Alice Cooper

Når kaos bliver kunst

-

Anmeldelse af Thy Art Is Murder – Human Target. Release 26. juli via Nuclear Blast Records.

Thy Art Is Murder starter tredje verdenskrig med deres femte studiealbum, “Human Target”, og sigtekornet rettet mod alle!

På albumcoveret til Human Target ses en tank/bulldozer, som kører en masse mennesker ned. Det er et godt billede på hvordan Thy Art Is Murder (TAIM) og hele albummet lyder. 

Sangen “Make America Hate Again” handler (ikke overraskende) om Trump og den politik, der bliver ført. I musikvideoen blandes røde og blå farver, som i USA repræsenterer henholdsvis republikanerne og demokraterne. Sangteksten lyder bl.a:
“The propaganda machine spills it’s patriotic pus in the streets,
We lap it up, drunk on fantasy, you never practice what you preach,
A servant’s life is incomplete,
What will it take to be free?” 

Man skulle næsten tro, at Thy Art Is Murder er amerikanske, men faktisk er de australske. “Death Squad Anthem”, titelnummeret (“Human Target”) og resten af pladen er lige så inhumant hadfyldt, blodigt og kaotisk. Dét er sød musik i mine ører. 

På skivens sidste nummer, “Chemical Christ”, åbnes der med strofen “Do you know your demons?”. Til det kan jeg kun svare: “Ja”, men Thy Art Is Murder er ikke en af dem, selv om de kan lyde dæmoniske som ingen andre.

Jeg kender ikke TAIMs bagkatalog, så jeg kan ikke sammenligne Human Target med tidligere udgivelser, men som selvstændigt værk er det kunst på et højt plan.
Personligt savner jeg måske noget mere melodiøst, enten instrumentalt eller i vokalen, lidt ligesom Corey Taylor fra Slipknot, Joe Duplantier fra Gojira eller Alissa White-Gluz fra Arch Enemy, som både kan growle og synge clean. Det kan give sangene mere variation og liv.
Til tider kan det være svært at høre, hvad forsanger Chris “CJ” McMahon synger/growler, så man skal spidse ører, men det tages med som en del af pakken.

Det er et brutalt album, der fortjener mange gennemlytninger, inden man kommer med sin dom. Min dom er 4 ud af 5 stjerner for en skive, der rammer “Bulls Eye” i sin lyrik om menneskeheden og samfundet. 

 

Trackliste:
Human Target
New Gods
Death Squad Anthem
Make America Hate Again
Eternal Suffering
Welcome Oblivion
Atonement
Voyeurs Into Death
Eye For An Eye
Chemical Christ

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Thy Art Is Murder - Human Target

Del denne artikel

Seneste artikler

Fotoreportage: Crypta

Fotoreportage: Idaslet

Body Count in da house!

Som i gamle dage

Populære kategorier

Anmeldelse af Thy Art Is Murder - Human Target. Release 26. juli via Nuclear Blast Records. Thy Art Is Murder starter tredje verdenskrig med deres femte studiealbum, “Human Target”, og sigtekornet rettet mod alle! På albumcoveret til Human Target ses en tank/bulldozer, som kører en masse...Når kaos bliver kunst