Alice Cooper

Mere end en døgnflue

-

“II” af MØL (Inductive Opression Records/Stress Dream Records)

Danske MØL kan et eller andet med at skabe et stemningsmættet lydunivers, uden at det bliver kvalmt. Eneste kvaler fra denne anmelders side er længden på bandets anden EP her – den er for kort!

FOR SATAN DA! Jeg måtte lige hen og skrue ned, da første skærring på skiven “Kathexis” brølede ud af mine efterhånden ramponerede højtalere, som angiveligt kunne huske gårsdagens auditive ekskapader, for det var godt nok højt, det her!

Men indledningen på det nummer var bare så dragende og godt fremført, at jeg ikke ænsede det en tanke, om det nu kunne være for højt. Da min hjerterytme efterhånden var kommet under Usain Bolt-niveau ved den sidste slutspurt, ærgrede jeg mig faktisk lidt over, at jeg ikke kunne lade mig indhylde i MØLs imponerede lydtæppe. Det ville simpelthen være synd for naboerne, der overvejende er ikke-metalliske af musisk-interesse.

Oplevelsen af denne anden EP, med den passende minimalistiske – og i stærk kontrast til numrene i sig selv – titel “II”, da det er deres anden EP, er som at blande den bedste formfuldendte melodi fra KillSwitch Engage og tilsætte det finske Insomniums storladenhed. Alligevel er det langt fra en fyldestgørende beskrivelse.

For jeg ænser både Post-Metal a la Isis (ikke at forveksle med en vis terrorgruppe), Alternative Metal, Punk, Post-Hardcore og listen kunne næsten blive ved. Men hvor Metal A Day her tidligere har oplevet denne smeltedigel af genreblanding for en for stor mundfuld at gabe over for visse bands, at bliver det aldrig et problem for MØL.

Deres lydbillede er på en gang P3 indie-rock-venligt og samtidig alt andet end mainstream. Kaos og forenelighed på samme tid.

Jeg er mildt sagt blæst bagover. Man finder sjældent en sådan perle i den danske undergrund af larmende høj standard. Af en EP at være kandiderer den allerede til at være blandt årets bedste udgivelse. Det leder mig dog til det eneste problem, der forhindrer dem i en topscore fra min side:

FOR HELVED! Skiven er allerede slut, og jeg vil have mere! Ak, hellere skære ind til benet end at lave fyld. Men jeg kan bare høre og fornemme, at bandet SAGTENS kan lave mere uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Stik os snart den fuldlængde!

“II” udkommer den 15. novemer og kan til den tid også høres på Spotify blandet andet. Indtil da henviser vi til deres BandCamp side.

ANTAL STJERNER

Møl - II

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

"II" af MØL (Inductive Opression Records/Stress Dream Records) Danske MØL kan et eller andet med at skabe et stemningsmættet lydunivers, uden at det bliver kvalmt. Eneste kvaler fra denne anmelders side er længden på bandets anden EP her - den er for kort! FOR SATAN DA!...Mere end en døgnflue