Alice Cooper

Helbredt af metal!

-

  • Grave Digger
4

Grave Digger, Harder Stage, Wacken Open Air, d .4/8-17

Grave Digger leverede en formidabel koncert på den store scene på Wacken Open Air. Med en solid sætliste og fed indlevelse viste Grave Digger, hvordan power metalskabet også kan stå!

Efter den enormt skuffende koncert med Sanctuary på Faster scenen bevægede jeg mig over til Harder scenen for at se, om ikke Grave Digger kunne løfte humøret. Med fødderne som støbt i mudderet stod jeg klar til at skulle genopleve klassisk speed/power metal, sådan som den, i mine øjne, bør leveres. Sidst jeg så Grave Digger, var på selvsamme festival syv år tidligere, hvor de spillede hele deres geniale album Tunes Of War. Nu skulle jeg så endelig have muligheden for at opleve nogle af de andre gode sange, som findes på deres andre plader.

Koncerten blev sparket i gang ved, at bassisten, udklædt som The Grim Reaper, trådte ind på scenen og introducerede Grave Digger. Derefter gik han op til et skjult keyboard, hvorefter bandet fyrede åbneren og titelnummeret fra deres nyeste album, Healed By Metal, af. Det nummer fungerede ligeså godt live, som det gør på pladen, så det var i den grad en godkendt måde at åbne koncerten på! Underligt nok skulle det dog blive det eneste nummer fra den plade, som vi fik at høre på trods af, at den blev udgivet i januar i år. Jeg havde egentlig forventet et nummer eller to mere fra den seneste. Fokus skulle dog vise sig at ligge på lige præcis de plader, som jeg har hørt mest. Vi fik serveret sange fra den såkaldte ’’middelalder-trilogi’’, som består af Knights Of The Cross, Tunes of War og Excalibur. Grave Digger havde publikum i deres hule hånd, og der var dømt den vildeste fællessang under samtlige numre. Tyskerne kan i den grad lide deres Grave Digger!

Fra start til slut var der en rigtigt god energi og gejst hos bandet på scenen. Showet var rigtigt godt bygget op, præcis sådan, som de fleste gode old schoolkoncerter er. Der blev kastet godt med horn især fra Marcus Kniep, der stadig spillede på sit keyboard iført Grim Reaper-kostumet. Respekt for, at rent faktisk kunne spille iført et kostume, man dårligt kan se ud af. Forsangeren Chris Boltendahl var ligeledes god til at tage fat om publikum og nåede rigtigt godt rundt på scenen. Hans vokalpræstation er altså bare helt unik og i min bog totalt fed. Den er ikke så pæn og poleret, som genren normalt foreskriver, men meget beskidt og crisp istedet. Det fungerer rigtigt godt på pladen, og det fungerede på bedste vis til koncerten på Wacken!

Desværre synes jeg, at lyden til koncerten var en kende tynd. Man kan godt mærke, at der bliver dobbelttracket guitar på deres albums, så en guitar cutter ikke helt den massive lyd, som Grave Digger har på pladerne. Der manglede bare lige den sidste fylde og evt. noget mere volume generelt på guitaren. Den cuttede ikke helt så godt igennem, specielt ikke i cleanstykkerne, som den burde.

Grave Digger leverede en utroligt velspillet koncert med en god røvfuld af mine egne favorit numre. Det er ufatteligt heldigt at have fanget dem to gange, hvor de lige præcis har spillet det, jeg elskede mest, til begge de shows. Grave Digger viste på Wacken, at de stadig er iblandt toppen, når det kommer til power metal. Mit dårlige humør fra Sanctuary blev i hvert fald helbredt af Grave Diggers old school metal!

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier