Alice Cooper

En kronologisk øjenvidneberetning fra Royal Metal Fest 2018 – del 1

-

Reportage: Royal Metal Fest, VoxHall, Aarhus, fredag d. 6. april

Royal Metal Fest løb af stablen for 11. gang i Aarhus. Fredagen bød både på Santana-covers, live-lodning af et styks bas og Uffes store gavmildhed.

(Du kan læse del to HER)

Vi tør godt garantere, at det er blevet en tradition for Metal A Day at bringe en øjenvidneberetning fra Royal Metal Fest i Aarhus, hvor vi atter havde Daniel og Bastian på pletten til at opleve årets festival.
De mødte en del mennesker, oplevede god musik og andre medlemmer af redaktionen og…. Ja, læs med her:

Daniel: 12.17 Kareten med Foto-Lasse, Rasmus og undertegnede drøner fra Odense af mod forårets metalhøjdepunkt. Ankomst til weekendens arena forventes cirka 14:00 – det bliver min sjette omgang RMF, og jeg har sjældent glædet mig mere. Vejrudsigten lover langt over 10 grader, og festivalchefen, David, har sågar fødselsdag.

Daniel: 15.25 Solen skinner, græsset er grønt, og jeg har helt oprigtigt glemt, hvordan Danmark er, når det er +10 grader udenfor.

Forårsvejr er Royal Metal Fest-vejr.

Daniel: 15.35 “Volbeat, tilsæt lidt blackmetal og en blackvokal, og så har du Horned Almighty! Virkelig fucking satanisk bøllerock!” Stemningen er allerede høj uden for VoxHall.

Daniel: 16.47 Så starter dagen officielt med Rings of Saturn. Knap så bip-bip-agtigt, som Nintendometal-prædikatet indikerer. Simon Mann er desværre ikke med; det amputerer alligevel oplevelsen en smule.

Bastian: 16.48 Jeg aner ikke, hvad der sker. Det går hurtigt og er teknisk, men er super mudret.

Bastian: 16.51 “This next one is a song” – kækt!

Daniel: 16.52 Midt i al støjen lyder Ian Bearers højfrekvente vokal som en trækvind fra et utæt vindue, eller som når man støvsuger helt nede ved fodpanelerne.

Bastian: 16.54 Stop med at cuppe mikrofonen! Det er hæsligt.

Daniel: 16.59 Rings of Saturn er fedt. Det nødvendige spark i kønsdelene, der skal til for for alvor at starte festivalen: Break, 30 sekunders cirkusmusik med fællesklap, og så mere smadder!

Bastian: 17.03 Jeg har sjældent oplevet så dygtig en guitarist. Eminent kontrol.

Daniel: 17.05 Den instrumentale “The Macrocosm” er sgu guitarekvilibrisme lidt ud over det sædvanlige. Stor teknisk kunnen.

Rings of Saturn: Santana-covers og sjældent god vokallyd.

Daniel: 17.09 Nu får vi så også en indlagt trommesolo – det havde de til gengæld ikke behøvet.

Bastian: 17.12 Lyden bliver bedre. Det gavner ikke musikken for mig.

Daniel: 17.16, Covertraditionen, der lukkede med Vaders version af “Stauning Blod” i fjor, fortsætter! Og ok, hvis ikke det skal være under Rings of Saturn, at man skal flette Rob Thomas og Santanas “Smooth” ind i løbet af denne weekend, hvornår så? Det skal heller ikke blive for seriøst det hele, jo

Bastian: 17.18 Trommeslageren er mildest talt imponerende. Mine bukser ryster fysiskt af trykket.

Daniel: 17.46 Nåøhhh, Hideous Divinity. Der bliver det sgu alligevel en lille smule for hovedløst til mig.

Daniel: 17.50 Årets først crowdsurfer og moshpit. Det måtte jo ske.

Daniel: 17.59 Nå ok; nu kan italienerne alligevel noget. Deres breakdowns rammer hårdere, og de har klart bedre fat i publikum.

Daniel: 18.04 Overhørt på toilettet: “Hvis jeg opdager flere sub-genrer, så brækker jeg mig!”

Daniel: 18.42 Det var sgu da en mærkelig lyd til Shining. Heldigvis er de vrede!

Daniel: 18.44 Og jeg som troede, at der var ekstra meget klank på til Immolation sidste år. Der klankes altså en del mere i dag, mens Niklas Kvarforth kalder os danskjävlar.

Bastian: 18.45 Det her er altså ret ondt og ret grimt på samme tid.

Daniel: 18.46 Og frem med pikken, Kvarforth!

Bastian: 18.50 Verdens mest jazzede blast beat. Det føles ikke helt stramt.

Daniel: 18.50 Et appendiks: Jeg har placeret mig på balkonen, hvor lyden (minus de første par minutter) som sædvanlig er rigtig god. Samtidig skaber Shining årets første store, samlende festivaloplevelse.

