Alice Cooper

Partybæsterne i Pumpehuset

-

Anmeldelse af: Battle Beast. Pumpehuset, Kbh. 09. maj 2019.

Det finske powermetalband inviterede til “Crazy heavy metal party” på en torsdag efter arbejde. Blev det lillefredag i Pumpehuset?

Battle Beast opsatte en helhedsoplevelse af deres skrupskøre tegneserie-powermetal-univers med scenografi, lys, røg, gentagne kostumeskift og masser af spas og løjer.
Showet opbyggedes som en vekslen mellem de store hits, dramatiske sceneskift, de nye sange fra No More Hollywood Endings, jokes, røgeksplosioner, gakkede indslag, pludselig følsomhed, guitarkrobatik, spontan workoutsession på scenen, masser af ad-libs og vokalfraseringer og et finurlig slapstick-agtig mellemspil, hvor keytaristen blev rullet ind med et kæmpemæssigt hjemmebygget rumskib af en rig, komplet med v-drums, LED-lys og en gin&tonic-dispenser! (Ja, man skulle nok have været der).

Der spilles på et musik på et utroligt højt professionelt niveau med en lysende stærk spilleglæde. Battle Beast virker som om, at de gør dét, de synes, der er sjovt – og det kan mærkes ude i salen.

En særlig bemærkning går til vokalist Noora Louhimos vokalpræstation.
Hendes karakteristiske classic heavy metal distortion vokal er fed på plade, men decideret imponerende live. Iført kæmpe horn og fire forskellige kostumer på en aften leverede hun sangene med indlevelse, glimt i øjet og et kæmpe overskud, som mange vokalister kunne tage inspiration fra.

Fra scenen spurgte den karismatiske, på grænsen til sassy, bassist, Eero Sipilä, der sammen med Noora agerer sprechstallmeister: “Are you ready for a crazy heavy metal party?!” Salen besvarede med et jubelbrøl, og fra scenens overflødighedshorn vældede en rivende strøm af hurtige guitarer, humor, høje toner og gakkede indslag sovset gavmildt ind i FEST med store bogstaver.

Alt var gennemtænkt: knivskarpt lysshow, energikurven i showet, overgange mellem numre – selv roadien, der kom ind med et scepter til Noora, var påklædt og bevægede sig på en sådan måde, at en ellers udramatisk rekvisitoverrækelse blev til et scenisk ‘moment of suspense’. Dét var lækkert!

Den flotte produktion, det høje niveau af musicianship og performance gjorde, at de til tider mere eller mindre vanvittige indslag holdt vand uden at blive platte. Battle Beast er showmen og entertainere I lige så høj grad som de er musikere.

Er der tale om en finkulturel oplevelse i kunstmusikalske gren af metallen? Nej.
Er det god smag? Det kan diskuteres.
Er der tale om underholdning i særklasse, bygget på gennemarbejdet håndværk og ægte spilleglæde? Ja!
Er det den fedeste torsdag i lang tid? JA!

Alt er “larger than life” i Battle Beasts til tider besynderlige univers – alt er “for meget” i sådan en grad, at man ikke kan undgå at blive revet med!
Til trods for den store produktion og bandets pompøse musik, føltes det stadig som om, at musikerne var i øjenhøjde med os alle i publikum.

Det er ikke Battle Beast, der holdt en fest for os, der havde købt en billet. Nej, vi var alle sammen med i festen, tilfældigvis stod bandet bare oppe på en scene i et sejt lysshow. Musikken, underholdningen og ikke mindst festen holder!

Hvis du keder dig, når du ser Battle Beast live, så er det din egen skyld! Der er nok at opleve på scenen, når man er med til et vaskeægte “crazy heavy metal party”.

Sofia Schmidt
Sofia Schmidt
Vokalist i Ethereal Kingdoms. Klassisk sanger med forkærlighed for alt, der er den mindste smule prog'et. Https://SofiaSchmidt.rocks

ANTAL STJERNER

Battle Beast

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Battle Beast. Pumpehuset, Kbh. 09. maj 2019. Det finske powermetalband inviterede til “Crazy heavy metal party” på en torsdag efter arbejde. Blev det lillefredag i Pumpehuset? Battle Beast opsatte en helhedsoplevelse af deres skrupskøre tegneserie-powermetal-univers med scenografi, lys, røg, gentagne kostumeskift og masser af...Partybæsterne i Pumpehuset