Alice Cooper

Dyster dødsmetal fra Norges fjorde

Anmeldelse af: Deception – Epidemic. Udgivet 20. september 2019. Rob Mules Records.

Vores kære nabo land Norge, har igennem mange år været kendte for at levere, når det kom til metal. Lever DECEPTION så op til traditionen? Lad os finde ud af det.

 

Vinylen er sat på maskinen, nålen sat til, og maskinen starter.
Meget stille starter pladen med let guitarspil og en let rumlen i baggrunden.
Det stille spil bliver højere og hurtigere, med dystre råb i baggrunden starter det første og meget tunge nummer, “Repent”.

Første nummer på pladen har til at starte med en lettere melodisk stemning, indtil forsangeren begynder at growle dybt, meget dybt.
Side A af pladen holder derfra den tunge og mørke stil, som du faktisk kan læne dig tilbage til og slappe af til.
Men som du helst skal moshe og danse til.

Hvilket bandet beviste til deres koncert, under Raise Your Horns Festivalen på Bornholm i midten af september, hvor de ankom 10 minutter, før de skulle spille, da de havde trafikproblemer.
Men det på ingen måde slog dem ud! De spillede en overbevisende koncert, som folk ikke stod stille til, og de fik uden tvivl mange nye fans.

Fuld fart på de tunge lyde giver ingen tvivl om, at dette er dødsmetal, som det skal lyde, og med ét er første side af skiven ovre.
Hæng lige på, mens jeg vender pladen.

En, to, tre og bang! Vi er igang med anden side af dette brag af en plade.
Med det samme rykker det i hele kroppen igen, og vi bliver ført dybere ind i den onde verden af tunge riffs, monster-growl og mørke.
Pladens cover giver et ganske godt billede af, hvor mørk pladen er, når man hurtigt kommer til at forstille sig, at det er figurerne på forsiden, du lytter til.

Sidste nummer kommer på med det latinske navn “Memento Mori”, der kan oversættes til “husk døden”
Det giver et sidste kæmpe skud ondskab med hurtigt spil fra trommerne og vræl fra guitaren.
Vi skal ikke gå stille herfra! Der skal være fart på til det sidste, for vi skal huske døden. Husket bliver DECEPTION ihvertfald uden tvivl, af os der har set dem eller bare lyttet til dem.

Så for at besvare spørgsmålet, jeg stillede i starten:
Norske DECEPTION leverer dødsmetal, som det skal lyde.
Så ja, de holder fast i traditionen om, at Norge kan lave god metal.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Deception - Epidemic

Discover

Latest

Copenhell ’21: Syv skarpe skud!

Ligesom sidste band-annoncering fra Copenhell (11. juni '20) har Copenhell også denne gang genbestilt navne fra 2020-programmet og et enkelt ny.   Arkivfoto: Mark Stoumann Der er...

Carach Angren – Franckensteina Strataemontanus – anmeldelse

Anmeldelse af: Carach Angren - "Franckensteina Strataemontanus". 26. juni 2020 via Season of Mist. Det brutale hjørne giver dig en anmeldelse af en dyster satan! Vi...

Groove Metal med politik til dessert

Anmeldelse af: Lamb of God - "Lamb of God". 19. juni 2020. Nuclear Blast. Med deres selvbetitlede plade leverer amerikanske Lamb of God en festlig...

Velkommen til Junkyard Drive-in

Anmeldelse af: Junkyard Drive. Dyrskuepladsen, Roskilde. 13. juni 2020. Så skulle konceptet med en drive-in-koncert afprøves, og hvem bedre at gøre det sammen med end...

19 “nye” navne til Copenhell 2021!

Copenhell 2020 havde et fænomenalt godt lineup. Heldigvis har bookerne været gode og gen-erhvervet nogle af de bands, mange havde glædet sig til at...