Bastian: 18.55 Kvarforth har kneppet en eller andens kæreste, men vi er mange på VoxHall, og der er glimrende fest

Daniel: 18.57 Det gavner på ingen måde koncerten, når Niklas Kvarforth vælger at slå over i egentlig sang. Det får ham kun til at fremstå fordrukken fremfor formfuldendt. Når det så er sagt, så klæder det Shining at fremvise sig som et flerfacetteret band, der både begår sig i kaotiske såvel som afdæmpede passager.

Bastian: 18.59 Lyden fungerer meget bedre uden ørepropperne. Det er stadig langt fra alt, der sidder i skabet, men musikalsk holder det nu alligevel lidt.

Daniel: 19.04 Det er seriøst så uudholdeligt, når der tyres op for et enkelt spotlight på guitaristen/trommeslageren under en guitar/trommesolo. Kunne man være mere masturberende i sit kunstneriske udtryk?

At kigge op i spotlyset under en solo er topmålet af selvfedme

Bastian: 19.09 Kæft, der var en blandt publikum, der fik en god og virkelig lang slurk Jack Daniels. Jeg føler med ham.

Daniel: 19.10 Der har været nogle elementer af Mastodon indtil videre, men det her er jo bare et decideret ripoff?

Bastian: 19.13 Så er der deprimerende, men smuk solo i sololyset. Det virker sgu.

Daniel: 19.13 STOP NU MED AT PRØVE AT SYNGE RENT!

Bastian: 19.18 Vi slutter heldigvis mere brutalt og vellydende med TRVE BLACK, mens Jack D-flasken går på runde foran scenen, og moshpitkunsten lever i bedste velgående

Bastian: 19.22 Vi har en del udfald i lyden, but the show must go on, og Kvartforth fører sig frem som en dirigent ved en klassisk koncert.

Daniel: 19.42 9 mand på arbejde på Byens Burger i aften. De ved, at metalfolket er i byen, og at metalfolket som oftest er sultent.

Daniel: 21.56 Vi har holdt en kollektiv, lang pause inden knæklyssvingende MØL, hvor både Blood Eagle og Origin blev forbigået. Et kvarter inden koncertstart er der allerede godt fyldt på Atlas.

Daniel: 22.03 Nu har vi også mødt Marika. “Bastian, du er jo ikke fra Fyn,” er der nogen, der samtidig proklamerer over for vores udsendte fanøbo. Imens kommer “Uffe” tilbage fra baren MED 15 CORONAS MED LIME!

22.04 Bastian er klar til Sensation Møl!

Bastian: 22.15 Møl har rykket sig. De har opnået midten imellem det, der var at tage fra 90erne, som var godt, og tilsat det black metal. Det er episk ud over alle grænser nu uden at miste nerve og intensitet.

Daniel: 22.18 Møl gør ufatteligt få ting forkert. Har allerede skamrost Jord andetsteds, men altså i liveformat overgår det alle de forventinger, jeg på forhånd måtte have haft.

Bastian: 22.28 Det står hårdt til på Atlas. Kim Sternkopf leder folket imod sejr.

Bastian: 22.33 Det nye MØL holder fandme!

Bastian: 22.43 Festen kører oppe foran! Møl kører den direkte ind!

Bastian: 22.46 Seneste udgivelse, single såvel som video var fed. For at opsummere, så har Møl virkelig gang i noget, som holder, og har en dybde som ikke er lavet herhjemme før.

MØL: Daniels bud på årets indtil videre bedste metalkoncert.

Bastian: 23.12 Bloodbath! Jeg kan kun høre trommer. Skidt start.

Bastian: 23.15 Voldsom nok pit til at jeg taber telefonen. Der er fedt foran! Mens verdens pinligste stagedive lige har fundet sted.

Daniel: 23.16 Var det ikke en af bartenderne fra Voodoo Lounge, der i øvrigt stod for lige netop dét stagedive?

Bastian: 23.21 Bassen virker ikke, så der er akavet pause. Den trækker så ud i evigheder.

Daniel: 23.27 Der loddes på bassen omme bagved Marshall-forstærkerne, fortæller festivalchefen mig.

Bastian: 23.28 Vi er i gang igen og 100% tilbage i Sverige: Der går slåskamp i den, men slutter brat, da en idiot opdager at han er idiot

Bastian: 23.43 Publikum har ventet og publikum er tændte. Bloodath spiller op til hård tråd!

Bastian: 00.14 “Mock the Cross”, ja tak!

Bastian: 00.18 Bloodbath er gået af og på for mange gange. Nu er det ikke sjovt mere . Vi mangler dog stadig “Eaten”

Bastian: 00.25 Vi får den endelig; langsomt og tungt, som dem har sneget sig ind på os, igennem hele showet. En velfortjent afslutning på førstedagen.

Daniel: 00.27 Hvis niveauet holdes i morgen, bliver det den bedste udgave af festivalen nogensinde for mit vedkommende.

Daniel Niebuhr
Daniel Niebuhr
Redaktionens anti-metaller, korrekturtype og ordfetichist. Skriver også en masse for Undertoner. Ved mere om Eurovision end dig.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier