Alice Cooper

Jorden er ikke så giftig længere

-

Anmeldelse af: The Floor Is Made Of Lava – Live At The Moon. udgivet: 29. maj 2020 via Target.

Med Live At The Moon (og genudsendelsen af Howl At The Moon) “forpligter” The Floor Is Made Of Lava sig til at udgive nyt studiealbum snart, ellers virker det helt formålsløst og dumdristigt at genoplive og tease gamle fans. 

 

I 2007 debuterede The Floor Is Made Of Lava (forkortet “Lava”) med All Juice, No Fruit, der blev opfulgt af gennembrudspladen, Howl At The Moon i 2010 og i ‘13 blev Kids And Drunks udgivet. Senere i 2013 stoppede de pludselig med at spille, og man har ikke hørt fra dem siden. Sidste år udgav forsangeren, Tobias Kippenberger, dog solopladen Kroen & Kirken, som var et udmærket singer-songwriter-album, men lidt halv-kedelig rock – lidt ligesom Peter Sommer. 

I anledning af at det i år er 10 år siden Howl… blev udgivet, bliver den genudgivet med et bonustrack og, Live At The Moon (fra 2010-’11) bliver udgivet i forbindelse med Record Store Day 2020. Jeg har dog valgt “kun” at anmelde Live At The Moon.

Det er nostalgisk at genhøre de gamle sange, som jeg ikke har hørt i 7-8 år. Det skyldes både, at jeg lidt har glemt Lava, og min musiksmag har udviklet sig til det tungere/hårdere. Når nostalgien har lagt sig, melder hurtigt spørgsmålet: “Hvorfor bliver de udgivet nu, udover at det er 10 år siden Howl… udkom? Udgiver Lava snart et nyt studiealbum?” Personligt kunne jeg godt håbe på det, selvom mine forventninger er ret lave. Men det er vist kun en god ting, så for kan de kun overraske positivt. Man kan i samme omgang også spørge, om Lava også mangler på den danske rockscene. Når man ser, at hitlisterne er domineret af D-A-D, The Minds Of 99 og Volbeat, kan man godt ønske sig noget nyt/andet, og så er Lava et godt bud. 

Der er 4 sange fra All Juice… og 6 numre fra Howl… Man kunne måske have inkluderet endnu flere numre flere fra Howl… f.eks. “All Outta Love”, “House Of Cards” eller “Some People” istedet, som er nogle af mine favoritter; eller nogle fra Kids And Drunks, selvom det er fra en senere plade/tour.
“Akvariefisk” (Johnny Madsen cover) var et bonus track på Kids And Drunks (limited edition), så det virker lidt unødvendigt at genudgive dette nummer.

Retrospektivt skulle All Juice, No Fruit have 3 stjerner og Howl At The Moon og Kids And Drunks skulle have 4 stjerner. Live At The Moon skal have 3,5 for at være en middelmådig mellemvare, som er hyggelig at genhøre, men ikke bringer noget nyt til Lavas nu lettere forældede univers, selvom sange i princippet aldrig forældes.
Sangene er mere sørgelige rester end livsbekræftende minder, hvilket er mere end uheldigt for et livealbum. Det skyldes nok mest, at optagelserne er så gamle, så det næsten ikke er relevant længere. Tilbage i 2012 og 2013 oplevede jeg The Floor Is Made Of Lava på henholdsvis Gimle, Roskilde og til Fredagsrock i Tivoli. Jeg husker dem som meget bedre end Live At The Moon udstiller bandet, desværre for denne anmeldelse. 

Live At The Moon trackliste:

 1. IKEA Did A Job On You (Live From Magasinet, Odense) 
 2. Ain’t Half Bad (Live From Tivoli, Copenhagen) 
 3. Leave Me Now (Live From Skive Festival) 
 4. Harder Than You Think (Live From Northside Festival) 
 5. Howl at the Moon (Live From Nemoland, Copenhagen) 
 6. Told Her I’m From Compton (Live From WonderFestiWall) 
 7. You Ain’t a Bitch, Bitch (Live From Kløften Festival) 
 8. Bigger Picture (Live From Nibe Festival) 
 9. Akvariefisk (Live From Skanderborg Festival) 
 10. Heads & Tails (Live From Jelling Festival) 
 11. 5-Vice (Live From VEGA, Copenhagen)

 

Howl At The Moon 2020 trackliste:

 1. Heads and Tails
 2. Harder Than You Think
 3. All Outta Love
 4. Leave Me Now
 5. House of Cards
 6. Some People
 7. Over The Top (Valley of Darkness)
 8. Ain’t Half Bad
 9. The Biggest Picture
 10. Howl at the Moon (Wolf Cried Peter)
 11. Sailors, Cowboys & Indians
 12. Boys Love Girls Love Boys (Bonus track) 

REVIEW OVERVIEW

The Floor Is Made Of Lava - Live At The Moon

Share this article

Recent posts

En alenlang ode til de ar, vi bærer

Anmeldelse af: Harakiri for the Sky - "Mære". Udgivet 19. februar 2021 via AOP Records.  Harakiri for the Skys ellers så fine intentioner for deres...

Interview med danske ARCHON

Et interview med et nyt skud på den danske metalstamme! Et af de nyere bud på, hvordan morgendagens metal skal lyde, findes i form af...

De er skøre, de finner

Anmeldelse af: Korpiklaani - Jylhä. Udgivet d. 5. februar 2020 via Nuclear Blast Records. Korpiklaani kan være lige så fjollede som Alestorm, Steel Panther og...

Shotgun Revolution skyder med løst krudt

Anmeldelse af: Shotgun Revolution - IV. Release d. 5. februar 2021, selvudgivet. Nogle bands skyder med skarpt og rammer, men Shotgun Revolution laver en "forbier".    I...

Symfoniske metervarer

Anmeldelse af: Therion - Leviathan. Udgivet 22. januar 2021. Nuclear Blast Records. Inspireret som et greatest hits-album, men uden genhørets glæde.   Ifølge eget udsagn er Therions...

Popular categories