Alice Cooper

Jazz og styrmænd…

-

  • Advocacy - Geophobia
5

Anmeldelse af: Advocacy – Geophobia, Selvudgivet d. 24. maj 2017.

Det er sgu meget godt, at mailen er blevet opfundet og samtidigt også rækker helt til Bornholm. Forleden tikkede der en mail en med lidt ny musik fra aarhusianske Advocacy, der smed deres debut EP ”Geophobia” på gaden den 24. Maj. Som anmelder er det altid spændende at få nyt musik at lytte til, specielt når ens viden omkring det pågældende band på forhånd er mindre end indbyggertallet i Sorthat-Muleby.

Med min sparsomme viden, som på daværende tidspunkt var bandnavn, oprindelsessted og stilart, satte jeg mig i stolen og fik gang i afspilleren og tænkte: ”Hvad fa’en laver jeg på Rønne Torv ? Det er jo Jazz det her!” Men der gik ikke længe, før den jazzede intro, som bærer tittelnavnet ”Geophobia”, slog over i en lidt mere solid form af rocket progressiv metal, og jeg blev rolig igen. Næste spændningspunkt for mig er altid, hvordan vokalen lyder, nu hvor jeg har stiftet bekendtskab med musikken. Vokalen er clean hele vejen igennem uden nogen form for growl, hvilket passer meget godt til musikken, så det gør Søren Kjeldsen godt, alt imens han også styrer den ene guitar sikkert i havn.

Den anden styrmand, Jonas Metze Holme, navigerer også ganske sikkert sin guitar rundt gennem ”Geophobia”s fem numre. I kabyssen rører Frederik Berner ganske godt i sine gryder, og sammen med sin (b)assistent Marcin Szymanek får de sørget for at få lagt en fremragende bund, hvor man får lyst til at proppe mere i hovedet.

Bandet samler blandt andet inspiration fra Opeth, Devin Townsend, TOOL og Meshuggah, og det er til at høre i musikken, der dog mangler lidt hårdhed for at kunne sammenligne helt, da Advocacy er væsentligt mere rocket, end det er metal. ”Men er det så en skidt ting ?” Nix! Ikke, hvis det er mig, der bliver spurgt, og det er det jo i og for sig, da jeg anmelder.

Til trods for den chokerende start med den lidt jazzede intro, så er jeg utroligt positivt stemt overfor ”Geophobia” som helhed, og selvom det er meget svært at udpege et nummer, som værende mit favorit nummer, så må det ende med at være ”When Hate Subsides”, som leder tankerne hen på en Tim Christensen / Dizzy Mizz Lizzy, der er speedet en smule op.

Geophobia” er optaget i CBS-Studios, og det har givet rigtig god lyd på alle elementer, og så er det velspillet. Derfor kan jeg kun varmt anbefale, at man skubber sit lommeuld til side og får fat i lidt mønter og støtter Advocacy fra Aarhus ved at købe deres EP.

Bornholm – Over and Out!

Du kan finde dem her: https://advocacy.bandcamp.com/releases

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier