Alice Cooper
Forside Anmeldelser Den sidste flugtplan med Dillinger

Den sidste flugtplan med Dillinger

Author

Date

Category


  • The Dillinger Escape Plan

5


Anmeldelse af: The Dillinger Escape Plan, Hades, Copenhell 23. juni 2017.

At opleve Dillinger for formentlig sidste gang i DK var en pragtfuld oplevelse!

‘Pragtfuld’ er sådan et ord, man nok mere ville bruge, hvis man så haverne i Versaille, men for mig var det smadrede, soniske angreb ved navn The Dillinger Escape Plan en fryd for øjet og øret på Copenhell 2017.

Metal A Day gjorde tidligere på året en dyd ud af at se TDEP i både Odense, Aarhus og København, da de annoncerede, at de ville tage på en afskedsturné i forbindelse med deres seneste – og dermed formentlig sidste – pladeudgivelse, Dissociation, fra 2016.

Og hvad sker der så? Danmarks tungeste festival får lige drengene til at vende snuderne forbi DK igen. Det var til stor glæde for undertegnede, da jeg ellers aldrig har set bandet live og før annonceringen her troede, at jeg aldrig skulle komme til at opleve dem live. Jeg har – jævnfør de anførte tidligere anmeldelser – hørt de vildeste fortællinger om et band, der trods at være banebrydende med både mathcore og støjende metal med 20 år på bagen, stadig ter sig som en flok løsslupne hunde med rabies ved fodringstid: Det var som at se 17-årige knægte bevise for en mulig booker, at de bare SKAL med til de store festivaller.

Mest sigende for den rammende DIY-attitude var, da forsanger Greg Puciato henvendte sig til siden af scenen for at høre, hvor meget tid de havde igen, så de kunne tonse videre ufortrødent uden at blive afbrudt. Her blev der nemlig ikke snakket mellem numrene, der blev bare smadret igennem.

Vores fotograf, der heller ikke kendte bandet synderligt godt forud for koncerten, blev også for at se hele koncerten færdig, trods han reelt kun skulle blive for at tage billeder ved de første par numre.

En ven henvendte sig til mig under koncerten og spurgte: “Hvorfor pokker stopper de?” Mit svar var, at de stopper på toppen.

Jeg hiver den – i mit embede – sjælden topkarakter op af lommen for en performance, der var noget af det vildeste, jeg længe har oplevet og med en så dybfølt intensitet og smadrende attitude, at mange bands tydeligt stadig kan lære af mestrene.

Nu skal man jo aldrig sige aldrig, så jeg lægger mine penge på, at vi kommer til at se The Dillinger Escape Plan igen på dansk jord – og jeg kan ikke vente!

 

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Foto: Mark Stoumann

Tidligere artikelPistolløbet pegede lidt nedad
Næste artikelKnas i systemet

Recent posts

Helhorse henretter Hydra hensynsløst

Anmeldelse af: Helhorse - Hydra. Udgivet 23. august 2019 via Rodeostar Records. Siden 2006 har Helhorse redet gennem det den danske hardrock/metal-landskab i et stabilt...

The Brutal Corner – Devourment “Obscene Majesty”

Anmeldelse af: Devourment - Obscene Majesty. 16. august 2019. Vores nye tiltag, The Brutal Corner, tager Devourments kommende udgivelse under kærlig og ondskabsfuld behandling. Lige rundt...

Højeksplosiv hardcore for de få

Anmeldelse af: Converge. Avalon, Roskilde Festival. 06. juli 2019. Converge leverede en koncert med enorm energi for et halvfyldt Avalon på sidste dagen af årets...

Nostalgi, der tilhører alle

Anmeldelse af:Phil Anselmo & The Illegals. Avalon, Roskilde Festival. den 06. juli 2019. Der var i sandhed lagt i kakkelovnen til en ond omgang fællesskråleri,...

Kongen leverede, men mere var ønsket

Anmeldelse af: King Diamond. KB Hallen, Kbh. 10. august 2019. Så kom tiden endelig til at turen skulle gå fra Bornholm til Frederiksberg og KB...