Alice Cooper

Drunk high five?

Anmeldelse af: Junkyard Drive + Black Boned Lucy – Gimle, Roskilde. D. 26 jan. 2019.

Roskilde fik deres drenge hjem igen med et brag af en fest i den gamle og godt fyldte Gimle-tønde!

Junkyard Drive har været rundt omkring i landet og spille på det seneste både i København, Jylland og endda også på Bornholm.

Så da drengene vendte “hjem” til Roskilde, hvor det hele startede, viste de Roskilde, hvor glade de var for at være hjemme igen.

De havde taget lige så lokale Black Boned Lucy med for lige at varme publikum op.

 

Black Boned Lucy
Her har vi et band, som gav os en god start på aftenen med lækker groovy rock, som 80 % af salen rockede med til – det skal dog siges, at de 80% af salen også var +40 år – her kunne man tydeligt fornemme, at de unge, der var dukket op, var dukket op for at feste, og her må jeg sgu være ærlig, feststemning var der ikke så meget af i starten af Black Boned Lucys sæt.

Bandet her har to guitarister, som til tider kunne være svære at høre forskel på, medmindre men holdt et nøje øje for lige at se, hvem der bevægede fingrene hurtigst. Jeg manglede noget gejst fra bandet, som stod meget stille.

Den eneste, der var i bevægelse, var trommeslageren, som holdt et solidt beat kørende med fuld drøn på dobbeltpedalerne i ny og næ. Jeg ved ikke, om jeg synes, at det passede ind i deres musik, men det lød sgu meget godt.

Dog, da de nåede godt ned i deres sæt ved nummeret “Stoned By Nature”, gav de den gas – her kunne man godt mærke, at de selv er ret glade for det nummer, og her kom publikum lidt mere med.

Generelt spiller Black Boned Lucy godt, men man kan godt mærke, at de har brug for at komme lidt mere ud og spille og ikke kun spille i deres øvelokale.

 

Junkyard Drive
Så kom vi til det, de lokale darlings, Junkyard Drive, var ved at gøre klar til at gå på scenen, og her var publikum trådt helt op til scenekanten, for de var klar til at vise bandet ,hvordan denne aften skulle fyres af!

Efter den hyggelige intromelodi bestående af “The Lonely Shepherd”, også kendt som soundtracked til Kill Bill-filmen, kom næsten hele bandet ind og satte gang i festen, og lidt efter kom forsanger, Kristian, hoppende ind og sang med!

Denne aften fortsatte i dette høje tempo i en del minutter, indtil de nåede til deres seneste single, “Way Too Long”, og her fik jeg sgu kuldegysninger – ikke så meget, fordi nummeret bare er pisse godt, men mest fordi, at alle publikummer, der var dukket op på Gimle denne aften, valgte at synge med i omkvædet. Jeg siger jer: det giver sgu kuldegysninger at høre så mange mennesker synge med på denne sjæler. WAUW!

Efter denne fantastiske akustiske oplevelse sprang drengene videre over i nummeret “Make up Your Mind”, hvor der virkelig blev skrålet igennem i omkvædet både fra bandet, men også fra publikum – jeg bliver ved med at blive imponeret over, hvor mange der rent faktisk sang med, man kan virkelig mærke, at Junkyard Drive er HJEMME!!

Vi fortsatte aftenen med mere headbanging, dans, fællessang og fadølskværnen frem til deres, ja, lad os bare kalde det deres største hit til dato – “GEORDIE”!

Geordie er nummeret, som fik os i front – ja, jeg var med – til at tage armen om hverandre og sveje fra side til side, imens vi sang med på nummeret, som de fleste kender som “Langebro-coveret”, selvom det egentlig er en endnu ældre sang.

Og her sluttede de af som vanligt med at synge sidste vers i sangen på dansk – altså, “Langebro”, og her tror jeg sgu selv, at den gode gamle Kim Larsen sang med fra himlen, valhalla, en bodega for de døde, eller hvor han nu er endt.

Sidste sang var nu på vej efter endnu en gang fællessang, og her lagde jeg mærke til, at en af deres største fans, Torben, som der også blev snakket om fra scenen, havde købt drengene hver en gylden dame, for nu skulle de lukke med nummeret “Golden Lady” – gad vide, om det er opkaldt efter en dejlig kold gulddame?

Så der blev skålet, og så var det i gang!
Birk og Benjamin, som er bandets guitarister, hoppede så ned iblandt publikum undervejs i nummeret og lavede en battle i, hvem der kunne fyre det fedeste riffs af, og her fik vi smagt på AC/DCs “Thunderstruck”, Rolling Stones “Satisfaction” og mange andre velkendte melodier anført af trommeslageren, Claus, som på scenen sammen med bassist Tim og forsanger Kristian holdt scenen varm.

De hoppede så tilbage i nummeret “Golden Lady” og gav den en sidste omgang for fulde gardiner!

Jeg vil slutte af med at sige, at selvom at jeg også havde travlt med at tage billeder og filme bandet, så havde jeg en ekstremt fed fest sammen med alle de andre, der var dukket op på Gimle.

Jeg har nu set bandet en del gange efterhånden, og jeg må indrømme, at det her var deres vildeste koncert nogensinde!

TAK FOR FANDEN JUNKYARD DRIVE!

 

Foto fra Mark Stoumann:

Fotograf: Mark Stoumann

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

Black Boned Lucy
Junkyard Drive

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...