Alice Cooper

Det er gennemført på et ekstremt niveau

-

Anmeldelse af: Knocked Loose – You Won’t Go Before You’re Supposed To. Udgivelse 10 maj 2024 af Pure Noise Records.

Amerikanske Knocked Loose er uden tvivl et at de største bands på hardcorescenen. De har siden deres debut-EP, ”Pop Culture” fra 2014, været et af de navne, der bruges som synonymt med hardcore, og det kommer af en god grund.

 

Sagen er den, at Knocked Loose ikke gør noget halvhjertet, og det har igennem hele deres karriere vist sig at være et godt valg. Nu siger jeg ikke, at alle bands gør deres arbejde halvhjertet, men der er altid en plade eller to, hvor man sidder og tænker på, hvorfor de egentlig har udgivet pladen, da den i virkeligheden ikke er noget at skrive hjem om.

Sådan er der ikke med Knocked Loose. Hos Knocked Loose bliver intet overladt til tilfældigheden, og det, de leverer, skuffer ikke.

Deres nye plade, You Won’t Go Before You’re Supposed To, er ingen undtagelse for dette. You Won’t Go Before You’re Supposed To er 10 numre langt og har features fra både Poppy og Chris Motionless fra Motionless in White. Sangene er på denne plade er ligesom sangene deres sidste plade, ”Laugh Tracks”, ikke verdens længste sange, og vi kommer faktisk helt ned på 0:46 sekunder på den nye plade med sangen ”Moss Covers All”, men det er bestemt ikke en dårlig ting, Knocked Loose leverer så meget på kort tid, og det gør de gang efter gang, udgivelse efter udgivelse.

En af mine musikkyndige venner, der er musiker, rakte for noget tid siden ud til mig og sagde, at jeg skulle en nævne noget om en calypso-sekvens, der er med på plades tredje sang, Suffocate, der desuden er sangen med feature fra Poppy. Sidder du nu, og tænker: “Hvad i himlens søde grød er det?”, vil jeg ikke kunne forklare dig det, men det er en speciel form for rytme, der normalt OVERHOVEDET ikke bruges i Hardcore og derfor er det noget, der skiller sig ud.

Er man en, der dog hører meget Turnstile, vil man måske alligevel kunne genkende rytmen fra deres sang, ”Don’t Play”, som bygger på den selvsamme rytme, så mon ikke Knocked Loose vipper lidt på hatten til Turnstile? Om ikke andet fungerer det super godt og medvirker til, at lytteren er ekstra opmærksom på sammensætningen af sangen.

Kender man Knocked Loose, ved man også, at de udover deres musik også lægger rigtigt meget tid og insats i deres visuelle udtryk, og her er You Won’t Go Before You’re Supposed To ingen undtagelse.
Pladen følger i sporende fra både EP’en A Tear in the Fabric of Life samt Upon Loss Singles. Disse udgivelser kom som henholdsvis en animeret kortfilm, lavet af svenske Magnus Jonsson, og som to små kortfilm for de to singler.

På den nye plade, er der indtil videre udarbejdet tre meget filmiske videoer til deres tre singler fra pladen, og det ville nok ikke være et dumt gæt, at der kommer en video til alle sange på pladen, nu når det er noget, de vægter så højt.

Dette viser om noget, at de virkeligt tager det, de laver, seriøst, og at det er noget, der betyder noget for dem som band, men det er også en måde, hvorpå de virkeligt kan få lov til at lege med deres musik og deres lyrik og dermed skabe noget, som kommer i en form for helhed fra deres side.
Hvis man ikke har set videoerne, anbefales det i største grad og se dem, for det giver virkeligt deres musik en ny vinkel, og man ikke er ikke tvivl om, når man har set dem, hvor meget de gerne vil deres musik.

Man kan ikke løbe fra, at Knocked Loose virkeligt bare leverer, om det så er på en lille tysk klub med 500 kapacitet eller på USA’s største pop festival, (ja, du læste det rigtig) til en komplet fyldt plads, er det noget som, man kan vove og påstå, at kun de kan.

Alt i alt for at opsummere er Knocked Loose så meget mere end bare et hardcoreband, og deres kommende plade, You Won’t Go Before You’re Supposed To, er et levende bevis på netop dette. Så slå røven i sædet, hvis muligt, og lad dig blive trukket i dybet af You Won’t Go Before You’re Supposed To, som uden tvivl kommer til at være et af årets udgivelser, hvis ikke årets!

ANTAL STJERNER

Knocked Loose – You Won’t Go Before You’re Supposed To

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Knocked Loose – You Won’t Go Before You’re Supposed To. Udgivelse 10 maj 2024 af Pure Noise Records. Amerikanske Knocked Loose er uden tvivl et at de største bands på hardcorescenen. De har siden deres debut-EP, ”Pop Culture” fra 2014, været et af...Det er gennemført på et ekstremt niveau