Alice Cooper

Når kaos bliver kunst

Anmeldelse af Thy Art Is Murder – Human Target. Release 26. juli via Nuclear Blast Records.

Thy Art Is Murder starter tredje verdenskrig med deres femte studiealbum, “Human Target”, og sigtekornet rettet mod alle!

På albumcoveret til Human Target ses en tank/bulldozer, som kører en masse mennesker ned. Det er et godt billede på hvordan Thy Art Is Murder (TAIM) og hele albummet lyder. 

Sangen “Make America Hate Again” handler (ikke overraskende) om Trump og den politik, der bliver ført. I musikvideoen blandes røde og blå farver, som i USA repræsenterer henholdsvis republikanerne og demokraterne. Sangteksten lyder bl.a:
“The propaganda machine spills it’s patriotic pus in the streets,
We lap it up, drunk on fantasy, you never practice what you preach,
A servant’s life is incomplete,
What will it take to be free?” 

Man skulle næsten tro, at Thy Art Is Murder er amerikanske, men faktisk er de australske. “Death Squad Anthem”, titelnummeret (“Human Target”) og resten af pladen er lige så inhumant hadfyldt, blodigt og kaotisk. Dét er sød musik i mine ører. 

På skivens sidste nummer, “Chemical Christ”, åbnes der med strofen “Do you know your demons?”. Til det kan jeg kun svare: “Ja”, men Thy Art Is Murder er ikke en af dem, selv om de kan lyde dæmoniske som ingen andre.

Jeg kender ikke TAIMs bagkatalog, så jeg kan ikke sammenligne Human Target med tidligere udgivelser, men som selvstændigt værk er det kunst på et højt plan.
Personligt savner jeg måske noget mere melodiøst, enten instrumentalt eller i vokalen, lidt ligesom Corey Taylor fra Slipknot, Joe Duplantier fra Gojira eller Alissa White-Gluz fra Arch Enemy, som både kan growle og synge clean. Det kan give sangene mere variation og liv.
Til tider kan det være svært at høre, hvad forsanger Chris “CJ” McMahon synger/growler, så man skal spidse ører, men det tages med som en del af pakken.

Det er et brutalt album, der fortjener mange gennemlytninger, inden man kommer med sin dom. Min dom er 4 ud af 5 stjerner for en skive, der rammer “Bulls Eye” i sin lyrik om menneskeheden og samfundet. 

 

Trackliste:
Human Target
New Gods
Death Squad Anthem
Make America Hate Again
Eternal Suffering
Welcome Oblivion
Atonement
Voyeurs Into Death
Eye For An Eye
Chemical Christ

 

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Thy Art Is Murder - Human Target

Discover

Latest

Copenhell ’21: Syv skarpe skud!

Ligesom sidste band-annoncering fra Copenhell (11. juni '20) har Copenhell også denne gang genbestilt navne fra 2020-programmet og et enkelt ny.   Arkivfoto: Mark Stoumann Der er...

Carach Angren – Franckensteina Strataemontanus – anmeldelse

Anmeldelse af: Carach Angren - "Franckensteina Strataemontanus". 26. juni 2020 via Season of Mist. Det brutale hjørne giver dig en anmeldelse af en dyster satan! Vi...

Groove Metal med politik til dessert

Anmeldelse af: Lamb of God - "Lamb of God". 19. juni 2020. Nuclear Blast. Med deres selvbetitlede plade leverer amerikanske Lamb of God en festlig...

Velkommen til Junkyard Drive-in

Anmeldelse af: Junkyard Drive. Dyrskuepladsen, Roskilde. 13. juni 2020. Så skulle konceptet med en drive-in-koncert afprøves, og hvem bedre at gøre det sammen med end...

19 “nye” navne til Copenhell 2021!

Copenhell 2020 havde et fænomenalt godt lineup. Heldigvis har bookerne været gode og gen-erhvervet nogle af de bands, mange havde glædet sig til at...