Alice Cooper

Kan de hypede nordmænd stå distancen?

-

Anmeldelse af: Bokassa – Crimson Riders. MVKA. Udgivet 21. juni 2019.

 

Bokassa er en norsk trio, der fusionerer stoner-rock med energien fra punk og hardcore. Undergrundsbandet fra Norge er i denne tid i en heftig udvikling rent størrelsesmæssigt. Ikke mindst grundet Lars Ulrichs store forkærlighed for bandet, der både har resulteret i en massiv mediedækning og en europæisk turné med Metallica og Ghost denne sommer.

Bokassa vil altså være at finde på plakaten, når Metallica rammer Telia Parken i København d. 11. juli, men kan Lars Ulrichs nye yndlingsband stå distancen og leve op til den massive bølge af hype, som bandet rider på i øjeblikket?

Svaret er både ja og nej.
Bokassa har med ”Crimson Riders” bedrevet en melodisk, groovy og forholdsvis unik plade, der blander en dosis Kvelertak med lidt Mutoid Man og sidst smages til med et skvæt punk. Sangene er både catchy og velskrevne, og pladens produktion fremstår poleret uden at miste tyngden, som et godt stonerriff har brug for. Generelt virker ”Crimson Riders” meget gennemarbejdet, og man får en fornemmelse af, at Bokassa sagtens kunne stå på randen til et større kommercielt gennembrud. I hvert fald lægger mange af albummets sange op til at blive spillet på f.eks. MyRock, hvilket dog også er deres største svaghed.

Det instrumentale åbningsnummer, ”Brologue”, sætter stemningen for albummet med et stoner-inspireret riff, hvorefter første egentlige track, ”Charmed and Extremely Treacherous”, åbner dansen med en mere punket energi. Allerede ved dette nummer får man en fornemmelse af, at Bokassa ønsker at favne bredt med Crimson Riders.

Et idiotsikkert riff, en ”vers-omkvæd-vers-omkvæd”-struktur, en længde på tre minutter og et melodisk omkvæd, som alle vil kunne synge med på. Jo, dette nummer har bestemt ”MyRock-faktor”, og på pladens resterende syv skæringer gentager mønsteret sig desværre lidt for meget.

På trods af den solide sangskrivning og de catchy omkvæd fremstår Crimson Riders derfor som en lettere homogen samling af sange, der ikke rigtigt tager de vilde chancer eller spændende musikalske afstikkere. Man må håbe, at bandet i fremtiden vil turde at afprøve flere grænser og forhåbentligt finde en mere personlig og original lyd.

Dog har Bokassa med Crimson Riders bedrevet en solid og velskrevet plade, der bestemt vil behage masserne, når de denne sommer står på de skrå brædder i selskab med Metallica og Ghost.

 

Trackliste:

  1. Brologue
  2. Charmed and Extremely Treacherous
  3. Vultures
  4. Mouthbreathers Inc.
  5. Wrath is Love
  6. Crimson Riders
  7. Captain Cold One
  8. Blunt Force Karma
  9. Immortal Space Pirate 2

ANTAL STJERNER

Bokassa - Crimson Rider

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Bokassa - Crimson Riders. MVKA. Udgivet 21. juni 2019.   Bokassa er en norsk trio, der fusionerer stoner-rock med energien fra punk og hardcore. Undergrundsbandet fra Norge er i denne tid i en heftig udvikling rent størrelsesmæssigt. Ikke mindst grundet Lars Ulrichs store forkærlighed...Kan de hypede nordmænd stå distancen?