Alice Cooper

Den aften poppunken overtog København, mand!

-

  • Gratis pizza og entré
  • American Pie
  • Fucking Redcups
  • Ikke nok Redcups
  • Ingen Regler
  • Daycare for Jedi
4

Anmeldelse af Pop-punk Voltage 2017, Ingen Regler + Daycare for Jedi, High Voltage, 22. september 2017

Poppunk, mand. Det var fandme the shit tilbage i 90’erne, og det holder sgu bare stadig i dag! Blink-182, The Offspring, Sum 41, Green Day, MxPx, Bad Religion (og alle de andre også selvfølgelig): For helvede hvor var (og er) der bare meget lækkert at smide i sin discman.

Sådan en fredag, som her i fredags, var det derfor ekstra fedt, at sådan nogle fede typer som Prime Collective og Dude Manor ligesom alle os andre også bare tænkte: ”Fuck, hvor er poppunk sgu bare det bedste,” og derfor havde stablet byens vildeste frat party i bedste 90’er-stil på benene – og så endda på High Voltage, mand!

Jeg ankom til HV lidt i 19 eller sådan noget. Entréen var gratis, (to tommelfingre opad, dér!), og jeg havde hørt noget om pizza, som fandme også var gratis. Peperoni- og vegetarvarianter alt efter, hvad man nu lige foretrak og billige fadøl i fucking redcups! For ja, som om vi ikke havde frat party nok, så steg stemningen altså bare lige det ekstra med fadøl i redcups. På den måde havde folkene bag bare styr på deres shit i forhold til de små detaljer.
Jeg smed mig nede bagved med min pizza, mens den legendariske American Pie blev smidt på et lærred, og så var der ellers bare dømt filmhygge og shots, hver gang Stifler bandede – og det gjorde han sgu tit. Så da klokken var 19.45, var mange allerede godt wasted, du ved. Men festen fortsatte heldigvis bare.

På et tidspunkt møder jeg så en af dem fra Dude Manor. ”Jeg ved ikke, om vi kan blive ved med at tale sammen,” sagde han – han måtte virkelig også have elsket American Pie. Filmen ender selvfølgelig lykkeligt, samtidig med at folks promille bare kun er gået opad, og så er det videre til næste punkt på programmet: Beerpong, mand!
Det er jo en nærmest OL-værdig disciplin, der om nogen har set sine blodige slag over årene. Og fandme om der ikke også bare var drama for alle fucking pengene på HV i aften. Selv forstod jeg ikke helt de specifikke regler, men altså, det handlede vel for helvede også bare om at få tyret nogle bajere ned. I sidste ende var det vist ham dér fra Dude Manor og en anden homie, der vandt. (Jeg havde sikkert sagtens kunne slå dem, men tilmeldingen lukkede åbenbart for lang tid siden, eller sådan noget.) de gav dog shots efterfølgende, så de er sgu cool nok.

”Skal vi gøre det igen en anden god gang?” spurgte ham dér fra Prime Collective så efter beerpongturneringen. Og ja, for helvede! Bare fuld fart på i 2018 også. Og så var der ellers bare flere gratis shots, før vi endelig skulle i gang med musikken. Desværre var de løbet tør for redcups, men altså det måtte vi jo bare leve med, mand.

Første navn var Ingen Regler, der vist spillede deres første koncert nogensinde, var der nogen, der sagde. De lød i hvert fald, som om de lige var trådt ud af deres garageøvelokale i provinsen. De følte stilen med omvendt cap, hvide tanktops og sange om misforstået kærlighed og ungdommelig rastløshed. De drenge havde bare styr på pisset, mand, og det var forfriskende at høre poppunk på dansk for en gangs skyld. Hvis det her havde været i 1999, havde de helt sikkert spillet til et eller andet college prom.
Inspirationen fra de noget mindre rockede bands fra den gyldne æra var lysende klar, og selvom de skrev catchy sange, som lavede de intet fucking andet, så tænkte jeg bare, at jeg måske havde hørt det før eller sådan – også selvom poppunk ikke så tit handler om at genopfinde den dybe tallerken og alt det dér. Men altså, hvem ved – publikum havde i hvert fald en fest, og drengene skal sikkert nok ende med bare at rykke derudaf i fremtiden.

Og så var det fandme bare på med en rygepause, flere shots og så ellers klar til Daycare for Jedi. Der blev sgu taget noget pis på det hele med en badebold og en lolitadukke på scenen, og det morede vi os meget over, mens en eller anden fuld chick i baren sagde, at hun ville have mine noter tatoveret på armen – WTF?
Daycare for Jedi er heldigvis bare simpelthen prototypen på Poppunk Classic. Der er smadder på rocken, og attituden er bare spot on. Den nye skive er også fucking fed, og man kunne virkelig også bare mærke, at bandet har en masse dedikerede fans i København, der var med på at lave en fed fest på HV med crowdsurfing og 110% energi foran scenen. I forhold til genren herhjemme, gør ingen de næppe lige så gennemført som Daycare for Jedi, og selvfølgelig skal man bare holde endnu mere øje med de her drenge i fremtiden, mand.

Så for at svare på ham dér fra Prime Collectives spørgsmål igen. Det her skal i fandme bare gøre igen en anden gang. Men køb lige flere redcups næste gang.

(Fotos er sgu taget på min iPhone, mand!)

Daniel Niebuhr
Daniel Niebuhr
Redaktionens anti-metaller, korrekturtype og ordfetichist. Skriver også en masse for Undertoner. Ved mere om Eurovision end dig.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier