Alice Cooper

Holy moly, Skullclub!

-

Anmeldelse af: Skullclub – Kaptajn Overdrive. Udgivet d. 8. marts via Mermaid Records.

Copenhell-aktuelle Skullclub er ude med deres tredje studiealbum, der har lige dele humoristisk og musikalsk vanvid.

 

Efter den seneste skive, Smækhugger (2019), er Skullclub klar med mere ‘smæk for skillingen’.

Hvis du kender og kan lide Alestorm, Korpiklaani og Red Warszawa, vil du også synes om Skullclub, der også laver heavyrock, som passer perfekt til festivaler, koncerter og fællessang med (en) øl i hånden. 

Kaptajn Overdrive-pladen indledes af instrumentalnumret “Ultras Piratus”, som leder tankerne hen på Pirates of the Caribbean, der møder Lord of the Rings – episk!

“Mand Bider Hund” har riffs fra “Himmelhunden” af Teddy Edelmann/Hasse Andersson i en heavyudgave, og det er lige så forfriskende og fedt, ligesom da svenske Mustasch lavede covers af samme sang, “Änglahund” og “Hound From Hell” (i 2017).

På “Morgan.. Få Din Kæbe På” medvirker kirkesangeren Anitta Svärd fra Helligåndskirken i Faaborg og Assistens Kirkegård i Odense. Hun komplementerer forsanger, Troels Bjorholm, somom de var et match made in heaven/hell. 

På “Kong Krykhusar” og “Jolly Molly” får den (også) alt, hvad den kan trække, og det kan ikke så lidt – man kan næsten ikke lade være med at nynne med. Det er uhyre effektivt, når der i omkvædet på “667” pludseligt synges “Småt brandbart / Fuck” – man kommer hurtigt til at synge med på den, ligesom de fleste af sangene på pladen. 

“Rest In Hell” er, som navnet antyder, engelsksproget og mere seriøs i udtrykket end resten. Den er egentlig god, men det virker underligt afslutte med den; måske var den bedre som ‘brainbreak’ midt på pladen, hvor de mere skøre numre prøver at overgå hinanden i craziness. Men måske varsler det en mere international og ‘sober’ fremtid, som Magtens Korridorer efter Bagsiden af Medaljen? Vi får at se.

Banjospilleren, Christoffer Lyhne Skau, bidrager på lige fod med guitaristerne, Jonas Quist og Ali Strømsborg, selvom banjoen tit bliver et glemt/forhadt instrument. Så det er herligt, at dette strengeinstrument får den musikalske opmærksomhed.

Kaptajn Overdrive burde på papiret ikke være så god, som den er, men når man hører den, bliver man glad af den besynderlige kombination af heavy/sørøver-punk og humor, de bruger. Musikalsk opfinder de ikke den dybe tallerken, men det påstår de heller ikke, og de behøver de heller ikke, når de er gennemførte, som de er. På en skala fra 1-10 ville jeg give 9, så på vores karakterskala giver jeg halvdelen – 4,5.

Kaptajn Overdrive trackliste:

 1. Ultras Piratus
 2. Pesten Fra Vesten
 3. Kong Krykhusar
 4. Jagtsæson
 5. Mand Bider Hund
 6. Motorsav
 7. Dødssejler
 8. Morgan… Få Din Kæbe På
 9. 667
 10. Jolly Molly
 11. Rest In Hell
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Skullclub - Kaptajn Overdrive

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Skullclub - Kaptajn Overdrive. Udgivet d. 8. marts via Mermaid Records. Copenhell-aktuelle Skullclub er ude med deres tredje studiealbum, der har lige dele humoristisk og musikalsk vanvid.   Efter den seneste skive, Smækhugger (2019), er Skullclub klar med mere ‘smæk for skillingen’. Hvis du kender og...Holy moly, Skullclub!