Alice Cooper

Den solide debut

-

Anmeldelse af: Deep Drive – Human. Release d. 1. april 2022. Selvudgivet. 

Hvis man er til garagerock a la Franklin Zoo og Vola, så vil man også synes om dette danske band.

 

Sammenligning med Franklin Zoo skyldes nok mest Rasmus Revsbechs vokal (tidligere forsanger i Franklin Zoo. red.), som også minder lidt om Chris Cornells (og Soundgarden m.fl.). Men rockmelodierne kan man ikke benægte/ikke tage fra Deep Drive. Det er både melodiøst og progressivt, men teksterne er, desværre, ikke meget bedre end andre rockbands.

Deep Drive, der tidligere hed Human, består af guitarist og forsanger, Joachim Rahbek Iversen, bassist, Jakob Jonathan Bjerg, og trommeslager, Mikkel Holt Niklassen. Rahbeck Iversen har en “klassisk” rockstemme, der er tydelig og har en tyngde, selvom han ikke growler. 

Human indledes af “Homeless”, der har et godt, energisk “drive” og får sat guitar-motoren i gang.
“Goodbye My Brother” handler sandsynligvis om en afdød bror/ven enten pga. selvmord eller mere af “naturlig”, men også for tidlig død. Jeg kendte en, som begik selvmord, og kan genkende nogle af de følelser/tanker, Rahbek Iversen giver udtryk for på en sober måde. Afskedstemaet er også at finde på “Far Away” dog ikke lige så rørende som på førnævnte.

På sangen “Boy” synges omkvædet: “You might not love all the things you’ve done, You might not love all the things you’ve been told, You might not love it all”. Det kan lyde banalt, men der er alligevel noget sandhed i det. De tre linjer sidder fast i hukommelsen længe efter, man har hørt den. Point for dét på trods af banaliteten.
Hele balladen afsluttes med “Drowning”, der drukner en dårlig samvittighed og dødvandet over ikke-gengældte følelser. Det er lige dele deprimerende og motiverende.

Mange af sangene kunne bandet Lucer også have lavet dog mindre elektroniske/poppede. Lasse Bøgemarks vokal er lysere end Rahbek Iversens, men de synger begge lige godt. I forhold til Junkyard Drive er Deep Drive mere “moderne”/poppede, så hvad man så foretrækker, er jo en smagssag. 

Human er et lovende debutalbum for et band, der stadig er i gang med finde deres lyd og stil. Men de har potentiale til at blive store, hvis man har tålmodigheden til at vente på udviklingen, og de måske bliver endnu mere rockede. Og det bør man have, for som man siger: tålmodighed er en dyd.

Derfor får Deep Drive og Human 3 stjerner. 

 

Human tracklist:

 1. Homeless 
 2. Black Hole 
 3. Break Myself 
 4. Far Away 
 5. Woman To Forget 
 6. Alone 
 7. Goodbye My Brother 
 8. Boy 
 9. Solitude 
 10. Finally You’re Home 
 11. I Wanna Know 
 12. Drowning
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Deep Drive - Human

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Deep Drive - Human. Release d. 1. april 2022. Selvudgivet.  Hvis man er til garagerock a la Franklin Zoo og Vola, så vil man også synes om dette danske band.   Sammenligning med Franklin Zoo skyldes nok mest Rasmus Revsbechs vokal (tidligere forsanger i Franklin...Den solide debut