Alice Cooper
Forside Anmeldelser Folkefest med lav fællesnævner

Folkefest med lav fællesnævner

Author

Date

Category


Anmeldelse af Magtens Korridorer, Anthrax + Volbeat, Ceres Park – Århus, 29. juni.

Åh, Volbeat… De danske metalhoveders yndlingshadeband og amerikanernes nye yndlingsdanskere – Inklusiv selveste Slipknot!

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen.

Volbeat skal nemlig med på Slipknots Knotfest Roadshow igennem USA sammen med yderligere franske Gojira og polske Behemoth fra juli til september i år – i alt 29 koncerter, så noget må de gøre rigtigt. Volbeat falder lidt udenfor de andre bands, som må siges at være mere brutale og tunge. Men er deres kommende udgivelse så mere metal end deres seneste skiver? Udfra de første singler, “Leviathan” og “Last Day Under The Sun”, minder det til forveksling om, hvad de har lavet de sidste 12 år. “Last Day Under The Sun” handler om Johnny Cash, ligesom “Sad Man’s Tongue” fra 2007, men Volbeat vender jeg tilbage til senere.

 

Magtens Korridorer: 4,5 stjerner 

Magtens Korridorer spillede et toptrimmet sæt, hvor de udover hitsene “Nordhavn Station”, “Lorteparforhold”, “Kom Og Mærk”, “Giv Mig En Dag” og “Milan Allé” også spillede den nye single, “Ensom Stjerne” og Gasolin-coveret af “Det Bedste Til Mig Og Mine Venner”. Sidstnævnte var et dristigt valg, da de også kunne have spillet “Picnic På Kastellet”, “A Er På Druk”, “Pandora”, “Alkohol” eller hvilket som helst andet nummer, som ville være lige så populært, hvis ikke mere, fordi det er deres egne. 

Men de var veloplagte og velspillende (som altid) og de fik startet en fest med høj fællesnævner. 

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Fotograf: Anders Groos Mikkelsen


Anthrax: 3 stjerner 

Aftenens tungeste band virkede en anelse malplaceret i lineupet og blandt publikum.
Det var tydeligt, at de var blevet nogle halvgamle mænd, som kunne lide ægte thrash, men de kom ikke udover scenekanten med det. På nummeret “Madhouse” fik de dog fat i publikum, men resten af koncerten virkede lidt halvkedelig.

Guitarist Scott Ian og forsanger Joey Belladonna havde en energi, som burde have smittet de tre andre bandmedlemmer og publikum. Magtens Korridorer og Anthrax skulle måske have byttet plads i programmet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Fotograf: Anders Groos Mikkelsen

Volbeat: 3,5 stjerner 

Med en catwalk, som kunne gøre de fleste supermodeller jaloux, indtog Volbeat århusianske Ceres Park & Arena med en jysk beskeden charme. Man kunne da ikke lade være med at komme i godt humør, specielt da “The Gardens Tale” (dedikeret til Kim Larsen) og “For Evigt” blev spillet i selskab med Johan Olsen på scenen. 

My Body” blev dedikeret til den fireårig pige Aya, som Volbeat mødte sidste år, da hun blev behandlet for en tumor i hjernen. I dag var hun med til koncerten, selv om hun ikke var helt rask. Hun fik overrakt en guitar fra bandet på scenen sammen med sin mor. Det var lidt af en solstrålehistorie, som var lige dele kært og kvalmende, fordi det var timet og tilrettelagt. 

Stort set alle fans havde Volbeat merchandise på, inklusiv Michael Poulsen himself, der bar en speciallavet vest med Volbeat rygtryk. Det er kikset, dårlig stil og lidt af en dødssynd for et band, specielt når de selv er hovednavnet. Men publikum elsker Michael og co. alligevel, og det er vel det vigtigste.  

Til slut spurgte Poulsen publikum, om de havde haft en god aften med Magtens Korridorer, Anthrax og Volbeat. Det bekræftede de, hvortil han konkluderede “Folket har talt”. Om det var en stikpille til den danske presse angående boycut-sagen, må lade stå hen i det uvisse, men mon ikke. 

Det var egentlig en udmærket koncert, men det kunstneriske, progressive, innovative, farlige og uforudsigelige manglede. Faktisk passede teksten fra Magtens Korridorers Gør Halvt Til Helt-sang ret godt til Volbeat denne aften: “Halvt i ekstase, halvt i et mørke, halvt enigma, halvt kliché”.

Fotograf: Anders Groos Mikkelsen

Sætliste:
Intro: Born To Raise Hell (Motörhead playback)
The Devil’s Bleeding Crown
Lola Montez
A New Day
The Everlasting
The Gardens Tale feat. Christian Nørgaard (fra Grumpynators) + Johan Olsen
For Evigt feat Johan Olsen
16 Dollars feat. Jakob Øelund (fra Grumpynators)
Dead But Rising
Ring Of Fire (Johnny Cash cover) + Sad Man’s Tongue
Leviathan
Let It Burn feat. Mia Maja
My Body (Young The Giant cover)
Maybelline I Hofteholder
Hallelujah Goat
Pool Of Booze, Booze, Booza
The Lonesome Rider feat. Jakob Øelund
The Mirror And The Reaper
Parasite
Last Day Under The Sun
Black Rose
Doc Holliday
Fallen
Ekstranummer:
Still Counting
Outro: Highway To Hell (AC/DC playback)

Magtens Korridorer
Anthrax
Volbeat

Recent posts

Den eksemplariske selvbiografi

Anmeldelse af: Phil Collins - Ikke død endnu. 08. november 2017. Memoris. Phil Collins har kreeret en selvbiografi, som ville gøre en skolelærer glad efter...

Amerikaner-død med smæk på

Anmeldelse af: Misery Index. Pavillion, Roskilde Festival. 05. juli 2019. Amerikanske Misery Index delte så fint og rigeligt ud af tørre tæsk og fede riffs,...

Metallisk boyband med puls

Anmeldelse af: Bring Me the Horizon. Orange Scene, Roskilde Festival. 05. juli 2019. Bring Me The Horizon overraskede med en glimrende omgang metallisk boyband på...

Afdæmpet afrunding med Neil Young

Anmeldelse af: Neil Young + Promise of the Real. Blå Scene, Tinderbox. 29. juni 2019. Mange mennesker ventede spændt på den canadiske rocklegende Neil Young,...

Den store krig og den lidt mindre plade

Anmeldelse af: Sabaton - The Great War. Nuclear Blast. Udgivet 19. juli 2019. Jeg er ikke glad for at indrømme det, men det er svært...