Alice Cooper

Idyllen fucking smadret!

-

  • Wrath of Belial - "Bloodstained Rebellion"
3.5

Anmeldelse af: Wrath of Belial – “Bloodstained Rebellion”, selvudgivet. 26. maj 2017.

Wrath of Belial, fem mand, den ene mere vred end den anden, hvilket kommer godt til udtryk på den selvudgivet debutplade ”Bloodstained Rebellion”.

På min dejlige idyliske klippeø ligger den maksimale fartgrænse på 80 km/t, og man kan ind imellem godt føle, at det hele kører lidt i slowmotion herovre. Selv Danmarks befrielse er vi bagefter med, da Bornholm først blev befriet den 5. April 1946, hvor russerne blev sendt hjem. At det meste kører lidt langsomt herovre, er ikke negativt ment, da det er med til at skabe idyllen.

De sidste par dage har det været køligt og meget blæsende, så jeg tænkte, at nu var tiden der til virkelig at lytte til Wrath of Belial og deres debut ”Bloodstained Rebellion”. Med hvad de selv betegner som en beskidt og intens gang melodisk dødsmetal kombineret med thrashmetal, bliver fartgrænsen på de 80 km/t væsentligt overskredet fra første sekund i åbningsnummeret, ”Traitor” , hvilket nok ville resultere i et klip eller to, hvis ikke i en ny køreprøve. ”Traitor” er et ganske fedt afvekslende nummer, der med sine melodiske groovestykker også kommer ned i et mere anstændigt tempo og sagtens kan resultere i en meget øm nakke. Nummeret bliver lige toppet af med en fed og storslået guitarsolo.

Andre numre, der skal fremahæves, er anden skærring på pladen, ”Mirror Fiend”, der har omvendt opbygning og starter ud med lidt tung groove for så at gå over i et langt mere thrashy udtryk, samt numre som ”Set Sail for the End of The World ”, ” With Hell Assured ” og ” A Diaphanous Signature Written by the Lost ”, der med sine melodiske soli og fede grooves har masser at byde på. Man kan virkelig mærke energien og vreden, og er man i tvivl, så skal der bare lyttes til teksterne… ”I saw them slit our fucking throats…”

Bloodstained Rebellion” er optaget i Death Island Studios af Marco Angioni, mixet og mastered i Hansen Studios af Jonas Haagensen. De har i samarbejde fået skruet lyden på albummet godt sammen, så alle medlemmer har plads. Bassen ligger tungt og dybt og understøtter rytmesektionen, trommerne buldrer, som de skal og guitarerne ligger fint i det samlede lydbillede. Den skiftende vokal med traditionelle growls og mere fræsende vokal harmonerer godt hele vejen.

Der er bestemt intet, der kører i slowmotion på ”Bloodstained Rebellion”, og hvad der end måtte være af idyl, er ganske enkelt blevet godt og grundigt smadret af fem vrede mænd med base i den danske dødsmetals højborg: Aarhus. Wrath of Belial har skruet et energisk, tempofyldt, til tider groovy og melodisk death/thrash-album sammen. Et album, som helt klart er en lytter værd.

Her er en lille teaser i form af nummeret ”Traitor”:

Del denne artikel

Seneste artikler

Fotoreportage: Crypta

Fotoreportage: Idaslet

Body Count in da house!

Som i gamle dage

Populære kategorier