Alice Cooper

Copenhell 2014 genanmeldt: 1 stjerne til Within Temptation

-

Genanmeldelse af: Within Temptation på Copenhell, Helviti-scenen, torsdag d. 12. juni 2014. 

Jeg har været til mange gode koncerter på Copenhell siden 2014, hvor de bedste kan nævnes Slipknot (’15 + ’19), Bersærk (’16 + ’18) og Arch Enemy (’18). Men en af de dårligste koncerter på Copenhell var med Within Temptation i ‘14.

 

Arkivfoto fra 2018, fotograf: Mathilde Maria Rønshof

Hollandske Within Temptation havde ellers lige udgivet et udmærket album, deres ottende, Hydra, der havde gode sange med gæsteoptræden fra Tarja Turunen (eks-Nightwish), Howard Jones (Light The Torch + eks-Killswitch Engage), David Pirner (Soul Asylum) og rapperen(!) Xzibit.

Desværre virkede det ikke så godt live, fordi gæstevokalen blev reduceret til backingvokal, hvilket gjorde det hele til en lidt slap omgang. Så hellere undlade de numre og kun spille de numre, hvor de er “alene”. Også selv deres gamle numre fra Mother Earth (2000), The Silent Force (2004) og The Heart Of Everything (2007) virkede helt tamme. Endnu værre blev det, da de sang Lana Del Reys “Summertime Sadness”.

I maj 2014 blev Eurovision Song Contest også afholdt på Refshaleøen, og man skulle næsten tro, at man var kommet en måned for sent med de (lidt for) episke Melodi Grand Prix-lydende numre, hollænderne spillede. Siden den koncert har jeg ikke lyttet meget til Within Temptation. Måske får de en renæssance senere, men det er usandsynligt.

I 2000’erne var Within Temptation ellers et “blødt” alternativ til Nightwish med særligt The Silent Force-pladen, men efter The Heart Of Everything-pladen blev det lidt for blødt/elektronisk i mine ører.

I de efterfølgende år spillede Epica i 2016 på Copenhell – de var kun en my bedre end Within Temptation. Men heldigvis var Nightwish i 2018 meget bedre end dem begge tilsammen. Måske en af de bedste koncerter på Refshaleøen.

I oktober 2018 spillede Within Temptation i Valby Hallen, København og en af vores andre anmeldere, Sofia, var meget begejstret for dem. Det er også der arkivbillederne er fra.

Læs anmeldelsen HER.

 

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Within Temptation - Helviti

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Genanmeldelse af: Within Temptation på Copenhell, Helviti-scenen, torsdag d. 12. juni 2014.  Jeg har været til mange gode koncerter på Copenhell siden 2014, hvor de bedste kan nævnes Slipknot ('15 + '19), Bersærk ('16 + '18) og Arch Enemy ('18). Men en af de dårligste...Copenhell 2014 genanmeldt: 1 stjerne til Within Temptation