Alice Cooper

Fest som i ’99!

-

Anmeldelse af Limp Bizkit, på Helviti, Copenhell, d. 20/06-24.

Limp Bizkit satte i den grad Copenhells publikum på prøve, med et velspillet og enormt festligt sæt som dagens headliner.

Foto: Anders Groos Mikkelsen.

Aftenens hovednavn har mildest talt været meget ventet på Helviti-scenen, hvilket da også tydeligvis kan ses på aftenens publikums fremmøde. Er det et af de mest ventede bands på festivalen? Der er i hvert fald rigtigt mange mennesker foran helviti, og de er helt klart beredte på at hoppe med på de bouncy riffs og rytmer fra Fred Durst og co.

NU metallen har i den grad fået en revival på det seneste, og det kan virkelig ses her til aften. Energiniveauet foran scenen er eksemplarisk og Limp Bizkit kvitterer med at fyre det ene hit af efter det andet. Bevares, der er lige nok tidspunkter hvor der bliver samplet med andres musik i stedet for at spille, ligesom gruppen har et generelt stort fokus på at spille covernumre. Således får vi ikke kun bandets rædderlige version af det ellers formidable The Who nummer ’Behind Blue Eyes’ men også et egentlig okay leveret cover af Nirvana hittet ’Come As You Are’. Det er måske lidt nemt og billigt, men det er også enormt effektivt.

Fred Durst kommer rigtigt godt rundt på scenen, og kontakten til det fremmødte publikum er helt i top. Publikum kan slet ikke få nok af Durst i dag, og det smitter af på scenen. Wes Borland viser at han i den grad er en guitarist med store evner. Guitarspillet sidder så absolut lige i NU Metal skabet, og det er decideret en fryd at lytte til, hvilket hvis jeg skal være helt ærlig, kommer lidt bag på denne anmelder.

Lyden spiller ligeledes for bandet, hvor der særligt lader til være skruet op for bassen, hvilket blot hjælper i forhold til de bouncy riffs og der kvitteres med rigeligt 90’er hop, moshing, og crowdsurfing. Det lyder godt, og de små specielle løb Borland laver på guitaren skærer igennem mixet, som en afkogt kniv igennem en pakke lurpak.

Limp Bizkit leverer en fest med deres dog korte headlinersæt på Helviti. Publikum har fået hvad de kommer efter, også selvom en time er lige i underkanten, især når der bliver brugt lige nok tid på at spille en masse andet end Limp Bizkit og man derudover er dagens headliner.

Fotos er af Anders Groos Mikkelsen

 

 

 

ANTAL STJERNER

Limp Bizkit

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Limp Bizkit, på Helviti, Copenhell, d. 20/06-24. Limp Bizkit satte i den grad Copenhells publikum på prøve, med et velspillet og enormt festligt sæt som dagens headliner. Foto: Anders Groos Mikkelsen. Aftenens hovednavn har mildest talt været meget ventet på Helviti-scenen, hvilket da også tydeligvis...Fest som i '99!