Alice Cooper

En aften i velgørenhedens tegn

-

Anmeldelse af: Prime is Giving. BETA/Amager Bio. 02. februar 2019.

Traditionen tro, har Prime collective i den bedste ånd Banket et solidt musikalsk program sammen, der denne gang samlede ind til Ronald McDonalds Børnehus

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

 

Aftenen bød på dansk såvel, finsk rock og metal. Som vært var Jøden indbudt, og han sørgede for god stemning, inden hvert band gik på.

 

Blind Channel
Aftenens første band lagde stærkt ud på spillestedet Beta. De finske Blind Channel, der spiller, hvad vores værter bedst beskrev som ‘MumiMetal’, gav os et klart bevis på, at den finske “violent pop revolution” ikke er en genre, vi skal ryste på skulderne af.
Tværtimod lagde denne gruppe hårdt fra land med en lyd, der bedst kan sammenlignes med Hollywood Undead og Nothing More i en perfekt kombination.

Meget professionelt sammenspil og mægtig lyd fik hurtigt startet en fest op, og publikum var fra start til slut helt med på at fyre den maks af. Disse unge finere vil kunne nå langt langt.
Stor oplevelse!

 

GRUSOM
Det Svendborg-baseret Grusom indtog Amager Bio som aftenens andet band.
Grusom, vis genre nok bedst kan betegnes som stoner, syre metal, gav en ganske stille, men dyster koncert, der kombineret med et orgel og dyb, tung bas gav en mere rolig, næsten hyggelig stemning. Dette gjorde, at det kun var den halve sal, der stod og så bandet.

Grusom er et band med stort talent, men deres rolige musik gjorde, at der aldrig rigtigt kom gang i salen.

 

IVY CROWN
Tilbage i Beta til aftenens tredie band Ivy Crown.
Til trods for mikrofonproblemer lagde dette band hårdt fra start. Gruppen med santitetsmasker, geniale Rifs og dybe growl fik hurtigt sat skub i folk, selvom vi alle stod som sild i en tønde. Der blev lagt ud med nummeret “Lonesome & Cold”, hvor forsangeren fra Hearteater kom på scenen og growlede dybt på det fantastiske nummer.

De unge piger har uden tvivl styr på musikken og viste det med smukt udførte guitar-soloer og godt sammenspil i bandet. Stort potentiale og masser af energi gør mig sikker på, at de vil komme langt.

 

SIAMESE
Tilbage i Amager Bio til aftenens fjerde band Siamese, vis frontmand, Mirza, står bag Prime is Giving. Siamese lagde ud med at spille et par helt nye sange fra det kommende album.  Der blev lagt op til et hårdere album, end vi er vant til. Men det skal vi kun glæde os til, for det lød fantastisk!

Som altid med violin, fede rifs og geniale soloer sørgede Siamese for, at festen i Amager Bio blev en stor succes. Og med klassiske numre som “Ablaze” blev fællessang med 300+ menesker hurtigt en realitet. Siamese er et super seriøst band, som ikke skuffer på nogen måde.

 

SUNLESS DAWN
De bornholmske Sunless Daswn. Dette progressive metalband sørgede for, at ingen stod stille under flere af deres numre. Dystert og melodisk musik blev leveret med fuld drøn, så man ikke kunne andet end at headbange i stor stil.

Bandet viste tydeligt, at de forstår at skabe en stemning, og gav deres bedste for at få folk med på festen. Desvære holdt den fede lyd ikke hele vejen. Lyden blev dæmpet på bas og trommer cirka midtvejs i koncerten, og en enkelt gang røg lyden helt i et kort sekund.

Klart et band, jeg gerne ville se en fuld koncert med!

 

HELHORSE
Tiden var kommet til aftenens sjette band Helhorse, som spillede i Amager Bio.

Med 120 km/t gik bandet på scenen og fik straks fyret op under publikum. Blandt de mange super fede sange spillede de også et par nye som for eksempel “Avalanche”, som blev rigtigt godt modtaget.
Desvære gik det måske lidt for stærkt for forsangeren, da han fik problemer med ledningen til mikrofonen, hvilket resulterede i, at lyden røg et par gange.

Problemerne blev dog hurtigt glemt, for Helhorse leverede intet mindre end en fantastisk rockkoncert!

 

COLD NIGHT FOR ALLIGATORS
Syvende og næst sidste band var klar på Beta. Det alternative metalband fra Roskilde havde desvære lidt lydproblemer på bas og stortrommen. Dette blev dog hurtigt fikset, og derefter var lyden ikke andet end fantastisk.

Bandet har en helt unik lyd, der ikke kan sammenlignes med nogen anden. Den metalliske lyd fra guitar og bas giver et unikt lydbillede, der fanger en, og man begynder at headbange vildt.
Fra start til slut var alle publikummer med på at feste til den gode musik. Alle gik glade fra deres fantastiske koncert.

 

DEFECTO
Så kom vi til aftenens ottende og sidste band.
Defecto gik på scenen, en guitarist mindre end normalt. Grunden til det var, at han skulle til Kina. Dette holdt dog ikke drengene fra Defecto fra at give den hele armen!

Forsangeren, Sonne, måtte arbejde hårdt for at styre soloerne. Måske lidt for hårdt. Ledningen til hans guitar var for kort, hvilket gjorde, at han nogle gange rev den ud af guitaren ved en fejl. Det til trods sørgede de for, at ingen stod stille!

Alle havde en fest, og det blev da også til et ekstranummer fra drengene, som tydeligvis ikke ville af scenen.

Stor fornøjelse.

 

PRIME IS GIVING som helhed denne aften
Lidt kort om arrangementet.
Prime i år var en kæmpe fornøjelse med super gode bands. Dog var det ikke så godt, at vi skulle gå fra Beta til Amager Bio og tilbage for hver koncert. Det er klart, at alle bands ikke kunne spille på samme scene, men det gav tidsproblemer, da hvert band spillede cirka 20-25 minutter, og et nyt gik på hver halve time.

Dette gjorde for eksempel, at der ikke altid var så mange til koncertstartene, men at folk først dukkede op halvt inde i sættet.

Derudover vil jeg sige stort tak til Mirza og Prime for at lave en fantastisk indsamlingskoncert.

Det er altid en stor glæde at deltage i.

 

Galleri fra aftenen af Anders Groos Mikkelsen:

 

ANTAL STJERNER

Blind Channel
Grusom
Ivy Crown
Siamese
Sunless Dawn
Helhorse
Cold Night For Alligators
Defecto

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Prime is Giving. BETA/Amager Bio. 02. februar 2019. Traditionen tro, har Prime collective i den bedste ånd Banket et solidt musikalsk program sammen, der denne gang samlede ind til Ronald McDonalds Børnehus   Foto: Anders Groos Mikkelsen   Aftenen bød på dansk såvel, finsk rock og metal....En aften i velgørenhedens tegn