Alice Cooper

Emperiet slår igen

-

Anmeldelse af: Hollow Point “EMPIRE”. Udgives 8. oktober 2021. Selvudgivet.

Det danske band hollow Point hiver de tunge skyts frem fra den danske undergrundsscene og tordner mod modstandsbevægelsen.

 

Hvad er nu det for en modstandsbevægelse? Jeg mener minsandten den bevægelse af personer, der ytrer sig om at rocken for længst er død. – og, nåh ja, at metallen ligeså er godt på vej også. Alt ny musik, der ser dagens lys, som ikke er indspillet af en gammel dinosaur på 60+, jo ikke er rigtig musik. Det siger de selvproklameret “eksperter” jo selv.

Personligt er jeg ikke enig i den påstand, og hvis man er enig i den påstand, så er man også selv med til at kaste jord på genren, imens kisten langsomt bevæger sig ned i det mørke hul.

Men nede i hullet står nye bands og skubber kisten op af igen. De er ikke klar til at give afkald på musikken, og hvorfor skulle de ikke også have chancen?

Der står blandt andre et band som Hollow Point.

Deres første udgivelse kommer i form af en EP med titlen “EMPIRE“. EP’en består af 5 hårde numre, hvor bandet formår at vise, hvad de er i stand til at skabe, og hvor de gerne vil bevæge sig hen. Hollow Point spiller hard rock-metalcore (med aner til det melodiske) indeholdende tunge riffs, dybdegående tekster og poleret produktion.

Skiven begynder med nummeret, “Into The Shadows“. Her mærker man, hvordan de dybtfølte, nedtonede vers bruges som opbygning til et omkvæd, hvor bandets massive energi skal til at indtræffe – og det gør den! Temposkift serveret med tunge riffs, growl, og guitarsoli cementerer bandets spillestil.

Nummeret “My Empire” byder på et nyt riff af den tunge skuffe. Trommer og bas ligger lunt i baggrunden, og forsanger Sebastians vokal bliver flået ud af struben i skiftet mellem høje screams og dybe growls.

Hvis man kender lidt til Hollow Point i forvejen, så har man muligvis stødt på nummeret “Feared and Wicked“. Nummeret blev oprindeligt udgivet af bandet som en single i begyndelsen af 2019 og har nu fundet vejen til bandets EP i en version 2.0. Efter en ordentlig overhaling er tempoet er blevet skruet en anelse op, og produktionen er mere gennemført.

Til sidst byder “Empire” på de to numre, “Born To Be Wronged“, som er et gedigent hårdtslående nummer, og “NORD“, som byder på et riff, som kan associeres med et groovy Pantera-riff – så selvom bandet trækker tråde fra klassiske dyder, så lyder det nyt og spændende.

Hollow Point viser med “EMPIRE“, at de har har en masse på hjertet, de gerne vil fortælle – både hvad angår tekster og musik. Jeg er ikke I tvivl om, at de med denne EP får vækket folks interesse for at vil høre mere af, hvad bandet har at byde på fremover.

Hvis bandet har fanget din interesse, så fejrer Hollow Point udgivelsen af deres nye EP på High Voltage i København i morgen, fredag 8. oktober 2021.

ANTAL STJERNER

Empire

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Hollow Point "EMPIRE". Udgives 8. oktober 2021. Selvudgivet. Det danske band hollow Point hiver de tunge skyts frem fra den danske undergrundsscene og tordner mod modstandsbevægelsen.   Hvad er nu det for en modstandsbevægelse? Jeg mener minsandten den bevægelse af personer, der ytrer sig om...Emperiet slår igen