Alice Cooper

Fuld smadder på scenen og på gulvet!

-

  • Northern Blues
  • Aphyxion
4.3

Northern Blues & Aphyxion på Templet d. 3 marts.

Denne aften i Lyngby blev brugt på at svede stedet til med headbanging, moshpits og medskrålen på numrene fra både Aphyxion og Northern Blues.

Northern Blues
Northern Blues var de første på scenen og ikke kun for at give den alt hvad de havde, men også for at fejre release af deres album, “Splitmind”!
Jeg snakkede med et par af bandmedlemmerne, inden de skulle på scenen, og man kunne mærke deres nervøsitet, da de ikke havde spillet live i et lille års tid. Det skal så siges, at så snart bandet var på scenen, var nervøsiteten losset af helvede til og skudt ud bagved, for hold da kæft, en energi de drenge havde på scenen!
Forsangeren, William, var ikke kun på scenen, men også nede blandt publikum, imens han skreg og growlede af alt, hvad han havde i kroppen! Hvis han ikke moshede med publikum, sad han helt krøllet sammen på gulvet for at give den alt, hvad han kunne.

Bandet gav den gas på scenen med de tunge riffs, præcise trommer og melodiske stykker, hvor forsanger, William, kunne synge rent – og det gjorde han godt!

Som jeg skrev tidligere, havde bandet ikke spillet live i længere tid, og det kunne godt høres undervejs, da der var småfejl i temposkifte og tider, hvor der lige skulle huskes helt igen, hvad der skulle spilles, men i varmen af svedige, ølduftende mænd og kvinde,r der gav den gas, glemte man alt om det!

Aphyxion
Bandet, jeg nok aldrig kan få nok af! Ja, jeg måtte konstatere endnu en gang, at drengene fra Ribe spiller ekstremt godt – det synes min nakke også dagen efter!
Drengene gik på scenen og endte med at spille en times sæt, som de fleste måske ved, er mere end normalt på sådanne aftener, men det stoppede ikke drengene i at holde en fest!
Forsanger, Michael, gav den fra starten alt, hvad han kunne, og jeg må sige, at af en mand i hans størrelse, er jeg fucking imponeret over, hvad han kan!
Guitaristerne, Jonas og Bertil, ved, hvordan lortet virker, for de drenge leverer den vilde guitarlyd, der er tung og river dig et nyt røvhul hver gang, de trækker deres plektrer ind over strengene, sammen med Jakob på tommer, som ikke rammer forkert på noget tidspunkt. Her snakker jeg ikke om, at han misser et bækken eller en tromme, nej, her snakker jeg rytme og tid. For er der nogen, der kommer til tiden i forhold til, hvornår der skal laves slag på de enkelte trommer eller bækkener, så er det Jakob – vældig præcision!
Alt dette ville dog aldrig være noget, hvis ikke bassisten, Jais, var i bandet! Jais holder de tunge toner endnu tungere og er med til, at du ligger næste eftermiddag på sofaen med et hoved, der ikke kan holdes oppe grundet smerter i nakken!

Nå, nok om hvor godt de spiller – vi skal da høre lidt om hvad de kunne denne kolde aften i Lyngby!
Aphyxion havde, som Northern Blues, også godt fat i publikum, men alligevel ikke helt så meget, som man kunne have håbet. Der var kun 3-4 personer helt oppe ved scenekanten, hvoraf jeg var den ene. Resten af publikum stod lidt tilbage, men man kunne se, at de nød koncerten uanset deres gulvposition.

Om publikum ville se bandet fra en anden vinkel, eller om de bare var møgtørstige grundet de tidligere moshpits, skal jeg ikke kunne svare på.. Det kan også være, at de var bange for at få røg i hovedet fra bandets røgkanoner/røggejsere – jeg kan så sige, at de ikke gør ondt at headbange ind over!

Generelt var denne aften virkelig værd at opleve for dem af jer, som gik glip af det!

Se galleriet af de to bands herunder, taget af vores fotograf Guillaume Blanjean Matthiesen:

[widgetkit id=”7″ name=”Galleri: Aphyxion + Northern Blues”]

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier