Alice Cooper

Energisk afslutning for de få

-

Anmeldelse af 802 på Gehenna, Copenhell. D. 22/06-24.

802 fyrede de tunge skyts af da de lukkede for Gehenna-scenen af dette års Copenhell.

Foto: Bastian Madsen.

Imens de fleste står klar ovre ved Hades for at tage afslutningen fra den scene med Sort Sol, bevæger jeg mig i skoven, for at befinde mig ved Gehenna-scenen, hvor 802 fra Djursland har fået fornøjelsen af at lukke.

Det umiddelbare fremmøde i det bandet går på er trist, men der går ikke længe før bandet får samlet en fin skare foran Gehenna. Tilsæt så hvor hurtigt gruppen fanger publikum, og får sat gang i en sidste fest. Så begynder vi at tale om noget. 802 vender hurtigt skuden med deres energiske optræden, og får publikum til at give den gas en sidste gang i år.

Bandets musik er en sjov tåget blanding imellem poppet indierock, gaze og utroligt tung og hurtig, men alligevel ganske melodisk og letfordøjelig metal. Det er en ret unik blanding og den fungerer faktisk ganske glimrende. Bevares, det er ikke altid noget for mig, men ideerne er helt klart gode, og begejstringen for gruppen stiger i løbet af koncerten.

Det tunge blandet med det melodiske og til tider nærmest industrielle lyde giver gruppens musik noget genkendelighed, ligesom vokalen i særdeleshed er noget for sig. Denne vil nok være det som skiller vandene mest. For mit vedkommende er der lidt for mange effekter på vokalen, men det vil altid være en præference. Den er i hvert fald plasket til i forskellige interessante effekter, og det skaber noget helt særligt for bandet, og sætter sit lidt poppede, shoegaze-lydende og håbefulde præg på gruppens musik.

802 leverer et utroligt energisk og nærværende show, med godt lys og ikke mindst masser af ild. Dette fungerer utroligt godt, til trods for at de har så meget musikalsk introvert i deres musik. Yderligheder mødes. Bandet bruger mere ild her til aften end flere bands på de største scener, og det passer utroligt godt til gruppens æstetik.

Bandet kommer utroligt godt ud over scenekanten, og ideen med at have to frontmænd fungerer fint for bandet. De er gode til at opstemme publikum på hver deres måde.

802 leverer en fremragende og energisk afslutning, som bliver en fin fest, for de få der har tilvalgt Gehenna fremfor Pandæmonium eller Hades. Publikum får sig en sidste dans med et unikt og divergerende band, som nok musikalsk skiller vandene.

 

ANTAL STJERNER

802

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af 802 på Gehenna, Copenhell. D. 22/06-24. 802 fyrede de tunge skyts af da de lukkede for Gehenna-scenen af dette års Copenhell. Foto: Bastian Madsen. Imens de fleste står klar ovre ved Hades for at tage afslutningen fra den scene med Sort Sol, bevæger jeg mig...Energisk afslutning for de få