Alice Cooper

Illdisposed groover stadig

Anmeldelse af: Illdisposed – Reveal Your Soul for the Dead. 23. august 2019. Massacre Records.

Hvor skal man efterhånden starte, når det kommer til Illdisposed?
Danmarks melodøds-darlings har siden starten af 90´erne været synonym med gumpetunge riffs, storladne melodiske passager og Bo Summers karakteristiske ”Subwoofer-vokal”.

Jo, Illdisposed er nu engang et unikum på den danske metalscene, og med album nr. 15 og kun ét originalt medlem tilbage i folden kunne man godt fristes til at tro, at luften var gået af ballonen – eller af posen, hvis analogien skal føres til ende.

Det er dog ikke tilfældet i denne omgang. Med en tilbagevenden til den genkendelige Illdisposed-grundlyd er paletten denne gang renset for de blackmetal-inspirerede passager, som kendetegnede Grey Sky over Black Town fra 2016.
Den nye plade er mixet af selveste Dan Swanö, og den massive produktion kommer til udtryk lige fra start, hvor den todelte åbner ”Reveal Your Soul…” “…For The Dead” på fornem vis understreger Illdisposeds signaturlyd, og sender tankerne hen på en plade som 1-800 Vindication.

Den stærke åbning efterfølges af førstesinglen ”With Hate”, som er en intens omgang, hvor de nærmest thrash-inspirerede riffs er skåret helt ind til benet. Herefter følger i min optik albummets stærkeste nummer, ”This Is Our Calling For The End”, som er melodisk og storladen uden at give afkald på brutaliteten. Nummeret domineres af en guitarmelodi, der på effektiv vis blander lyden af nyere og ældre Illdisposed sammen og kommer så tæt på bandets grundlyd som overhovedet muligt.

Resten af numrene leger videre med de samme formler, og selvom albummets anden halvdel ikke bærer præg af de vilde overraskelser eller nye ideer, er ”Reveal Your Soul for the Dead” en enormt solid plade, der næsten holder det høje niveau hele vejen igennem. Bo Summers vokal er som sædvanligt gennemborende og langt fremme i lydbilledet, mens trommerne og guitarerne lyder klare og fyldige efter at have været igennem både Rasmus Toftlund fra Fast Beat Studio og legendariske Dan Swanös kyndige hænder.

Der er ikke fundet plads til diverse citater fra den danske filmskat, og kun enkelte lydbidder binder pladens numre sammen. Det virker til, at Illdisposed har ønsket at lave et album lige efter bogen, hvilket er lykkedes til perfektion.

Mange af sangene fra ”Reveal Your Soul for the Dead” vil sikkert være at finde på sætlisten, når Illdisposed endnu engang inviterer til bal på de bonede gulve overalt i Danmark henover efteråret.

Illdisposed har bedrevet en solid og gennemført plade, der helt sikkert vil tilfredsstille bandets fans og tilhængere af groovy melodød.

 

Trackliste:

 1. Reveal Your Soul…
 2. …For The Dead
 3. With Hate
 4. This Is Our Calling For The End
 5. What Will I Become?
 6. We Must Endure
 7. To Sail You Away
 8. We Are One
 9. Drink It All
 10. She´s Not In Our Way
 11. All Is Sworn

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Illdisposed - Reveal Your Soul for the Dead

Discover

Latest

Tilbage til virkeligheden (sådan da)

Anmeldelse af: De Grimmeste Aftener. I'll Be Damned + Deadnate. Grimhøjgaard, Brabrand. 03. juli 2020. Ill Be Damned og Deadnate leverede en glimrende tilbagevenden til...

Copenhell ’21: Syv skarpe skud!

Ligesom sidste band-annoncering fra Copenhell (11. juni '20) har Copenhell også denne gang genbestilt navne fra 2020-programmet og et enkelt ny.   Arkivfoto: Mark Stoumann Der er...

Carach Angren – Franckensteina Strataemontanus – anmeldelse

Anmeldelse af: Carach Angren - "Franckensteina Strataemontanus". 26. juni 2020 via Season of Mist. Det brutale hjørne giver dig en anmeldelse af en dyster satan! Vi...

Groove Metal med politik til dessert

Anmeldelse af: Lamb of God - "Lamb of God". 19. juni 2020. Nuclear Blast. Med deres selvbetitlede plade leverer amerikanske Lamb of God en festlig...

Velkommen til Junkyard Drive-in

Anmeldelse af: Junkyard Drive. Dyrskuepladsen, Roskilde. 13. juni 2020. Så skulle konceptet med en drive-in-koncert afprøves, og hvem bedre at gøre det sammen med end...