Alice Cooper

Klassisk, velsmagende, dødt kød

-

Anmeldelse af: Cannibal Corpse – Chaos Horrific udgivet d. 22.09.23 på Metal Blade Records.

Som en trofast genopstået zombie ankommer amerikanske Cannibal Corpse med album nummer 16. Titlen lyder Chaos Horrific, hvilke aromaer mon dette nye kadaver byder på? 

 

Cannibal Corpse blev formet i Buffalo i 1988 af medlemmer fra de lokale bands Leviathan, Dark Deception, Tirant Sin og Beyond Death. Debutalbummet, Eaten Back To Life, udkom i 1990, and the rest is Death Metal history.

I dag står de nok som det mest succesfulde dødsmetalband nogensinde. Der har været flere udskiftninger gennem årtierne, og anno 2023 består bandet af Alex Webster på bas, Paul Mazurkiewicz på trommer, Robb Barett på lead guitar, George “Corpsegrinder” Fisher på vokal og nyeste medlem Eric Rutan på rytmeguitar. Han blev en del af bandet i 2021. 

Rutan er lidt af en legende, der også spiller i Hate Eternal samt har været producer på blandet andet albums med Belphegor, Six Feet Under, Nile og Krisiun samt for sit nuværende band. På den nye skive har Cannibal Corpse atter engang allieret sig med kult-ikonet Vincent Locke i forhold til coveret. Det er i vanlig grotesk og fantasirig smag. 

Min egen historie med kannibalerne startede med, at jeg købte “Tomb Of The Mutilated”-t-shirten som teenager. Den var mine forældre meget glade for. 

Jeg tabte den desværre på Nørreport efter en hård brandert i 1. HF. Dog var det med Kill-albummet fra 2006, at jeg for alvor blev trukket ind i gruppens splatterunivers. Nu står menuen på 10 nye kødlunser direkte fra Metal Blade Records. Første sang er “Overlords of Violence”

Der tæskes derudaf med det samme. Fishers letgenkendelige hurtige growl krydret med hans lige så ikoniske skrig er altid velkomne. En fræsende solo skal da også lige med på åbningsnummeret. Det hele er, som vi kender og elsker det indtil videre. 

“Frenzied Feeding” har mere groovy og headbangvenlige midttempo-stykker, der nok skal give bevægelse i nakkerne, når den spilles live. Produktionen er skarp, og alle detaljer i musikken står godt frem i “Summoned for Sacrifice” og “Blood Blind”; props til Rutan, der også denne gang har siddet bag mikserpulten. 

Særligt sidstnævnte sang er en catchy tung satan, der står ud på albummet. Nummeret har fået en tilhørende bloddryppende musikvideo. 

Der er dog ikke de store overraskelser på Chaos Horrific, men som sådan er det heller ikke nødvendigt, føler jeg.

Buffalos goreveteraner har om nogen aftjent deres værnepligt i vores aggressive genre og lagt en arv for dagen, der vil give genlyd, så længe Heavy Metal eksisterer. Vi får præcis, hvad man kan forvente af Cannibal Corpse, hverken mere eller mindre. At de så har et meget højt bundniveau, som mange yngre bands kunne lære noget af, tæller bestemt også for noget. 

Med en spilletid på 39:15 minutter er det en kvik og rå snack, der passer ligeså godt til en connaisseur som til en ny fan af ekstremmetal. 

Giv den et lyt, der skal nok være nogle indvolde, der falder i din smag. Måske kongesoloen i “Fracture and Refracture” eller det råbevenlige omkvæd i titelnummeret til de langsomme og gysende melodier i sidste sang “Drain You Empty”. God appetit. 

Tracklist:

-Overlords of Violence 

-Frenzied Freezing

-Summoned For Sacrifice

-Bloodblind

-Vengeful Invasion

-Chaos Horrific

-Pitchfork Implement

-Pestilential Rictus

-Drain You Empty 

Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Cannibal Corpse - Chaos Horrific

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Cannibal Corpse - Chaos Horrific udgivet d. 22.09.23 på Metal Blade Records. Som en trofast genopstået zombie ankommer amerikanske Cannibal Corpse med album nummer 16. Titlen lyder Chaos Horrific, hvilke aromaer mon dette nye kadaver byder på?    Cannibal Corpse blev formet i Buffalo i...Klassisk, velsmagende, dødt kød