Alice Cooper

Canadisk komiker forklædt som musiker

-

Anmeldelse af: Devin Townsend + Fixation. Amager Bio, Kbh. 01. marts 2023.

Amager Bio bød endnu engang velkommen til den stor-charmende canadiske multikunstner!

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

 

Fixation

Aftenens opvarmer, Fixation, går på scenen helt ufortødent. Med stor overbevisning og passende energi gør samtlige musikere i gang med at vise, hvad deres blanding af poppet prog-metal kan (tænk en form for Duné udsat for en smule metalcore og Devin-inspiration). Efter andet nummer, snakker forsangeren selvfølgelig til publikum og… hvad helvede!? En nordmand!? Ja, Norge KAN åbenbart finde ud af andet end bare black-metal!

Selvom Fixations musik til tider bliver lidt for ensformigt i struktur og melodier, så fejler leveringen af den absolut ingenting. På trods af bandets relativt unge alder så er de meget professionelle at se på og giver den så meget gas, de kan. Absolut et af de bedre opvarmningsbands jeg har set.

Eneste lille sjove ting er, at deres bassist skulle tørre sved af ved hver en lejlighed han fik, næsten selvom han kun lige havde spillet i 30 sek. Det er en rigtig god ting at være opmærksom på, så bassen ikke drypper af sved, og man dermed kan spille bedre, men det var på grænsen til at være ufrivilligt komisk.

Fixation var et rigtig stærkt valg som opvarmer denne aften. Klart et band man bør holde øje med i fremtiden.

 

Devin Townsend

Nu til noget, der var 100 % frivilligt komisk. Den mægtige Devin Townsend. Ikke længere end 2-3 numre inde i koncerten når vi, får Devin hevet en theramin ud på scenen og får den til sige “Woooh!”. Dette gør han se på så komisk en måde ved blandt andet at se komisk fokuseret ud, som kun Devin kan, og tilmed begynder næsten at bide på instrumentet. Så er stilen og seriøsiteten for koncerten ligesom sat.

Det, der gør at denne form for useriøsitet virker, er, at det er en rigtig stærk kontrast i forhold til, hvor absolut seriøst dygtig en komponist, guitarist og sangskriver Devin er, samtidigt med at de tre musikere, han har med i sit band, OGSÅ er super dygtige. Dermed er der ligesom et rigtig godt frirum til at agere helt fjollet, samtidigt med at al den fjollen rundt giver plads til, hvor imponerende og flot musikken er og bliver leveret.

Devin er også rigtig god til publikumskontakt. Under koncerten leger han blandt andet med et par Ziltoid-dukker, som publikum har haft med. Laver sjov med dem. Men tør også at give en af dukke-ejerne besked på, de måske skal slappe lidt af, da deres leg med dukken er lidt til gene for nogle af de andre publikummer. Dette er med til at vise, hvor sympatisk og sød en person Devin Townsend er.

Tak for endnu en genial koncert, Devin. Du får os til at græde og headbange med din smukke metalmusik og til at grine af, hvor dejligt barnlig og fjollet du er. Tusinde tak for dig.

 

Her er flere billeder fra koncerten. De er taget af Anders Groos Mikkelsen:

ANTAL STJERNER

Fixation
Devin Townsend

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Devin Townsend + Fixation. Amager Bio, Kbh. 01. marts 2023. Amager Bio bød endnu engang velkommen til den stor-charmende canadiske multikunstner!   Foto: Anders Groos Mikkelsen   Fixation Aftenens opvarmer, Fixation, går på scenen helt ufortødent. Med stor overbevisning og passende energi gør samtlige musikere i gang med...Canadisk komiker forklædt som musiker