Alice Cooper

Kanoniske Kamelot

-

Kamelot i Viften, Rødovre d. 24. september 2015

Amerikanske Kamelot – ja – viftede os rundt i Viften i forstadens mørke, hvor mange dedikerede metalfolk heldigvis havde begivet sig ud for at få en opvisning i Power Metal, leveret fra den anden side af Atlanten

Mægtig magtdemonstration
Kamelot fra Florida er netop i færd med at gennemføre deres “Haven”-turne, opkaldt efter deres seneste skive af samme navn, og hvilken pragtopvisning det endte med at blive i den københavnske forstad af, hvordan man skruer den bedste powermetalliske fest sammen med den amerikanske model.

Se, modsat mange europæiske Power Metal-bands, som har tradition for at lege med storladne symfoniske elementer sammensat med den gængse Heavy Metal-lyd, så er det tydeligt at mærke, at Kamelot kommer fra Tampa i Florida, som har en rig historie på dødsmetal-bands.

Ikke forstået sådan, at Kamelot på nogen måde kan kaldes dødsmetal, men deres overlegne opvisning af et overflødighedshorn af nye og gamle sange lod til at tangere samme energi som ville få selveste Cannibal Corpse til at sige: “Ro på! Tag lige en slapper, ik?”

Wow vokal
For da Tommy Karevik på frontvokal først åbnede gabet, havde han os i sin hule hånd fra første strofe. Skulle man gætte ud fra publikums engagement, når nymodne klassikere som “Liar Liar” fra den seneste plade, sammen med “Revolution” omkring slutningen blev leveret, ville man forledes til at tro, at der aldrig kom bare skyggen af heavy på de kanter.

Tommy blev bakket op af en kvindelig vokal, som jeg hørte mange røster udtrykke afarter af strofen: “Hold da kæft, hvor hun kan!” Og det var et imponerende samspil mellem de to vokaler, vi var vidne til.

Ej at forglemme guitarist Thomas Youngbloods indlevelse og bassist Sean Tibbets glæde over at være i Rødovre den dag(!) Generelt var Kamelots lyst til at rive os rundt en fryd at fornemme. Her var et band, der gladeligt delte ud af historier og fik publikum med på løjerne.

Selv den – for nogle – udskædlte trommesolo, der blev populær i NüMetal-dagene – som Tommy Lee fra Mötley Crüe før da havde gjort det i mange år – virkede ikke enerverende, den virkede oprigtig!

Som det er sagt før, og den her kommer lige fra hjertet: Kom snart igen!

Setliste:

1) Veil of Elysium
2) When the Lights Are Down
3) The Great Pandemonium
4) Center of the Universe
5) Karma
6) Torn
7) Song for Jolee
8) March of Mephisto
9) Rule the World
10) Insomnia
11) Drum Solo
12) Fallen Star
13) Liar Liar (Wasteland Monarchy)
14) Forever

15) Revolution
16) Sacrimony (Angel of Afterlife)

ANTAL STJERNER

Kamelot

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Kamelot i Viften, Rødovre d. 24. september 2015 Amerikanske Kamelot - ja - viftede os rundt i Viften i forstadens mørke, hvor mange dedikerede metalfolk heldigvis havde begivet sig ud for at få en opvisning i Power Metal, leveret fra den anden side af Atlanten Mægtig...Kanoniske Kamelot