Alice Cooper

Mere, Mercenary, mere! 

-

Anmeldelse af: Mercenary – Soundtrack For The End Times. Udgivelse d. 22. september 2023 via NoiseArt Records.

 

Pas på, legende lejesoldater!

Tilbage i 2006 udgav Mercenary deres fjerde album, The Hours That Remains. Singlen og musikvideoen til “My World Is Ending” gav dem spilletid på Boogielisten sammen med Volbeat, Magtens Korridorer, Linkin Park, Korn, Green Day og alle de andre. Samme år opdagede jeg heavy metal, så jeg blev hurtigt fan, men de forsvandt desværre relativt hurtigt ud af min bevidsthed igen muligvis bare pga. andre bands. Men i 2010 så jeg dem live til Rock Shock Festival i Aars sammen med Malrun, Dance With Dirt, Star*Rats, LA Prostitute og mange andre. Jeg husker koncerten som god, men den gav mig åbenbart ikke lyst til mere. 

Fast forward til, de blev annonceret til Nordic Noise 2021. Jeg blev både overrasket og nostalgisk. Samme nostalgi oplevede jeg, da jeg hørte førstesinglen, “Heart of the Numb”, som har selveste Matt Heafy fra Trivium med på vokal – wauw, et værk!

Den cleane vokal af René Pedersen har generelt en tendens til at blive lidt for poppet og clean som Chester Bennington (Linkin Park), men det bliver reddet af growls, riffs og det øvrige musikalske. 

 

Legendarisk soundtrack

Albumåbneren, “Burning in Reverse”, kilder/brænder alle de rigtige steder, også selvom det handler om teknologi som “forfængelighedsmaske” med elektroniske lyde. Om man kan lide det eller ej, må være op til lytteren, jeg er i tvivl, men lader tvivlen komme Mercenary til gode.

“A Darker Path” er ekstrem catchy med hooket: “We are / oha / We are / last” – måske pladens bedste nummer. På “Through This Blackened Hatred” og albumlukkeren, “Beyond the Waves”, er der solide soli, riffs og trommer, der fornemt supplerer lydbilledet af Martin Buus på leadguitar, Jakob Mølbjerg på rytmeguitar, Martin Nielsen på trommer og percussion samt René Pedersen på bas.

Over halvdelen af sangene har altså potentiale til at være singler, hvilket er lidt usædvanligt, da det oftest kun er 2-3 numre ud af 10-11. Resten af pladen er stadig god. Faktisk er ingen dårlige numre, hvilket også er en bedrift!

Deres seneste album, Through Our Darkest Days, er fra 2013, så man må sige, at det er på høje tid, at deres ottende plade kommer på banen. Der er en god balance mellem melodier og ødelæggelser, så man kan lytte mange gange til det, uden det bliver monotont. Det er i dén grad et værdigt comebackalbum, og jeg vil allerede have mere – behøver jeg at sige Copenhell 2024?

 

Soundtrack For The End Times tracklist:

 1. Burning in Reverse
 2. Heart of the Numb feat. Matt Heafy
 3. Where Darkened Souls Belong
 4. Through This Blackened Hatred
 5. Anthem for the Anxious
 6. A Darker Path
 7. Become the Flame
 8. From the Ashes of the Fallen
 9. Black Heart, Dead Tissue
 10. Black Blood Soil
 11. Beyond the Waves

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Mercenary - Soundtrack For The End Times

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Mercenary - Soundtrack For The End Times. Udgivelse d. 22. september 2023 via NoiseArt Records.   Pas på, legende lejesoldater! Tilbage i 2006 udgav Mercenary deres fjerde album, The Hours That Remains. Singlen og musikvideoen til “My World Is Ending” gav dem spilletid på Boogielisten...Mere, Mercenary, mere!