedelige.

Om bandet på en eller anden måde har lidt samme canadiske skæbne som Anvil, er svært at bedømme, men det var som have inviteret Kongen på visit i våbenhuset fremfor balsalen. Vi klagede bestemt ikke, men bandet fortjener skam al den anerkendelse, de kan få – overhovedet!

ANTAL STJERNER

Contrition
Illdisposed
Voivod

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Voivod m.f. på BETA, den 11. august 2016 Der var hurtighed med veltilrettelagt smadder på det amagerkanske spillested BETA med det canadiske hovednavn Voivod som hovedleverandør af hurtighed og tyngde Tre traktementer af herlig Heavy Metal var aftenens menu i denne portion af arrangementerne...Bulder med ekstra brag på