Alice Cooper

Metallica mestrede metallens muligheder

-

Anmeldelse af: Metallica. Helviti, Copenhell. D. 15. juni 2022.

15 minutter forsinket gik AC/… Nå, nej, Clint East… Nå, nej, Metallica på.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

Med AC/DCs “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll) og “The Esctacy Of Gold” af Ennio Morricone satte Metallica festen i gang. Og hvilken fest det blev!

Fuck snobberiet, (anti)elitismen, smagsdommeriet og alt andet – Metallica er på Helveti, og hold da helt kæft, hvor er det bare stort! Det er nostalgi, episk og historie også selv med “Enter Sandman”, som vist var blevet en my mere tung i dagens anledning.

James Hetfield præsenterede hurtigt, at de nu havde spillet deres gode sange, hvorefter en stor latter bredte sig. “Harvester of Sorrow” fortsatte den gode stime, så man kunne bare lyde musikken.

På forhånd var jeg meget spændt på, hvordan de ville ryste sætliste-posen til det kræsne publikum, Copenhell har. Men når først musikken spillede, var alt andet ligegyldigt. Verdens største metalband spillede i lille Danmark!

Kontakten til crowdet var sparsom, men musikken og minderne talte for sig selv, uanset hvilket årti man blev født i. Det er svært at please alle hele tiden, men Metallica gjorde deres for at please både børn/unge og voksne. 

Hetfield fortalte også, at de i år fejrede to jubilæer: 41 år sammen som band og 5 år som et godt band. Igen grinede publikum oprigtigt – dejligt med selvironi. Hetfield spurgte også ledende: “St. Anger?” (yeah) og “St. Anger?” (no). Det gentog han med “Kill ‘Em All?” og kvitterede med henholdsvis “Dirty Window” og “Seek And Destroy”. På trods af at St. Anger er et af deres mest forhadte albums, så tog publikum godt imod den også. 

“Welcome Home (Sanitarium)”, “For Whom The Bells Toll” og “Moth Into Flame” afsluttede koncerten med maksimum ild, grafik og fællesskabsfølelse, inden ekstranumrene blev spillet.

Copenhell havde nok ikke eksisteret, hvis det ikke var for Metallica. Så derfor var det kun passende, at legenderne besøgte den danske metalfestival, der har udviklet sig enormt fra 2010 og frem til dags dato. På trods af mindre pauser undervejs, hvor alle forlod scenen i et par minutter, var det en fremragende koncert, som man burde ikke have noget at klage over.
Dette var tredje gang jeg har set bandet (på Roskilde Festival i 2013 og i Royal Arena i 2017). Denne koncert var deres ubetinget bedste. Metallica får, selvfølgelig, 5 stjerner!

Tak for musikken!

Se galleriet af Anders Groos Mikkelsen herunder:

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Metallica

Del denne artikel

Seneste artikler

Here’s Brucey!

Død ved kølle!

Starring at the mosh

Fotoreportage: Dvne

Populære kategorier

Anmeldelse af: Metallica. Helviti, Copenhell. D. 15. juni 2022. 15 minutter forsinket gik AC/… Nå, nej, Clint East… Nå, nej, Metallica på.   Foto: Anders Groos Mikkelsen Med AC/DCs "It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll) og "The Esctacy Of Gold" af...Metallica mestrede metallens muligheder