Alice Cooper

Kontrasterne i mørket

-

Anmeldelse af: I’ll Be Damned – Culture. Release d. 25. november 2022 via Mighty Music/Target Group.

I juni 2020 udkom singlen “Through The Walls” og fik med god grund masser af spilletid på radiokanalen MyRock. Nu 2,5 år efter er det opfølgende album, Culture, endelig ude.

 

“The same song again, but it’s getting worse…” Sådan starter Culture og første nummer, “FuckYouMoney” (i ét ord). Det føles dog ikke som en gammel sang, måske fordi den er “dårligere” – men på den gode måde! Jeg kan mærke en vrede, som kan gøre en helt glad!

I’ll Be Damned består af Mark Damgaard på vokal, Anders Gyldenøhr på trommer, Boris Tandrup på rytmeguitar, Kristian Sloth på leadguitar og Jens Lunde på bass. Men sådan har det ikke altid været. Efter deres andet album, Road to Disorder (fra 2018), forlod daværende sanger, Stig Gamborg, og trommeslager, Mathias Smidt, bandet. I forhold til den selvbetitlede debut, fra 2015, og opfølgeren, så er Culture mere insisterende og har mere tyngde. 

Der er måske et lige så stort hit som “Fever”, fra den selvbetitlede debut, eller “Stephen Hawking Talking”, fra Road To Disorder, men den samlede kvalitet af bl.a. “Hell Come (Take Me Now)”, “Let Me Bleed” og “Good Talk, Not Happening”. Sidstnævnte minder lidt om Dizzy Mizz Lizzys “I Would If I Could But I Can’t”, bare i en tungere udgave. 

Hele pladen er generelt tungere og mørkere end deres to tidligere udgivelser. I februar 2017 så jeg dem, da de opvarmede for Metallica i Royal Arena. Det er tydeligt at de har udviklet sig på de fem år der er gået siden da. De er dog ikke blevet så episke som Metallica selv. Der er mere “nordic noir” med mere fuck you-attitude.

Junkyard Drive leverede årets “fest-album” på Electric Love, med højt tempo og humør. I’ll Be Damed sørger for “efterfest-albummet”, som har et lavere tempo, er mere konstrastfyldt og er mere tungt, og det er tiltrængt, både med og uden tømmermænd. Culture er ét af årets bedste danske hard rock/metal album!

 

Culture trackliste:

  1. FuckYouMoney
  2. Run Me Over
  3. Primal Fear
  4. Hell Come (Take Me Now)
  5. Anything You Hand Me
  6. Let Me Bleed
  7. Through The Walls
  8. Good Talk, Not Happening
  9. Forever, Right?
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

I'll Be Damned - Culture

Del denne artikel

Seneste artikler

Fotoreportage: Crypta

Fotoreportage: Idaslet

Body Count in da house!

Som i gamle dage

Populære kategorier

Anmeldelse af: I’ll Be Damned - Culture. Release d. 25. november 2022 via Mighty Music/Target Group. I juni 2020 udkom singlen "Through The Walls" og fik med god grund masser af spilletid på radiokanalen MyRock. Nu 2,5 år efter er det opfølgende album, Culture, endelig...Kontrasterne i mørket