Alice Cooper

Electric Guitars er eddermame elegante!

-

Anmeldelse af: Electric Guitars – 10 Songs 10 Cities. Udgives 6. december 2019 via Mighty Music/Target Group.

Næste år udkommer et nyt studie-album fra bandet, hvilket man kun kan glæde sig til, efter at have hørt dette live-album.

 

Den danske “duo” Electric Guitars (EG) består af Søren Andersen og Mika Vandborg begge på guitar og vokal samt Peter Kjøbsted på bas og Morten Hellborn på trommer. Som jeg nævnte i anmeldelsen af Søren Andersens soloalbum Guilty Pleasures (læs anmeldelsen HER), så er Electric Guitars radiovenlig rock, der er nem at synge med på. Specielt live, så det er oplagt også at lave et live-album.

EG har tidligere udgivet tre studiealbums: Electric Guitars (feat. Mika Vandborg & Soren Andersen) fra 2014, String Fever fra 2015 og Rock ‘N’ Roll Radio fra 2017 samt live-DVD’en Brothers Of Passion fra 2015. Det musikalske niveau på pladerne har svinget fra det geniale (“Headless Chicken” featuring Jesper og Jacob Binzer og “Swagman”) til det mere kække (“She Wants My Guitar” og “The Thinner The Eyebrow The Crazier The Woman”). 10 Songs 10 Cities er heldigvis en god blanding.

Som titlen antyder, består skiven af 10 sange fra 10 forskellige byer. Selve lydproduktionen er helt i top – man kan ikke høre, at det optaget forskellige steder, og lydkvaliteten er også helt optimal. Men ét spørgsmål står lidt ubesvaret tilbage: Hvorfor bruge klip fra 10 forskellige koncerter i stedet for én? Helhedsoplevelsen for koncerterne ville måske have været bedre, og man ville ikke “kun” have fået det bedste af det bedste fra diverse gigs, men også fraklip og fejl som er en del af koncertoplevelsen. I princippet er det et god idé, men bare ikke god nok.
Bringer skiven så noget nyt til Electric Guitars’ univers? Næh, ikke rigtigt, men det lyder sateme godt! Nogle gange behøver man ikke at opfinde den dybe tallerken, når håndværket er i orden, som det er her.

Jeg savner som sådan ikke noget, men mangler måske lidt det uforudsigelige, som er ekstra vigtigt på et livealbum, da man allerede kender alle sangene. De kunne måske have inkluderet deres nye julesingle “All I Want For Christmas Is An Electric Guitar”. Og nej – det er (heldigvis) ikke en rocket udgave af Mariah Carey’s “All I Want For Christmas Is You”. Det er er en humoristisk og charmerende sang og musikvideo – på en måde alt for meget og en anden måde også helt perfekt jule-agtig og Electric Guitars-agtig – se musikvideoen her og læs videre bagefter:

Retrospektivt skulle Rock N Roll Radio have 4,5 ud af 5 stjerner, den selvbetitlede debut og String Fever skulle have 3 stjerner hver. 10 Songs 10 Cities får 3,5 ud af 5 stjerner, da den er en fornuftig mellemvare. 10 Songs 10 Cities er et habilt substitut for en koncertoplevelse med nogle af Danmarks bedste guitarister og musikere.

Trackliste:
Rock n’ Roll Radio
False Flag Operation
Lucy Glow
White Flag
Swagman
Back To You
Running Out Of Time
Day Off
The Man From Outer Space
The Thinner The Eyebrow The Crazier The Woman

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Electric Guitars - 10 Songs 10 Cities

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Electric Guitars - 10 Songs 10 Cities. Udgives 6. december 2019 via Mighty Music/Target Group. Næste år udkommer et nyt studie-album fra bandet, hvilket man kun kan glæde sig til, efter at have hørt dette live-album.   Den danske “duo” Electric Guitars (EG) består af...Electric Guitars er eddermame elegante!